Και όμως! Γι αλλού τον δρόμο πήρα, αλλά κατάντησα γκιουβέτσι, χωρίς "μετονομασία".
Αυτή είναι μια τελευταία κατασκευή, μιας σειράς άλλων και ξεκινώ "α δ ο π ά ν α" (ανάποδα, λέει εδώ).
Το αρχικό σχέδιο ήταν να κάνω "Μανιτάρια κοκκινιστά με μακαρονάκι κοφτό".
Αφού ξεκίνησα τα μανιτάρια, βλέπω ότι στον "μπακάλη" μου στο μπαλκόνι, δεν έχω το σχετικό ζυμαρικό. Έχω όμως κριθαράκι χοντρό και ψιλό. Παίρνω 1/2 κιλό από το χοντρό, το σωτάρω με μερικές κουταλιές λάδι, ρίχνω και 3 φλυτζάνια νερό και το βράζω για 3 λεπτά.
Το ρίχνω σε πυρέξ με καπάκι. Παράλληλα έγιναν και τα μανιτάρια, με τον τρόπο που γράφει στο λινκ παραπάνω, με την μόνη διαφορά ότι έβαλα κόκκινο κρασί.
Ριχνω και τα μανιτάρια στο πυρέξ, κόβω με το μάτι την ποσότητα της σάλτσας και συμπληρώνω 3 φλυτζάνια ζεστό νερό ακόμη.
Σκεπάζω και στον προθερμασμένο φούρνο 180 οC, μέχρι να κατέβουν τα υγρά περίπου 2 εκατοστά.
Είναι ακόμη ζουμερό, αλλά μέχρι να φάμε δεν θα είναι πια.
Τις προηγούμενες μέρες "αξιοποιήθηκε" η σάλτσα από το Μπεκρή μεζέ, που είχα κρατημένη στην κατάψυξη, με σπαγγέτι
Οι φέτες όμως από το μπούτι στη γάστρα, με λίγη από την σάλτσα του, συνοδεύτηκαν με πουρέ την μια μέρα και την άλλη με πατάτες φούρνου, που έγιναν με την υπόλοιπη σάλτσα....
Ενδιάμεσα, σαν αντίδοτο στο επερχόμενο κρύο, έφτιαξα μια ντοματόσουπα με χυλοπιτάκι και, σαν βαρκούλες, κρίθινα Κρητικά παξιμαδάκια, πασπαλισμένα με τριμμένο τυρί.
Βέβαια δεν έλειψαν και απλές γρήγορες πατάτες γιαχνί, έτσι για ποικιλία.
Φυσικά και για να καταναλώσω τις ζύμες κουρού και να αποσυμφορήσω την κατάψυξη, έκανα μια τυροπιτούλα και......
........μια σπανακοτυροπιτούλα.
Ενα παρατηρητικό μάτι θα διακρίνει διαφορά στο πάχος του φύλλου. Αυτό οφείλεται στο ότι χρησιμοποίησα διαφορετικά ταψιά και αναγκάστηκα να ανοίξω το παρακάτω περισσότερο και έγινε λεπτότερο.
Και τα μήλα φούρνου παρακάτω, είναι μια λαθεμένη επιλογή αγοράς της συζύγου. Δεν ήταν Ζαγορίν και η μεγαλύτερη τιμή που τους έπρεπε ήταν να γίνουν ψητά, για να νοστιμίσουν κάπως.
12 σχόλια:
Μμμμ... Μανιτάρια! Τα λατρεύω! Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση της συνταγής, αν τα μανιτάρια είναι φρέσκα; Χρησιμοποιώ συνήθως τα άσπρα (που δεν ξέρω πώς τα λένε! )
Καλή σου μέρα δύσπιστε! Να έχεις έναν όμορφο μήνα.
Τίποτα δεν έφτιαξες πάλι!!! Η χαρά του γυναικείου πληθυσμού είσαι!!! Σε ανέφερα προχθές στον άντρα μου που δεν βράζει ούτε αυγό!!!
@ katevaseta :
Ε! Όχι και να τα κατεβάσουμε, γέροι άνθρωποι!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!
Μπήκατε ήδη στην παρακολούθηση... και βλέπουμε!
Καλή διαδρομή!!
_________________
@ Selcouth :
Κι εγώ αυτά τα άσπρα χρησιμοποιώ, φρέσκα ή κατεψυγμένα, με τον ίδιο τρόπο.
Μόνο που τα φρέσκα τα σκουπίζω με υγρό πανάκι καλά.
Παλιότερα έπαιρνα Πλευρώτους baby, του Μπαρμπα-Στάθη, αλλά δεν τα βρίσκω τελευταία.
____________________
@ Λίλα :
Καλά κάνει και δεν καταπιάνεται.
Έτσι αποφεύγει την αποτυχία και τα ειρωνικά σχόλια, απ'όπου κι αν προέρχονται.
Από την άλλη, δύσκολο να βράσεις αυγό και να το φέρεις στο επιθυμητό.
Εγώ πχ το θέλω σφιχτό, αλλά με μια σταγόνα (σαν δάκρυ) στο κέντρο.
Τα τελευταία χρόνια το πετυχαίνω, ακόμη και στα Πασχαλινά, αλλά μετά από πολλές δοκιμές!!
____________________
Ολα φαινονται τελεια! Ειδικα το γκιουβετσι εμ τραβηξε πολυ!
Yπάρχουν πολύ ωραία μανιτάρια
Κολινδρού!!!
Να τα προτημάμε από τα Πολωνίας,
και τα εισαγόμενα γενικά...
Να είσαι καλά.
@ Elpiniki :
Φρόντισα να γίνει υγειινό χωρίς τύψεις.
____________________
@ Frezia :
Που να ψάχνεις;;;;;
Έχω στην κατάψυξη κτψ Γαλλίας και μερικές φορές και Ελληνικά.
Παίρνω και φρέσκα, συσκευασμένα, όταν πρόκειται να γίνουν γεμιστά.
____________________
____________________
Μ΄ἄρεσε τό γιουβέτσι μέ τά μανιτάρια. Ἀγόρασα χθές ἀπό τό παζάρι ἕνα κιλό, γιά νά τά κάνω αὔριο μέ πατάτες στό φοῦρνο. Μερικά θά τά κάνω γιουβέτσι.
Μανιτάρια τ΄αγαπημένα μου θα το δοκιμάσω σίγουρα καλό βράδυ.
@ cummulus :
Έκανα παλιότερα πλευρώτους με πατάτες και κολοκυθάκια και ήταν τέλεια.
________________
@ Ροδάνθη :
Μπορείς να αποφύγεις το κρέας με τα μανιτάρια. Μέχρι στιφάδο τα έκανα.
________________
... με συνάχι ... και βάλε!
Σας πεθύμησα!!!!!!
θα τα λέμε!
Χαιρετισμους,
Γιώτα
ΝΥ
Δημοσίευση σχολίου