Από τα πιο δημοφιλή φαγητά του Χειμώνα είναι το "Χοιρινό με Λάχανο", που δεν έκανα ποτέ.
Σήμερα όμως σκέφτηκα να κάνω μια παραλλαγή του, που να είναι κάπως "ελκυστική".
Πολύ γρήγορο φαγητό, ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας και καταλήγουμε στο παρακάτω αποτέλεσμα
Πάμε λοιπόν
Υ Λ Ι Κ Α
600 γραμ. Μπριζόλα χοιρινή (άνευ οστών), σε φέτες
800 γραμ. Λαχανάκια Βρυξελλών κατεψυγμένα
1 φλ.τσαγ. Κρεμμύδι κόκκινο μέτρια κομμένο
1 φλ.τσαγ. Κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλλες
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 νεροπότηρο Κρασί άσπρο
1 νεροπότηρο Νερό ζεστό
1 αυγό
2 Λεμόνια (το χυμό τους)
1 κουτ.σουπ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
Πιπέρι άσπρο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σωτάρω τα κρεμμύδια στο λάδι, για 3-4'.
Βάζω το κρέας, πλυμμένο και στεγνωμένο, επάνω στα κρεμμύδια για λίγο και ανακατεύω μετά για να σωταριστεί και αυτό μέχρι να αρχίσει να ροδοκοκκινίζει.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να βράσει 2-3' για να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Ρίχνω και το ζεστό νερό.
Κλείνω την χύτρα και σιγοβράζω για 10' από το σφύριγμα της βαλβίδας (σε απλή κατσαρόλα 30', με κλειστό το καπάκι).
Εκτονώνω, ανοίγω, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα Βρυξελλάκια.
Ανακατεύω, ξανακλείνω τη χύτρα και σιγοβράζω για 6-7' από το σφύριγμα (απλή κατσαρόλα 20').
Κατεβάζω από την φωτιά και ετοιμάζω το αυγολέμονο, ρίχνοντας και μερικές κουτάλες από το ζουμί του φαγητού.
Ρίχνω και το κλασσικό φιλί στον αέρα ρίχνοντας το αυγολέμονο στη χύτρα. Ανακατεύω κουνώντας κυκλικά.
Έτοιμο........ και αν μείνει και κάποια ώρα, το ζουμί χυλώνει!
Οι Βορειοκορεάτες δεν είναι οι μόνοι ξένοι μαχητές της Ρωσίας στην Ουκρανία
Πριν από 14 δευτερόλεπτα
7 σχόλια:
Δύσπιστε φαίνεται πεντανόστιμο σίγουρα θα το φτιάξω τώρα για τις γιορτές και θα σου πώ αποτελέσματα.Να είσαι καλά καλό βράδυ.
@ Ροδανθη :
Η συνήθης ύποπτη, που κριτικάρει πρώτη, είπε ότι ήταν νοστιμότερο από το χθεσινό.
Καλό βράδυ!
_____________
Αυτά τα μπριζολάκια τα έχω βολευτεί κι εγω πολύ! Θα τα δοκιμάσω έτσι!
Λαχανάκια βρυξελλών δεν εχω δοκιμασει ποτε, αλλα μ αρεσει πολύ η εικονα του πιατου σου!
Για αύριο έχω προγραμματίσει το περασμένο σου φαγάκι.
Αυτό θα το κρατήσω για το μέλλον, αλλά με λαχανάκια βρε παιδί μου???
Κάνε μια λαχανιά να σε δει ο Θεός!!
Βρήκα φως ανοιχτό και δεν λέω να φύγω.
Καλή μέρα στα βόρεια που μου λείπουν.
Τούτες οι μπριζολίτσες είναι όντως μεγάλη "βολή" και σήμερα έχω κι' εγώ προγραμματίσει να τις κάνω αλλά με ρίζες σέλινου κομμένες κυδωνάτες.
Λες να έβαζα και λαχανάκια;
Θα το σκεφτώ...
Καλημέρα εύχομαι.
@ kiki :
Μόνο με τον ορθόδοξο τρόπο (στη σχάρα) δεν τα έκανα.
Να φανταστείς ότι η κουμπάρα μου, όταν είμαστε παρέα και παραγγέλνει μπριζόλα, αυτό το στρόγγυλο, το δίνει σε μένα!
_____________
@ Elpiniki :
Έχουν πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, αλλά προτιμώ πάντα τα κατεψυγμένα. Είναι πιο καθαρά.
Τα φρέσκα τα έχουν σε ένα δίχτυ και όλη η ταλαιπωρία της μεταφοράς φαίνεται στα εξωτερικά τους φύλλα και θέλουν καθάρισμα ένα-ένα.
_____________
@ Thalassenia :
Είναι πιο εντυπωσιακά από το κανονικό λάχανο.
_____________
@ Penelope :
Εγώ θα έβαζα πράσσο. Νομίζω ότι πάει καλύτερα με τη σελινόρριζα.
Αλλά μια δοκιμή, χρήσιμη είναι με τα βρυξελλάκια!
_____________
Δημοσίευση σχολίου