Μπορείς να το πεις και "θρυμματιστό", ή και "crumble", όπως συνηθίζουν οι Αμερικάνοι!
Είναι ένα κέϊκ που κάνω συνήθως όταν η συμβία έχει συγκέντρωση φιλενάδων, οι οποίες το ζητούν από πριν!!
Πρώτη φορά το έκανα για δοκιμή και επειδή είχα μήλα πρόχειρα.
Από το σημερινό αποτέλεσμα, πεσκέσι σε γειτόνισσα, έκλεψα δυο-τρία κομμάτια.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν χρησιμοποίησα μακρόστενη φόρμα. Να πάει κομμένο και να μπερδευτεί η δουλειά.
Ένα από τα κομμάτια είναι αυτό
Η ευκαιρία ήρθε με το "χτύπημα του Πηλίου", από την Ζαγορά.
Ήρθαν τα πρώτα μήλα και άρχισαν να αξιοποιούνται κατάλληλα
Ενώ η παρακάτω φωτό είναι κλεμμένη από βιντεάκι του διαδικτύου.
Τα υλικά και την εκτέλεση θα τα βρείτε ΕΔΩ
Οι ποσότητες υπολογίστηκαν για στρόγγυλο πυρέξ διαμέτρου 24 εκατοστών, με έμφαση στους ξηρούς καρπούς.
Όπως και την πρώτη φορά καβούρντισα αμύγδαλα, καρύδια και κουκουνάρι, σε αρκετή ποσότητα, για να βάλω και μέσα στη ζύμη.
Αυτή τη φορά κράτησα το αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 25', τον φούρνο στους 160 οC, και ξεσκέπαστο για άλλα 25'.
5 σχόλια:
Τα μηλοκέηκ είναι η αδυναμία μας και αυτό φαίνεται καταπληκτικό!
Ευχαριστώ! Καλό ΣΚ!
Πολύ ωραίο το ψιχουλιαστό φαίνεται σχεδόν μπισκοτένιο! Θα δοκιμαστεί πολύ πολύ σύντομα!
Καλό ΣΚ!!!
wraia suntagh, fainetai laxtaristo!
Αρχισαμε τα μηλογλυκα... πολύ ωραιο φαινεται!
@ Εφη :
Το κακό με αυτά τα φρουτοκέϊκ είναι ότι τρως πολύ.
___________
@ Eri :
Έχασε την φωτογένεια του, λόγω σχήματος.
Ήθελε μακρόστενη φόρμα.
___________
@ Ειρήνη :
Με τον καφέ είναι θαύμα. Αλλά και σκέτο....
___________
@ Ελπινίκη :
Ελπίζω το "σύνδρομο του Πηλίου" να χτυπήσει ξανά.
___________
Δημοσίευση σχολίου