Τα μπιφτέκια τα κάνουμε, συνήθως, με πατάτες, όπως μπορείτε να δείτε με το link παρακάτω.
Σήμερα αποφάσισα να γίνουν σχάρας (χωρίς γκριλ) και
να το αποτέλεσμα
ΥΛΙΚΑ1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (κιλότο ή νουά) και ας σας στραβοκυττάει ο χασάπης, θέλοντας να πει "θα πάει χαμένο")
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 χοντρές φέτες ψίχα άσπρου ψωμιού (εγώ βάζω κίτρινο δικής μου κατασκευής και φρυγανιά τριμμένη για συμπλήρωμα)
1/2 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζανάκι Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 κουτ.σουπ. κοφτή ρίγανη
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό (με το ασπράδι)
αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τον κιμά σε λεκανάκι ή το μπώλ του μιξερ
Βάζετε την ψίχα του ψωμιού να μουσκέψει στο γάλα και μετά ελαφρά στιμένη μέσα στον κιμά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι ή με τα ζυμωτήρια του μίξερ και το αφήνουμε στο ψυγείο για μιά ώρα.
Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια μικρά μπιφτεκάκια (μου βγήκαν 9) και τα βάζουμε στη σχάρα.
Κάτω από την σχάρα έβαλα ταψί με λαδόκολλα, για να μη λερωθεί ο φούρνος.
Έψησα με αντιστάσεις και αέρα στος 200 οC, χωρίς γκριλ, μέχρι να ροδίσουν.
Δεν χρειάστηκαν γύρισμα (λόγω του αέρα).
Σε τέτοια πιάτα, όμως, σημασία έχουν οι γαρνιτούρες. Και εδώ είναι τεσσάρων ειδών (την επόμενη μέρα έγινε και 5η).
Πρώτα πατάτες "σαν" τηγανητές, σε δεύτερο ταψί, κάτω από τα μπιφτέκια. Δεν βόλευε να βάλω την σχάρα ψηλότερα και τα λίγα υγρά των μπιφτεκιών να στάζουν στις πατάτες.
Μετά ένας πουρές πατάτας, με χοντροπατημένες πατάτες, με πηρούνι.
Έγινε και μια σάλτσα ντομάτας "βελουτέ", για να δώσει χρώμα στον πουρέ, με ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, αλατοπίπερο, όλα στο multi και ο πολτός βρασμένος με λίγο λάδι, μέχρι να πήξει (15' περίπου).
Και η τέταρτη γαρνιτούρα είναι μια άσπρη σάλτσα, με άνιθο τουρσί και άλλα τουρσάκια, με μαγιονέζα χωρίς αυγά, σύμφωνα με την συνταγή γνωστής Ελληνικής αλυσίδας εστιατορίων, που πήρα "στα μουλωχτά" από παλιό μου συμμαθητή (ιδρυτή & μέτοχο).......
Ξέρεις εσύ!!!!!
9 σχόλια:
Σπιτικα, αφρατα μπιφτεκια ειναι τα αγαπημενα μου!
♥ •˚。
°°Olá, amigo! 。♥。
● ♥• Nunca me esqueço de você.
Tudo no seu blog é tão bom!!! Tão delicioso. Amo te visitar.
˚。˚ Boa semana!
♥ •˚。Beijinhos.
•˚。Brasil
..(░)(░)
(░)(♥)(░)
..(░)(░)
ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ...ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ..ΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!
ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΑΜΜΑΔΙΣΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΑΚΙ,,ΜΜΜΜΜ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ....ΖΗΛΕΥΩ!
ΦΙΛΙΑ Χ 2
Δύσπιστε καλησπέρα...τα μπιφτέκια μου απο τότε που βάζω και μια κουταλιά κέτσαπ η ντομάτα μου γίνονται πιο νόστιμα...παρόλο που ήμουν αρνητική σε αυτή την εκδοχή αα α κοπανάω και λίγη πάπρικα μέσα......
Εχοντας δοκιμάσει όλων των λογιών τα κόλπα που μου έχουν πει έχω καταλήξει ότι με το γάλα γίνονται πραγματικά αφράτα και όλα τα άλλα έπονται...Υπέροχα και λαχταριστά με ότι σάλτσα και αν διαλέξουμε!
Καλή εβδομάδα να έχεις!
Σταύρε
προκαλείς με τις νοστιμιές σου.
Καλή σου εβδομάδα.
@ Ελπινίκη :
Στο σπίτι γίνονται πιο προσεκτικά!
____________
@ Magia da Inês :
Boa semana para você.....
____________
@ [handmade+art] x2 :
Που να την βρεις την ψυχραιμία με τόση βλακεία που μας περικλείει;
Μόνο μια μεγάλη απόδραση μας σώζει!!
Καλή εβδομάδα, Μαράκι!!
____________
@ mia :
Αυτή τη φορά δεν έβαλα κάτι το ντοματοειδές. Τις προηγούμενες έβαζα (πάτα στο λινκ).
____________
@ Εφη :
Αυτή τη φορά, έπρεπε να σταθούν στη σχάρα και έβαλα λίγο.
____________
@ Ανέστης Θ.Κετσετζίδης :
Φροντίζω να κάνω τα απλά πράγματα νόστιμα, για να μη τα βαριόμαστε.
Καλή εβδομάδα!!
_____________
Ωραία ιδέα για μεσημεριανό! Σ ευχαριστώ!
@ Αγγελικη Ν :
Κλασικό μπιφτεκάκι. Όλοι το τρώνε.
Καλή Εβδομάδα!!
______________
Δημοσίευση σχολίου