Απόψε, σερφάροντας σε διάφορα φιλικά blogs, βρίσκω στο blog MARI PLATEAU Τηγανίτες με ξινόγαλα.
Έγινε το κλικ, αλλά που να τρέχεις βραδυάτικα να βρίσκεις ξυνόγαλα.
Σκαλίζω την κληρονομική σακκούλα και βρίσκω συνταγές διάφορες.
Διαλέγω αυτήν που έγραφε Κρητικές αλμυρές με τυρί.
Σε μια ώρα ήταν έτοιμες!
Υ Λ Ι Κ Α
3 κρασοπότηρα Αλεύρι κοινό
1 1/2 κρασοπότηρα γάλα (έβαλα light 1,5%)
1 κρασοπότηρο νερό
150 γραμ. Φέτα τριμμένη (έβαλα γιδοτύρι)
1 κουτ.γλ. Μπεϊκιν Πάουντερ
1/2 κουτ.γλ. Αλάτι
1 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο
Λάδι για το τηγάνισμα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Όλα τα υλικά σε μπωλ και καλό δούλεμα με το μίξερ χειρός.
Ζεσταίνουμε το λάδι καλά, σε αντικολλητικό τηγάνι και παίρνουμε κουταλιές, με βρεγμένο κουτάλι.
Ρίχνουμε κουταλιές αραιά και τηγανίζουμε 3' από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί.
Παρακάτω είναι η τελευταία, του τεμπέλη, με ότι απέμεινε στο μπωλ.
Τρώγονται σκέτες, πασπαλισμένες με τριμμένο τυρί (ότι έχουμε), ή........
5 σχόλια:
A! light gala άρα είναι διαίτης!ΧΑ!!!!
Πως μου αρέσουν αυτά τα αλμυρα!!!Λέω το βραδυ που θα μαζευτούν για το ποδόσφαιρο να τους κάνω έκπληξη!
Να δοκιμάσω καθόλου με καπνιστό τυρί ή θα είναι ...
Καλή σου μέρα Σταυρο!
@ ElenaG :
H συνταγή μου έλεγε φέτα και έβαλα κατσικίσιο.
Ίσως και με ανθότυρο να είναι καλύτερες, για μένα που τις τρώω με μέλι.
Και από πάνω τριμμένο καρύδι και...δεν θα ξέρεις που να πας να κρυφτείς!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!
Καλημέρα και καλή επιτυχία!
_________________
Η μαμά μου τις έφτιαχνε πολύ συχνά....και πολλές φορές όταν περίσσευε το κουρκούτι από τα λαχανικά που τηγάνιζε η τον μπακαλιάρο το έκανε τηγανίτες...με λίγο ζαχαρίτσα από πάνω....είχαμε και το γλυκάκι ...καλημέρα Δύσπιστε...
Αυτές τις τηγανιτούλες δεν τις έχω ξεχάσει ακόμα...πρέπει να τις κάνω οπωσδήποτε! Λέω μάλιστα να βάλω κεφίρ γιατί ξινόγαλα δεν έχω, παρόμοιο αποτέλεσμα θα έχω!
Μούρλια γίνανε!
Καλημέρα!
Δύσπιστε μια χαρά τις έφτιαξες τις τηγανίτες!!τι ξινόγαλα, τι τυρί!! σίγουρα θα ήταν εξίσου νόστιμες!!
Φιλιά
Δημοσίευση σχολίου