Δεν είναι σπάνιες οι φορές που διαβάζω τις συνταγές στις διάφορες συσκευασίες, σπανιώτατα όμως τις ακολουθώ πιστά.
Σήμερα, ήξερα ότι στην κατάψυξη είχα ένα κουτί Ζύμη κουρού και μισό πακέτο σφολιάτα, ένα φύλλο.
Έφτιαξα αυτά τα ρολάκια, για να υπάρχει και κάτι γλυκό στο σπίτι
Η ιδέα βγήκε διαβάζοντας τα δύο πακέτα και από τις δυο συνταγές έγινε μία.
Κλικ στη εικόνα για μεγέθυνση
Έβγαλα τα δύο πακέτα, να αποψυχθούν και ξεκίνησα με την σοκολατένια γέμιση
Υ Λ Ι Κ Α
1 φυλλο Σφολιάτα
125 γραμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
5 κουτ.σουπ. Γάλα εβαπορέ light (4%) αδιάλυτο
2 κουτ.σουπ. Μαργαρίνη Μινέρβα Benecol για μαγείρεμα
2 κουτ.σουπ. Ζάχαρη άχνη
4 κουτ.σουπ. Αμύγδαλο καβουρντισμένο, τριμμένο στο multi
10 κουτ.σουπ. Νιφάδες Βρώμης
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε βαθύ πιάτο σπάζω την κουβερτούρα, ρίχνω το γάλα, την μαργαρίνη και την άχνη. Το ζεσταίνω στα μικροκύμματα για 2' το πολύ (το ίδιο γίνεται και σε μπαιν-μαρί, αλλά θέλει περισσότερη ώρα).
Έτσι γίνεται ένα σοκολατένιο γλάσσο, με την διαφορά ότι με αυτές τις αναλογίες θέλει την διπλάσια κουβερτούρα. Επειδή όμως θα έμπαιναν και στερεά μέσα, το ήθελα πιο ζουμερό.
Ανακατεύω το αμύγδαλο και τις νιφάδες, στρώνω στο τραπέζι το φύλλο σφολιάτας, χωρίς να βγάλω την προστατευτική ζελατίνα και
5 σχόλια:
όνειρο και έχω ακριβώς τα ίδια και εγώ στην κατάψυξη ες αύριο λοιπόν τα σπουδαία καλό σαββατοκύριακο φίλε μου
@ marilise :
Να υπάρχει και κάτι, μπες-βγες, να τσιμπάμε!!
Καλό Σ/Κ
____________________
ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΛΙ??? ΕΝΝΟΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΩΤΟ ..ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ...ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΜΕΝΕ ...ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ...ΚΟΥΡΟΥ???/? ΠΙΤΟΥΛΑ???? ΠΩΩΩΩΩΩΩΩ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!♥ ♥ ♥..♥ ♥ ♥..♥ ♥ ♥..♥ ♥ ♥..♥ ♥ ♥..
Αυτό να''τσιμπάμε''με ανησυχεί...
Που χάθηκες Σταύρε?
@ Ανέστης Θ.Κετσετζίδης :
Χάθηκα, έχεις δίκιο.
Η άνιση μάχη με τα γηρατειά του Έρικ δεν αφήνει χρόνο. Ίσα-ίσα για την επιβίωση.
Πάτα ΕΔΩ.
Μάλλον δεν το είδες!!
Καλό Σ/Κ
____________________________
Δημοσίευση σχολίου