Σήμερα, η πρώτη μέρα της Άνοιξης, με βρήκε σε κέφι για μαγείρεμα.
Επίθεση στον ψαροπώλη της γειτονιάς και στήθηκε το μυδοπίλαφο!
Υ Λ Ι Κ Α480 γραμ. Μύδια ψύχα (σε σακκουλάκι με νερό)
2 φλ.τσαγ. Ρύζι Καρολίνα
3 φλ.τσαγ. Νερό ζεστό (βγάζει και η τομάτα το υπόλοιπο)
1 μεσαίο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα Κρεμμυδάκια σε ροδέλλες
3 σκελίδες Σκόρδο στα 2 ή στα 3
1 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
200 γραμ. Ντοματάκι κονκασέ (χυλό στο multi)
1 φακελλάκι (0,25 γραμ.) Κρόκκο Κοζάνης σε σκόνη
1 φλ.τσαγ. Άνιθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
1 κουτ.γλυκού κοφτό Δυόσμο ξερό
Λίγη Ρίγανη
Πιπέρι Λευκό
Αλάτι λίγο ή καθόλου (τα μύδια βγάζουν αλμύρα)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Δεν κρατώ καθόλου νερό από τα μύδια, όπως κάνουν ορισμένοι. Τα σουρώνω και τα βάζω για 15' σε ξυδόνερο (1 φλυτζ. ξύδι άσπρο με 3 φλυτζ. νερό). Αυτό είναι συμβουλή του Καπταν-Αντώνη, μυδοκαλλιεργητή, από την Αγαθούπολη Πιερίας....
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σωτάρουμε το σκόρδο για λίγο, το βγάζουμε και το πετάμε. Το λάδι μας αρωματίστηκε.
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και σε μερικά λεπτά ρίχνουμε το ρύζι και το σωτάρουμε και αυτό μαζί, μέχρι να γυαλίσει.
Ρίχνουμε την τομάτα, το πιπέρι και το ζεστό (έως βραστό) νερό.
Ίσως και το λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά αρκετά (με διαβάθμιση 3, την πάμε στο 1), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10', χωρίς να κόψουμε τον βρασμό ανοίγοντας.
Ρίχνουμε τα μύδια και τα αρωματικά, ανακατεύουμε και ξανακλείνουμε το καπάκι για άλλα 10' περίπου, χωρίς να ανεβάσουμε τη φωτιά. Αυτός ο τελευταίος χρόνος παίζει, ανάλογα με τον τύπο του ρυζιού και του γούστου μας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ανοίγουμε, ανακατεύουμε ξανά και την σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και το καπάκι της από πάνω, για να απορροφηθούν οι ατμοί.
Στο σερβίρισμα έχουμε και λεμόνι, για όποιον θέλει.
Η σαλάτα είναι έτοιμη κομμένη, μαρούλι, λόλα κόκκινη & πράσινη και ραντίτσιο, με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και σιρόπι μπαλσάμικου (ιδιοκατασκευή).
2 σχόλια:
Νοστιμότατο φαίνεται μου αρέσουν πολύ τα θα λασσινά με ρύζι η με ζημαρικά!
Καλό ξημέρωμα Κυριακής!
Πανέμορφο φαγητό...εγώ σήμερα έκανα πιλάφι με σαλιγκάρια και πλιγούρι!
Δημοσίευση σχολίου