Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υ Λ Ι Κ Α
800 γραμ. Γάλα light (εναλλακτικά 1 κουτί εβαπορέ light με ίση ποσότητα νερού)
60 γραμ. Κορν-φλάουερ
1 κουτ.σουπ. Κακάο
120 γραμ. Ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ.τσ. νερό
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε κατσαρολάκι 3ων λίτρων ζεσταίνω το γάλα, σε μέτρια φωτιά.
Διαλύω το κορν-φλάουερ, το κακάο και την ζάχαρη στο νερό σε βάζο, σαν σέηκερ και το κουνάω για να διαλυθούν καλά, αδειάζω το περιεχόμενο στο ζεστό γάλα,ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια φωτιά.
Σε λίγη ώρα η κρέμα πήζει και γίνεται παχύρευστη.
Σερβίρω σε μπωλάκια (6 μπωλάκια βγάζει η ποσότητα αυτή) και την αφήνω να κρυώσει λίγο, πριν την βάλω στο ψυγείο (αν προλάβει)...


Πριν το σερβίρισμα έσπασα στον πάτο κάθε μπωλ από ένα γεμιστό μπισκότο σοκολάτας Παπαδοπούλου (τα νοστιμότερα και χωρίς Οξείδιο του Τιτανίου!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: