Σήμερα άλλο είχα στο νου μου, αλλά, ελλείψει επαρκούς χρόνου, κατέληξα να το κάνω κοκκινιστό, με κάποιο χοντρό ζυμαρικό, π.χ. πέννες ριγωτές.
Μισό στήθος κοτόπουλου φιλεταρισμένο
Μισό φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ Ελαιόλαδο
Μείγμα 5 πιπεριών χοντροτριμμένο
Μισό φλ.τσαγ. κρασί άσπρο
Ένα μεσαίο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα με το μέγεθος
200 γραμ. ντομάτες κονκασέ (πομοντόρια)
Μισό κουτ.γλ. καλέλλα
Λίγο μπαχάρι σε σκόνη (δεν είχα σπόρους)
Αλάτι χοντρό
250 γραμ. πέννες ριγωτές
Ζωμό κοτόπουλου (για τις πέννες)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Πλένω, στεγνώνω το φιλέτο και το πιπερώνω καλά.
Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνω το λάδι σε δυνατή φωτιά και σωτάρω το φιλέτο από τις δυο πλευρές.
Πολτοποιώ στο multi το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το ρίχνω στο φιλέτο και συνεχίζω το σωτάρισμα για 5 λεπτά.
Σβήνω με το κρασί και σε μερικά λεπτά ρίχνω την ντομάτα.
Σιγοβράζω σκεπασμένο για 30 λεπτά, ξεσκεπάζω και αφήνω τηα σάλτσα να πήξει (η ποσότητα της σάλτσας φαίνεται αρκετή, αλλά είναι και οι πέννες, που ακολουθούν).
Σε λίγο μεγαλύτερο κατσαρολάκι φέρνω σε βρασμό τον ζωμό του κοτόπουλου και συμπληρώνω με νερό αν χρειάζεται.
Ρίχνω τις πέννες και βράζω 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο του πακέτου.
Στραγγίζω, τις επιστρέφω στη κατσαρόλα τους και αδειάζω μέσα το κατσαρολάκι του κοτόπουλου.
Ανακατεύω ευγενικά και ...... α λα ταμπλ..
2 σχόλια:
Πολύ καλό το κοτάπουλο καλό ξημέρωμα!
Αντε να κοιμηθω εγω τωρα!!!!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου