Τα βότανα "Προβενσάλ", δηλαδή ότι χρησιμοποιούμε γύρω από την Μεσόγειο, με μικρές παραλλαγές, τα έχω σε βαζάκι, φτιαγμένα στο multi και τα χρησιμοποιώ όταν χρειάζεται.
Ανάμειξη ξερών βοτάνων και μυρωδικών σε ίσες ποσότητες ή όπως μας κάνει κέφιΒασιλικός, θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανός, σκόρδο, κρεμμύδι, δυόσμος, χοντροσπασμένοι κόκκοι πολύχρωμων πιπεριών, αλάτι χοντρό.
Η συνταγή λέει και εστραγκόν και αλμύρες, αλλά αυτά είναι δύσκολα.
Ο σολομός είναι με το δέρμα και πασάλειψα τα βότανα από την καλή πλευρά, τον τύλιξα με μεμβράνη και τον άφησα στο ψυγείο, μέχρι σήμερα, πριν το μεσημέρι.
Όταν έβγαλα το ταψί από τον φούρνο, τον σκέπασα με αλουμινόχαρτο για άλλα 10 λεπτά.
Συνοδεύτηκε με μικρά σπανακόφυλλα και ρόκα με μαγιονέζα χωρίς αυγά, βρυξελλάκια και μια κουταλιά σαν την παραπάνω μαγιονέζα με ψιλοκομμένο άνιθο.
ΥΓ: Ο σολομός ήταν 700 γραμ. και για δύο άτομα ήταν αρκετός!
2 σχόλια:
...νοστιμότατος ο ....άτιμος, έτσι;
Φίλε μας,
Να είστε καλά,
Φιλιά στην Ράνια
ΚΑΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ
Πάντα με την αγάπη,
Υιώτα
"αστοριανή" και...πολύ κρυωμένη!
ΝΥ
@ Αστοριανή :
Μια από τα ίδια κι εμείς.
Μόλις πέρασαν οι παρενέργειες του αντιγριπικού εμβολίου.
Μας ρήμαξαν για 15 μέρες!!
Φιλιά σε όλους!!!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Δημοσίευση σχολίου