Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΕ ΔΙΧΤΥ ΠΑΤΑΤΑΣ...στο φούρνο αυτή τη φορά!!

Πατάτες με αυγά, για κάθε ώρα!!
Πρόχειρο, γρήγορο και κύρια αγαπημένο "μαμαδίσιο" πιάτο!!
Συνήθως στο τηγάνι, για γρήγορα, όπως ΕΔΩ (κλικ).
Σήμερα υπήρχε χρόνος και έγινε στο φούρνο, εξ ίσου νόστιμη.

Πάμε να δούμε πρώτα 
ΤΑ  Υ Λ Ι Κ Α  ΜΑΣ  για δυο μερίδες
2 Πατάτες μέτριες
2-3 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
Αλατοπίπερο
3 Αυγά
50 γραμ. Γιδοτύρι
1 φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ Γάλα
Παρμεζάνα για πασπάλισμα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω, στο μήκος τους, στο χοντρό του τρίφτη.
Απλώνω σε λεπτή στρώση τα τρίμματα σε πυρέξ ή αντικολλητικό ταψάκι, πασαλειμένο με λίγο λάδι.
Αλατοπιπερώνω και ψεκάζω με το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν (περίπου 30 λεπτά).

Σε μπωλ ρίχνω τα αυγά, τρίβω το τυρί με το χέρι ή στο χοντρό του τρίφτη, ρίχνω και το γάλα και χτυπώ με τον αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (αλατοπίπερο κατά βούληση, εγώ έβαλα μόνο πιπέρι).
Όταν ροδίσει το δίχτυ, ρίχνω το μείγμα των αυγών και το απλώνω να πάει παντού.
Συνεχίζω στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμα, ή μέχρι να πήξει το αυγό.
Πασπαλίζω με την παρμεζάνα (ή άλλο τυρί) και σβήνω τον φούρνο.
Κόβω, σερβίρω, τρώμε!!

3 σχόλια:

Ariadni St. είπε...

Τελειο το διχτακι!Καλό Σαββατοκύριακο :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλε μου λατρεύω τις ομελέτες και η δική σου είναι..όλα τα λεφτά!

Frezia είπε...

Είναι φαγητό που αρέσει σε όλους!
Ο καινούριος τρόπος θα το κάνει ακόμα ποιο ωραίο!
Καλή Κυριακή, καλά να περάσεις στη γιορτή της πόλης μας!