Βέβαια τότε έβαζε κρόκους αυγών, βανίλια, λεμονοσκούπιδο και κάτι άλλα μαγικά, που δεν τα θυμάμαι!
Σήμερα τα πράγματα είναι πιο απλά στα υλικά, αλλά και με "πάτο" διαφορετικό. Εκείνη έσπαγε πτι-μπερ και τα έβρεχε με κονιάκ ή λικέρ.
Εγώ έβαλα στα δυο μπολάκια μπισκότα σοκολατένια Γεμιστά Παπαδοπούλου, στα επόμενα δυο κομματάκια γλυκό κουταλιού Κιτρολέμονο (ναι, Αγαπημένη Θαλασσένια, τα τελευταία) και τέλος, στα δυο ένα συκαλάκι γλυκό κουταλιού.
Υ Λ Ι Κ Α
800 γραμ. Γάλα
60 γραμ. Κορν-φλάουερ
120 γραμ. Ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ.σουπ. Πευκόμελο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Διαλύω το κορν-φλάουερ σε λίγο νερό σε βαζάκι, σαν σέηκερ και βάζω όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια φωτιά.
Σε λίγη ώρα η κρέμα πήζει και γίνεται παχύρευστη.
Σερβίρω σε μπωλάκια (6 μπωλάκια βγάζει η ποσότητα αυτή) και την αφήνω να κρυώσει λίγο, πριν την βάλω στο ψυγείο (αν προλάβει)
ΥΓ: Την δοκιμή την έκανε η μονομελής κριτική επιτροπή και είπε το κλασσικό πλέον "γεια στα χέρια σου, ότι πρέπει για την ίωση που με δέρνει".........
ΥΓ 2: Στον τίτλο μάλλον "ΚΡΕΜΑΣ' ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ" θα ταίριαζε, αλλά η κυρία δεν υπήρχε την εποχή της γιαγιάς μου.
5 σχόλια:
Φαινονται πολύ ωραία και λαχταριστά!
Καλό Σαββατοκύριακο
Καλό ξημέρωμα!
Φιλια :)
@ Ariadni St.:
Απλά τα υλικά, χωρίς τις προσθήκες της γιαγιάς και βγήκε ωραία και όχι Νοσοκομειακού επιπέδου, όπως νόμιζα πριν ξεκινήσω!!
Καλό ΣαββατοΚύριακο!!
μια χαρα μου φαινεται, και χωρις χοληστερινες και τριγλικεριδια!!!
καλο σαββατοκυριακο Σταυρο.
υγ. το λεμονοσκουπιδο τι ειναι?
@ grEAT :
Έτσι έλεγε η γιαγιά την φλούδα από το λεμόνι, που έκοβε κυκλικά μόνο το κίτρινο!
Καλό ΣαββατοΚύριακο!
Καλησπέρα!!!!!!
Χάρηκα και το εύγευστο χιούμορ!
Θα φτιάσω
στον "γλυκοφάγο" Δημήτρη...!!!
Ράνια μου,
να τον χαίρεσαι, να τον χαιρόμαστε!
Φιλιά Φθινοπωρινά,
Υιώτα
"αστοριανή"
ΝΥ
Δημοσίευση σχολίου