Σήμερα έγινα μια απλούστερη παραλλαγή της παλιάς συνταγής, που υπάρχει ΕΔΩ (κλικ), αλλά με κάλυψη παρμεζάνας.
Να και το αποτέλεσμα
Υ Λ Ι Κ Α για 4 μερίδες
5 Μελιτζάνες μέτριες μακρυές
400 γραμμάρια Ντομάτες αποφλοιωμένες
4 σκελίδες Σκόρδο
2 κουταλιές σούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 κουτάλι σούπας Ρίγανη ξερή
1 κουτάλι σούπας Ρίγανη ξερή
Αλάτι και Πιπέρι άσπρο
200 γραμμάρια Parmigiano Reggiano χοντροτριμμένο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
200 γραμμάρια Parmigiano Reggiano χοντροτριμμένο
Πλένω και αφαιρώ 4 λωρίδες φλούδας από κάθε μελιτζάνα. Τις κόβω κάθετα σε πάχος 2 εκατοστών. Τις βράζω σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και τις στραγγίζω στο σουρωτήρι, μέχρι να κρυώσουν.
Λαδώνω καλά το ανάλογο πυρίμαχο ταψάκι, στρώνω τις μελιτζάνες και καλύπτω πλήρως το ταψί.
Στο μεταξύ πολτοποιώ τις ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την ρίγανη και το αλατοπίπερο, στο multi. Επειδή βγαίνει νερουλό, ρίχνω και τις δυο κουταλιές αλεύρι και δουλεύω λίγο ακόμη.
Περιχύνω με την σάλτσα και την απλώνω να πάει παντού.
Πασπαλίζω με το Parmigiano Reggiano.
Πασπαλίζω με το Parmigiano Reggiano.
Βάζω το ταψάκι στο φούρνο, στους 200 βαθμούς και ψήνω για περίπου 20', μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ροδίσει το τυρί.
Η εκδοχή αυτή "ταξίδεψε" ήδη για το Cross Cooking 2014
μια που έχει χρήση Parmigiano Reggiano σαν επικάλυψη.
3 σχόλια:
Ωραίο κι εύκολο,καλό μήνα και καληνύχτα!
Frezia,αριστο μεν,αλλά σαν τις μελτζάνες με σκόρδα,την κλασική κολινδρινή σπεσαλιτέ, δεν εχει :)
Πόσο μου αρέσουν τα σκορδάτα και τα μελιτζανιά δε λέγεται!!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου