Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΛΙΛΑΣ, κάπως αλλιώτικα....

Μάλλον σαν αργόσχολο χομπίστα θα μπορούσες να με χαρακτηρίσεις, παρά σαν ζηλιάρη!
Απλά η συνταγή της Λίλας ήρθε την κατάλληλη ώρα, που δεν υπήρχε στο σπίτι ούτε μπισκότο!!
Και έγινε σε χρόνο αστραπής
 Φυσικά την .... πείραξα στα υλικά, από αρκετά έως τελείως.  Αν ήταν ποτέ δυνατόν να αφήσω κάτι όρθιο.
Εδώ βιβλίο διαβάζω από το τέλος!!!!!!!!!
Για την γνήσια συνταγή, με όλα τα τυριά, πατήστε ΕΔΩ 
ΤΑ  Υ Λ Ι Κ Α  ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
2 φλ.τσαγ.  Αλεύρι κίτρινο (Ζυμωτό Αγίου Γεωργίου)
2 κουτ.γλυκ. Baking Powder (Γιώτης)
3/4 κουτ.γλυκ. Πάπρικα καπνιστή
1/2 κουτ.γλυκ. Αλάτι χοντρό
3 κουτ.σουπ. Μινέρβα Benecol με Ελαιόλαδο για γλυκά και μαγείρεμα
1 φλ.τσαγ. Ξερή Μυζήθρα Κρήτης (ξερό ανθότυρο Καλογεράκη)
1 φλ.τσαγ. Γάλα εβαπορέ light 2% αδιάλυτο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε μπωλ ρίχνω το αλεύρι, το μπέϊκιν, την πάπρικα και το αλάτι (1η φωτό του κολάζ).
Ρίχνω την μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, το γάλα, το τυρί και ανακατεύω καλά με τα ζυμωτήρια του μίξερ χειρός (2η φωτό του κολάζ).
Μαζεύω την ζύμη (δεν κολλάει στα χέρια), την τυλίγω με μεμβράνη και στο ψυγείο, για μισή ώρα. Στο μεταξύ κάνω σχόλιο στην ανάρτηση της Λίλας.
Όταν βγάλω την ζύμη, λόγω περιορισμένου χώρου, την διαιρώ στα δύο και ανοίγω φύλλο, ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες. Με τον τρόπο αυτό δεν λερώνεται το τραπέζι και ο πλάστης (3η φωτό του κολάζ).
Με το ροδάκι της πίτσας κόβω λωρίδες και μετά τρίγωνα και τα αραδιάζω στο ταψί με λαδόκολλα. Χρειάστηκαν δύο ταψιά 4η & 5η φωτό του κολάζ).

Ψήνω συγχρόνως σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, με αντιστάσεις και αέρα, για 12 λεπτά.

Έτοιμα τα "σνακάκια" (νέα λέξη) και ακούγεται κλειδί στην πόρτα και η φωνή της Κυρα-Ουρανίας "τι ψήνεις πάλι, βρε ψυχοπαθάκια;;  Όταν όμως βλέπει τι είναι αυτό που μυρίζει, ενθουσιάζεται.  Όχι, παίζουμε!!
Σημείωση: Η συνταγή προβλέπει πασάλειμμα με γάλα και πασπάλισμα με παρμεζάνα τριμμένη, αλλά τα προτίμησα σκέτα, με αρκετά μειωμένα τα λιπαρά.....
Posted by Picasa

17 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Τα τριγωνάκια τα "πειραγμένα" είναι στην κατάσταση που θέλουμε!!
Οσον αφορά τα προϊόντα που προτείνεις π.χ ρεβίθια δεν μπορώ να τα βρω..
Ας όψονται που πλασάρουν τα δικά τους!

Να είσαι καλά!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη :
Τα ρεβύθια αυτά τα πήρα από Carefour-Μαρινόπουλος. Προφανώς θα τα έχουν σε όλα τα μαγαζιά τους και σίγουρα θα έχεις ένα κοντά σου.
Αν πάλι δεν μπορείς να τα βρεις, στείλε μέηλ με στοιχεία, να σου στείλω αμέσως.
Και κάτι άλλο μαζί.....
Περιμένω!
______________________

Vita είπε...

Οι παραλλαγές σ' ένα θέμα επιβάλλονται πάντα!

Frezia είπε...

Πολύ επίπεδα μου φαίνονται,
δεν φούσκοσαν καθόλου?
Μάλλον αυτός θα είναι ο τύπος τους.
Φυσικά σημασία έχει η γεύση τους,τραγανά θα είναι σίγουρα!
Την καληνύχτα μου!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Vita :
Πεθαίνω για πειράγματα και πειράματα!
Και εδώ το είδος των υλικών είναι ίδιο. Τον τύπο άλλαξα και πέτυχε...

Καλό Βράδυ!!
_____________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Frezia :
Διπλασίασαν το ύψος τους, τουλάχιστον.
Τα έκανα πολύ λεπτά και δεν ήθελα να ξεπεράσω τον χρόνο ψησίματος και να γίνουν παξιμαδάκια.

Καλό Βράδυ!!
________________

Margo είπε...

Κοίτα να δεις.. και εγώ τα βιβλία τα διαβάζω από το τέλος προς την αρχή;-)

Εύκολα είναι άρα θα δοκιμαστούν!

Καλό ξημέρωμα!

Αστοριανή είπε...

Ράνια μου,

τί μου ...πειράζεις το νόστιμό μας φίλο!

Η μυρωδιά τους έφτασε ως εδώ!!! θα τα φτιάξω! ειδικά με την ...λύση της διπλής λαδόκολας για την ζύμη,...
Σας φιλώ και τους δύο,
από το ανεμοδαρμένο... μακρονήσι της ΝΥ,
Υιώτα

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Margo :
Δεν μπορώ να καταλάβω πως μου κόλλησε αυτό το ανάποδο!!
Ίσως είναι μια καθυστερημένη αντίδραση από το διάβασμα στη σχολή, που ήταν κανονικό. Δεν ξέρω!!

Καλή σου Μέρα!!
_______________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Αστοριανή :
Καλά, η Κυρα-Ουρανία είναι "τράβα με κι ας κλαίω". Τρελαίνεται για κάτι τέτοια "κρακεροειδή", αλλά δεν κάνω συχνά για να μη τα πλακώνω εγώ!!

Το κόλπο με τις δυο λαδόκολλες και τον πλάστη (και αν δεν υπάρχει πλάστης, κάνει και ένα μπουκάλι) είναι πολύ παλιό.
Όταν δεν ήταν διαθέσιμη η Κυρα-Βαρβάρα, που άνοιγε απίθανο φύλλο σε όλη τη γειτονιά, η μητέρα μου με έστελνε στον μπακάλη και έπαιρνα δυο λαδόκολλες. Τότε μόνο ο μπακάλης είχε λαδόκολλα και ήταν και μακρυά!!!
Και μετά δεν θέλει πλύσιμο το τραπέζι, ούτε ο πλάστης!!

Πολλά φιλιά σε όλους σας!!
Καλό Ξημέρωμα (για εκεί)!!
______________________

manousina είπε...

Άμεση εκτέλεση !!!!!
Καλό ΣΚ

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ manousina :
Καλή Επιτυχία, που την βλέπω σίγουρη!!

Καλό Σ/Κ
_____________________

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

ενδιάφερουσα συνταγή

γέλασα με αυτό που είπες διαβάζεις τα βιβλία από το τέλος χχεχε

ευχαριστώ που περνάς από το μπλογκ μου

χρόνια πολλά στους κεφαλονίτες όλου του κόσμου και στην όμορφη Κεφαλονιά
βοήθεια μας ο Αγιος

ΦΛΩΡΑ είπε...

Είναι απ' αυτά τα σνακ που σε βγάζουν ασπροπρόσωπο αν τα προσφέρεις με ένα ποτάκι αν βέβαια έχουν προλάβει να επιβιώσουν για τους επισκέπτες.
Μου αρέσει η συνταγή γιατί με ένα ανακάτεμα υλικών έχεις νοστιμιά σίγουρη.
Είπαμε το τυρί είναι ανεκτίμητης αξίας υλικό για δημιουργία υπέροχης γεύσης.

Melissani είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Melissani είπε...

Πολύ αλμυρή η ξηρή μυζήθρα, κατά τα άλλα νόστιμη και γρήγορη συνταγη

Melissani είπε...

Πολύ αλμυρή η ξηρή μυζήθρα, κατά τα άλλα νόστιμη συνταγή