Πάντα υπάρχουν στην κατάψυξη μπαρμπουνοφάσουλα (χάντρες), έτσι, για ώρα ανάγκης και για έκτακτος μεζές για ξαφνική ουζοποσία.
Έτσι και έγινε
1 σακκουλάκι 450 γρ. Φασολάκια Χάντρες
5 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένη
400 γρ. Τομάτες στο ρεντέ
Αλάτι
1/2 κουταλάκι Μπούκοβο (δικό μου, πολύ καφτερό)
Ρίγανη
1 φλ.τσαγ. ζεστό νερό
1/2 φλ.τσαγ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Στη χύτρα ταχύτητος (όχι την SEB αυτή τη φορά, αλλά μια άλλη μικρότερη 6 λίτρων), ζεσταίνω το ελαιολαδο και σωτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Σωτάρω και τις "χάντρες", μέχρι να λαδωθούν.
Ρίχνω την τριμμένη τομάτα, το πιπέρι και το ζεστό νερό, κλείνω το καπάκι και σιγοβράζω για 10', από την στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας.
Ως εδώ και βάζοντας το αλάτι και τη ρίγανη, είναι το λεγόμενο "γιαχνί", αρκεί να αφήσουμε να βράσει με ανοικτό το καπάκι, για να πήξει η σάλτσα.
Πήρα ένα πυρέξ 20x30 εκατοστά και, πριν ρίξω μέσα το περιεχόμενο της χύτρας, ρίχνω το αλάτι και τη ρίγανη. Στρώνω τα φασόλια, πασπαλίζω με το μαϊντανό και καλύπτω με τις φέτες τομάτας.
Πασπαλίζω και με το τυρί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Γυρίζω λίγη ώρα στο γκριλ και όταν ροδίσει το τυρί, σερβίρω το τσίπουρο, με ή χωρίς γλυκάνισο.
Αυτή τη φορά ο μαϊντανός είναι λίγο "απεριποίητος", αλλά για λόγους ταχύτητας δεν ψιλοκόπηκε. Έδωσε και χρώμα!
Το όλο σύστημα έγινε πολύ καφτερό και τράβηξε πολύ τσίπουρο (για να σβήνουν οι φλόγες)
Μια μικρή κονσέρβα καπνιστού τόνου, με λεμόνι, ρίγανη, κάπαρη και λίγο άνιθο τουρσί,
10 σχόλια:
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!Πανδεσία γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων!!!Πολύ ωραίος μεζές έχεις δίκο!
πρωί πρωί
πεινάμεεεεεεεεε
Μια μερίδια φασολάκια με έξτρα μπούκοβο και μπόλικο τσιπουράκι για το κρύο!
Ωραιότατος συνδυασμός! Πολύ τον ζήλεψα! Καλή εβδομάδα!
@ ΕΛΕΝΗ :
Σηκώνει πολύ ούζο ή τσίπουρο, σαν μεζές, αλλά και σαν κυρίως πιάτο, με ένα παγωμένο άσπρο κρασάκι, είναι τέλειο!
_________________
@ akrat :
Έφθασε κιόλας μεσημέρι και καλά θα κάνετε να κοπιάστε.
Ακολουθεί και γλυκό σιροπιαστό (σάμαλι μαυρισμένο)
____________________
@ Λίλα :
Αυτό το μπούκοβο έγινε τρίβοντας με το χέρι τις ξερές πιπερίτσες, παραγωγής μου. Όσες δεν έκανα τουρσί.
Έρχεται αυτές τις μέρες και ο καιρός για νέα σπορά.
Ότι πρέπει για το κρύο!
_________________
@ Εφη :
Ο καπνιστός τόνος έκλεψε την παράσταση και έσβησε την κάψα του παραπάνω μπούκοβου!!
Καλή Εβδομάδα!
___________________
Τι ωραία πρόταση, έρχεται η ώρα του και μάλιστα πολύ σύντομα!
@ Eri :
Αυτά τα φασολάκια (χάντρες) υπάρχουν πάντα στη κατάψυξη, για ώρα ανάγκης.
Γίνονται στο τσάκα-τσάκα, ειδικά αν δεχθούμε τσιπουροεπίθεση!!
Καλό Βράδυ!
__________________
Δημοσίευση σχολίου