Παρ' όλο που φέτος αρχίσαμε τις φράουλες πολύ νωρίς, συνεχίζουμε να έχουμε στο πρόγραμμα και τον Μάϊο, τον κατ' εξοχήν μήνα της φράουλας.
Είναι γνωστό ότι οι συνδυασμoί φράουλας με σοκολάτα και μπανάνας με σοκολάτα είναι ότι καλύτερο.
Είπα να τους παντρέψω και να το αποτέλεσμα
Υ Λ Ι Κ Α500 γραμ. Φράουλες Πιερίας
2 Μπανάνες
2 κουταλάκια Ζάχαρη καστανή
1 σφηνάκι κονιάκ Courvoisier VSOP
125 γραμ. Κουβερτούρα
3 κουταλιές Γάλα εβαπορέ light
2 κουταλάκια μαργαρίνη με 25% βούτυρο
2 κουταλάκια Ζάχαρη άχνη
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Πλένουμε καλά τις φράουλες και κόβουμε το κοτσανάκι.
Τις μεγάλες τος κόβουμε στα δυο κατά μήκος.
Καθαρίζουμε και τις μπανάνες και τις κόβουμε ροδέλλες ή οβάλ.
Βάζουμε τις φράουλες σε μπωλ και τις πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και το κονιάκ. Το αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το γλάσσο εύκολα στα μικροκύματα.
Την σοκολάτα, το γάλα, το βούτυρο και την άχνη σε σκεύος ειδικό για μικροκύματα και ζέσταμα για 35-40 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε το γλάσσο επάνω στις φράουλες και καρφώνουμε τις μπανάνες.
Το μπωλ στο ψυγείο, για όσο αντέχεις!!
Με αυτές τις αναλογίες το γλάσσο δεν στερεοποιείται τελείως και κρατιέται σε μαλακή κατάσταση.
Ότι πρέπει για βραδυνό με ένα κρασί λευκό Μοσχάτο Λήμνου ή Σαμιώτικο, λέμε τώρα!!
3 σχόλια:
Για όσο κρατιέσαι...μα δεν κρατιέσαι.
Κόλαση διαίτης!!!
@ Thalassenia :
Δεν αντέχεις και πολύ!
Μπες-βγες τσιμπάς και κάτι από το μπωλ!!
Καλό Μήνα!!
Ωχ,πήρα σήμερα φράουλες Πιερίας και μυρίζουν φάρμακο!
Δημοσίευση σχολίου