Είπα σήμερα να κάνω μια σαλτσούλα για ζυμαρικά και να αποφύγω το γάλα, που βάζω συνήθως. Βγήκε μια διάφανη κατασκευή, που μέσα της διακρίνονται και τα μανιτάρια.
Αν εξαιρέσουμε το τυρί, το σύνολο είναι νηστίσιμο.
Η σάλτσα "έντυσε" τα τελευταία "λειριά του κόκορα"..
Υ Λ Ι Κ Α
4 κ.σ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 Κρεμμύδι ξερό
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα, με λίγο από το πράσινο
2 σκελίδες Σκόρδο
230 γραμ. Μανιτάρια σε φέτες
1 φλυτζάνι Κρασί λευκό
2 κ.σ. Κορν-φλάουερ διαλυμένο σε λίγο νερό
3 κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά (1,5 φλυτζάνι)
Αλατοπίπερο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Τα τέσσερα πρώτα υλικά στο multi για να γίνουν χυλός
Τον χυλό σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.
Όταν μειωθούν τα υγρά, ρίχνω το σε νερό διαλυμένο νισεστέ, ανακατεύω γρήγορα και ρίχνω και το μακαρονόζουμο από την κατσαρόλα που βράζει δίπλα.
Ανακατεύω μέχρι να αρχίσει να πήζει και αποσύρω από το μάτι.
4 σχόλια:
...δεν τα ήξερα! τα ...λειριά του κόκορα, εννοώ!
Σταύρο μου,
ευρηματική συνταγή,
να είστε καλά,
Υιώτα
"αστοριανή"
από μια κατάλευκη Ν.Υ.!
Τώρα θα τρώμε και τα λοφία του κόκορα?
@ Αστοριανή :
Το κρύο το βλέπω. Έχετε κάτι θερμοκρασίες.... μπρρρρρρρ!!
Που θα πάει, όμως;;; Έρχεται το καλοκαίρι!!
Καλή Χρονιά!
Φιλιά!!
@ Frezia :
Έτσι όπως μας κατάντησαν, όχι μόνο τα λοφία, αλλά και τα ποδάρια του κόκορα θα φάμε!!
Με το καλό η Καινούργια Χρονιά!!
_______________
ΥΓ: Είχα ακουστά για τα λειριά και τα βρήκα στα Ζαγοροχώρια. Ζυμαρικό με πιπεριά Φλωρίνης..
Δημοσίευση σχολίου