Έτσι κι εγώ ο γέρος χρόνια άκουγα και έβλεπα την πατατόσουπα, αλλά ποτέ δεν την έφτιαξα.
Σήμερα ήρθε η ώρα της, αλλά και με καπνιστό σολομό, αντί για μπέϊκον, που έχουν πολλές συνταγές.
Να και το αποτέλεσμα
Υ Λ Ι Κ Α
200 γραμ. Σολομό καπνιστό φιλέτο κομμένο σε μπουκιές
1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες Σκόρδο, λιωμένες στην πρέσσα
5 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 Καρότο τριμμένο στο ρεντέ
2 συσκευασίες Ζωμό Λαχανικών Σπιτικό Knorr
1,5 λίτρο Νερό ζεστό
700 γραμ. Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1/2 κουτ.γλ. Δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1/2 κουτ.γλ. Ρίγανη ξερή
1 φλ.τσαγ. Γάλα εβαπορέ light
Πιπέρι άσπρο
Αλάτι χοντρό
Μαϊντανό
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σωτάρω καλά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο, για 5 λέπτά.
Στο ζεστό νερό διαλύω τον Σπιτικό ζωμό και το ρίχνω στην κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση ρίχνω τις πατάτες, σκεπάζω και σιγοβράζω για 20 λεπτά.
Σε ένα πιάτο βγάζω τις μισές πατάτες περίπου και πολτοποιώ την σούπα με το μπλέντερ-ράβδο.
Ρίχνω στην κατσαρόλα το γάλα, την ρίγανη, το δενδρολίβανο και
βράζω μερικά λεπτά ακόμα.
Επιστρέφω στην κατσαρόλα τις πατάτες και ρίχνω και τα κομμάτια του σολομού.
Σβήνω το μάτι και αφήνω μερικά λεπτά ακόμα.
Σερβίρω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δυστυχώς είχαν τελειώσει τα παγάκια του ζωμού λαχανικών και αναγκάστηκα να αγοράσω. Είχα πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσω τέτοιους ζωμούς και ξέχασα ότι είναι πολύ αλατισμένοι. Έτσι το σύνολο "τσίμπησε" λίγο στο αλάτι.
Τα εύσημα ("γεια στα χέρια σου") όμως ακούστηκαν, εκτός από την πρώτη κουταλιά και στο ενδιάμεσο, συνοδευόμενα από το χαρακτηριστικό "μμμμμμμμμμ" της Ψυχούλη!!
6 σχόλια:
Λατρεύω την πατατόσουπα αλλά και τον σολομό...........οπότε ο συνδυασμός θα είναι του απιστεύτου!!!!!!
Πρωτότυπη και άγνωστη
συνταγή για μένα.
Επειδή μου αρέσουν τα καινούρια
θα την μαγειρέψω.
Καλό σαββατοκύριακο.
@ Lila Xagorari :
Ο συνδυασμός του απίστευτου, αλλά και του Δύσπιστου!!
Μόνο αυτός ο ετοιματζίδικος ζωμός μου κάθεται κάπως...
Διάβασα αναλυτικά όλα του τα συστατικά.... καλά φαίνονται, αλλά, δυσπιστώ με τα γραφόμενα!!
Αν παρατηρήσετε καμιά "σιγή", από αυτό θα είναι και στείλτε και κανένα άνθος, "εις μνήμην"... ΧΑΧΑΧΑ!!
@ Frezia :
Έβλεπα από χρόνια τις πατατόσουπες, όλες με ζωμό κότας, αλλά η λέξη "κοτα" στο σπίτι μας είναι απαγορευμένη έως ταμπού!!!
Φτιάξε την και με ψιλοκομμένη και τσιγαρισμένη παντσέτα και κρουτόν.
...εκείνος σου το "γέρος" !!! πολύ γέλασα!
Σταύρο μου, θα σε "φάει" η Ράνια!
Τώρα,
διατελώ(!!!) υπό μια άγρια γρίππη, και δοκίμασα πατατο-σούπα (όπως την κατάλαβα από τα υλικά που βάζουν στο μικρό εστιατόριο " Ι ΗΟΡ"
εδώ κοντά μας...
Βελούδινη, θα την έλεγα, με ίχνος "μπέϊκον" μέσα.
Πάντα "αναρωτιόμουν" μα δεν κατάφερα να πάρω τα υλικά από τον φίλο σερβιτόρο. (Ξέρω, ΔΕΝ θα μου τα έλεγαν μα, μεταξύ "φιλίας και ...διαβήτη"... Τίποτα!)
Τέλος πάντων. Δεν γνωρίζω αν την έχεις ακούσει... Φημισμένη, εδώ.
Θα δικιμάσω και την δική σου, μα για λαχανόκυβους και ... ψάρι...
διστάζω, για να είμαι ειλικρινής.
Αν και η όρεξη είναι μόνο για έντονο λεμονο-ζωμό,
...
σας φιλώ, εκ του μακρόθεν!!!
Υιώτα
αστοριανή, ΝΥ
Σταύρο σήμερα θα φτιάξω την σούπα σου γιατί με έχει φάει ο σύζυγος!!
Μάντεψε όμως με τι μου ζήτησε να την κάνω.... με απάκι λέει την θέλει αντί για σολομό!!Τέλος πάντων!!
Τι να κάνω η γυναίκα; θα την φτιάξω!!
Φιλιά πολλά!
Δημοσίευση σχολίου