Σολομού συνέχεια σήμερα, σε φέτες, με κρεμμύδια (στη Σκόπελο το λένε "στιφάδο"!
Υ Λ Ι Κ Α
3 φέτες Σολομό (περίπου 700 γραμ.)
1 Κρεμμύδι μέτριο κομμένο φετάκια
3 σκελίδες Σκόρδο σε φετάκια
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
2 Πιπεριές τ. Φλωρίνης σε ροδέλλες
800 γραμ. Ντομάτες ξεφλουδισμένες
και ξεσποριασμένες, κομμένες
καρεδάκια
1 φλ.τσαγ. Κρασί λευκό (κατά
προτίμηση από αυτό που θα πιούμε!)
1/2 ματσάκι Μαϊντανό μέτρια κομμένο
Αλάτι - Πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το σκόρδο, για 5 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και αλατοπιπερώνω. Σε μερικά λεπτά ρίχνω την ντομάτα και την πιπεριά, σκεπάζω και χαμηλώνω την φωτιά. Σιγοβράζω για 15-20 λεπτά.
Ρίχνω το μείγμα σε ταψάκι πυρέξ, βάζω από πάνω τις φέτες του σολομού, αφού προηγούμενα τις πλένω, στεγνώνω και αλατίζω ελαφρά. Με ένα κουτάλι βάζω επάνω στις φέτες μια μικρή ποσότητα από το μείγμα των κρεμμυδιών.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά. Πασπαλίζω με τον μαϊντανό, σβήνω τον φούρνο και αφήνω μέσα το ταψάκι για 10 λεπτά ακόμα.
1 σχόλιο:
Τα ψαράκια τα τρώμε όπως και να είναι.............στην υγειά μας και καλό και χαρούμενο μήνα!!!
Δημοσίευση σχολίου