Τελικά το καρπούζι ήταν πολύ μεγάλο, 13 κιλά και έβγαλε καρπουζόπιτα, φάγαμε και περίσσεψε και 1,5 κιλό, καθαρισμένο.
Αυτό το τελευταίο, σήμερα πρωΐ-πρωΐ το έκανα μαρμελάδα.
Να και το αποτέλεσμα
Υ Λ Ι Κ Α
1,5 κιλά Καρπούζι καθαρισμένο
400 γραμ. Ζάχαρη άσπρη
Χυμό από 1 Λεμόνι
1 Βανίλια
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Κομματιάζω το καρπούζι μέσα σε ένα μπωλ.
Ραντίζω με τον χυμό του λεμονιού και
πασπαλίζω με την ζάχαρη.
Σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο 24 ώρες.
Την άλλη μέρα μεταφέρω το περιεχόμενο του μπωλ σε κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας πότε-πότε, για να μη κολλήσει.
10 σχόλια:
καλημέρα και καλή εβδομάδα...
πρώτη φορά ακούω καρπουζόπιτα και μαρμελάδα καρπουζιού...
μου αρέσει πολύ το φρούτο καρπούζι και το γλυκό κουταλιού καρπούζι
@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ :
Η μαρμελάδα είναι πιο εύκολη από το γλυκό κουταλιού.
Στη λέξη καρπουζόπιτα έβαλα link, που σε πάει στην συνταγή.
Όποιοι το δοκίμασαν εντυπωσιάστηκαν!
Καλή Εβδομάδα!
Μπαίνει με τη μια στη λίστα, όσο ακόμα υπάρχουν καρπούζια! Μ' αρέσει να φτιάχνω πρωτότυπες συνταγές και έχω αδυναμία στις μαρμελάδες. Δεν την είχα ξανακούσει αυτή Δύσπιστε, αλλά νομίζω ότι θα είναι υπέροχη! Έχει και καταπληκτικό χρώμα!
Όσο γι' αυτό που λες προς το τέλος... Προτείνεις να βάλουμε τελικά κάποιο άλλο φρούτο για να πήξει πιο γρήγορα; Υπάρχει περίπτωση αν ρίξω π.χ. ροδάκινο να αλλοιωθεί λίγο η γεύση;
Όπως και να 'χει καταγράφεται και θα φτιαχτεί σύντομα!
Να είσαι καλά και να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!
@ Selcouth :
Τα άλλα φρούτα τα αναφέρω γιατί το καρπούζι βγάζει πολύ νερό και αργεί να εξατμιστεί και να πήξει.
Με υπομονή όλα γίνονται... λέει!
Γεια σου, Φίλε μου.
... αγόρασα ένα "κίτρινο" κι ένα κόκκινο, άσπορο...
Το κόκκινο, το ευχαριστήκαμε,
το ...κίτρινο το έδωσα σε απρόσμενη επίσκεψη...
Αν πάω στην "μαρκέτα" θα πάρω ένα ακόμη για την μαρμελάδα σου!
Φιλιά στη Ράνια,
Υιώτα
αστοριανή, ΝΥ
@ Αστοριανή :
Το watermelon λέει από μόνο του ότι βγάζει πολύ νερό και θέλει υπομονή στο βράσιμο.
Γλυτώνεις λίγο χρόνο όταν είναι άσπορο, αλλά εγώ δεν το προτιμώ... Χρόνο έχω πια όσο θέλω!!!
Φιλιά από όλους μας σε όλους σας!!
την κρατώ για του χρόνου..
Εγώ έφτιαξα πεπόνι και ήταν τέλεια! Ίσως αν το άφηνες λιγότερες ώρες με τη ζάχαρη; Δεν θα έβγαζε λιγότερα ζουμιά, άρα θα ήθελε λιγότερο βράσιμο;
Λοιπον την εφτιαξα την μαρμελαδα,αλλα δεν εμεινα πολυ ικανοποιημενη,πολυ κουραστικο το καθαρισμα και το βρασιμο επισης,παρολο που εβαλα και ενα τριμμενο μηλο απο 3kg καρπουζι βγηκε 1+1/2 βαζο.Ενω την εβαλα στα βαζα,τελικα ηταν και αγλυκη και την εβαλα να ξαναβρασει προσθετοντας αλλα 250gr στα 3kg.Επισης νομιζω οτι εχει ενα λαθος στη συνταγη,ενω ξεκιναει οτι αφηνουμε το φρουτο με τη ζαχαρη για 24 ωρες στο ψυγειο μετα λεει την επομενη μερα.Ποιο ειναι τελικα το σωστο?
@ anyiouli 5739 :
Όταν περάσουν οι 24 ώρες, είναι πια η άλλη μέρα.
Όσο για τη γλύκα, το βλέπω κι εγώ κάθε χρόνο. Εξαρτάται νομίζω από που αγοράζω το καρπούζι. Αν το πάρω από Σ/Μ είναι άγλυκο, γιατί τα κόβουν νωρίς και δεν είναι ώριμα. Όταν το παίρνω από πλανόδιο είναι πιο γλυκό και δεν θέλει αύξηση ζάχαρης.
Πάντως στο 1,5 κιλό καθαρό βάρος, όταν είναι ώριμο, με τα 400 γραμ. είναι ΟΚ.
Δημοσίευση σχολίου