Την περασμένη Κυριακή, όπως και πέρσυ, μετά το προσκύνημα στην Μηχανιώνα, έγινε και μια βόλτα στο πανηγύρι.
Η βόλτα αυτή έδωσε και μια καινούργια γάστρα, πιο μικρή από τις υπάρχουσες και πιο κοντά στις ανάγκες μας τις καθημερινές.
Βλέποντας στα κρυφά από το μισάνοιχτο καπάκι, φαίνεται το πρώτο κατασκεύασμα: Γκιουβέτσι Λαχανικών.....
Η βόλτα αυτή έδωσε και μια καινούργια γάστρα, πιο μικρή από τις υπάρχουσες και πιο κοντά στις ανάγκες μας τις καθημερινές.
Βλέποντας στα κρυφά από το μισάνοιχτο καπάκι, φαίνεται το πρώτο κατασκεύασμα: Γκιουβέτσι Λαχανικών.....
Φυσικά την ογκομέτρησα και πήρε 3 λίτρα, μέχρι τα μπούνια, που λένε.., γιατί ο πωλητής δεν ήξερε.
Το φαγητό έγινε με την τεχνική που θα βρήτε ΕΔΩ, με προσαρμοσμένες τις ποσότητες στα μέτρα μας.
20 σχόλια:
@ Ααααα! το γκιουβέτσι ήταν η πρώτη σκέψη του μα ήθελε να δοκιμάσει αυτή τη γάστρα που ήταν πιο ψηλή.Μοιάζετε φίλοι μου, το έχω πει πολλές φορές!Τώρα πάλι κάτι μαγειρεύει!!!!!Ετοιμάζει μάλλον γέμιση για σπανακόπιτα γιατί μοσχοβολάει το κρεμμύδι που σοτάρει!.
@ αχτίδα :
Εγώ προτίμησα τα λαχανικά από το κρέας, αν και είχα μοσχάρι στην κατάψυξη.
Μέχρι εδώ βρήκα και χώρο στην ντουλάπα.
Αν μου γυαλίσει κάτι άλλο αργότερα, θα δούμε τι θα πετάξω.
Πάντως γάστρες ωραίες έχει ο Τσέτσης, 30 μέτρα από το Μαρσέ-Μπιστρό, προς την Αριστοτέλους.....
Την ίδια ακβριβώς γάστρα έχουμε, μεγιές και καλοφάγωτο το γιουβέτσι:-))
Την ίδια ακριβώς αγόρασα στο παζάρι της Αγίας Παρασκευής αλλά όχι για μένα. Θα της βγάλω VISA (ESTA το λένε τώρα) και θα πάει ταξιδάκι αφού έσπασε το καπάκι της προηγούμενης.
Έτσι θα συνεχιστεί επάξια η παράδοση της Ελληνικής κουζίνας.
Είναι και βαριά η άτιμη....
Εύχομαι πετυχημένα μαγειρέματα και καλές δημιουργίες με νέες Δυσπίστιες συνταγές:)
@ Tzina Varotsi :
Αυτή που πήρα είναι μικρούλα. Με το ζόρι 4 μερίδες.
Ευχαριστώ!
@ Thalassenia :
Τόσο μακρυά θα την στείλεις, ώστε να θέλει βίζα;;
Στο πατρικό μου δεν θυμάμαι γάστρα πήλινη να έχει καπάκι. Όλα έσπαζαν αμέσως.
Εγώ είμαι προσεκτικός και απαγορεύω την χρήση από άλλους..
Με γειες η γάστρα και καλά μαγειρέματα! Το φαγητό εύκολο -ευτυχώς- και φαίνεται και νοστιμότατο!
Καλό απόγευμα Δύσπιστε!
@ Selcouth :
Εύκολο και νόστιμο. Δίκιο έχεις. Γιαυτό το διάλεξα για την πρωτιά.
Τα δύσκολα άλλη φορά. Ακόμη καλοκαίρι είναι, μη τρώμε τα νιάτα μας στις κουζίνες!!!!!!
μεγειαα η καινουρια γαστρα. ομορφη και ψιλουτσικη. για το γιουβετσι τι να πω! αθανατο ελληνικο φαγητο.
ειρηνη
Ο,τι πρέπει είναι σε μέγεθος!
Δεν θέλεις και μεγαλύτερη,το γιουβέτσι όταν μείνει γίνεται "στουπέτσι"!!
Θαλασσινά και καυτά!
@ grEAT :
Οι άλλες που έχω είναι πλακέ και ήθελα μια ψηλή, που να μοιάζει με το Σιφνέϊκο τσικάλι..
@ zoyzoy :
Δεν είναι μόνο για γκιουβέτσι, μέχρι και μπάμιες λαδερές κάνω στη γάστρα.
Το μέγεθος των 3 λίτρων φθάνει για 4 μερίδες.
Τις πιο μεγάλες τις έχω για τα τραπεζώματα με πολλά άτομα.
Φιλιά από τα Βόρεια!!
Καταπληκτική η τελετουργία στην γάστρα που χρησιμοποίησες φίλε μου για το γιουβέτσι..είδα και άλλα post σου με τις γαστρονομικές σου προτάσεις και με ενθουσίασαν..καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου.
Κουκλίτσα η γάστρα!!!!!!
Ζουλεύω!!!!!!!!
@ Kate'sCakeBox :
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
Σήμερα φάνηκε ότι το μαγείρεμα με υγειινά υλικά και τρόπο, αποδίδει!!
Η τελευταία 5ετία δεν πήγε χαμένη...
@ Τατιάνα :
Απ'έξω εμφάνιση και από μέσα...όχι άνεση, που έλεγε παλιά διαφήμιση εσωρούχων, αλλά νοστιμιά.
Να'σαι καλά Τάτυ...φιλιά!!
Have a nice day, good recipe, and fotos
@ retriever :
The same to you, my dearest!!
This recipe is nearly traditional and meatless...
Thanks!
Όμορφηηηη!!!
Καλορίζικη, καλά μαγειρέματα! :)
καλώς βρεθήκαμε και πάλι...με γεια η γάστρα...ωραίο φαγητό
Δημοσίευση σχολίου