Μετά από πολλές μέρες απουσίας, έρχομαι με τον τελευταίο Χειμωνιάτικο μουσακά, με πατάτες.
Αναλυτική περιγραφή κλικ ΕΔΩ
Μόνο που απλοποίησα την μπεσαμέλ.Έβαλα 4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 4 κουταλιές Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο, 800 ml γάλα, 1 κουταλάκι Αλάτι, 1 κουταλάκι Πιπέρι άσπρο και σκόνη Μοσχοκάρυδου στη μύτη του κουταλιού, σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύω με τα χτυπητήρια του μίξερ χειρός, συνεχώς, μέχρι να πήξει σε παχύρευστο.
Βγάζω από την φωτιά, ρίχνω ένα αυγό και αμέσως ανακατεύω σε μεγάλη ταχύτητα.
Αυτό είναι όλο. Ούτε σβώλοι, ούτε να κόψει. Τέλεια!!
Βέβαια οι αναλογίες είναι αρκετές και περίσσεψε αρκετή μπεσαμέλ. Η λύση εύκολη:
Κομματάκια τυρί κατσικίσιο, 50 γραμ. περίπου
Κομματάκια Dirollo καπνιστό 50 γραμ.
Κομματάκια Παριζάκι Creta Farms με φέτα και ντομάτα, 2 φέτες
Ανακατεύω με την μπεσαμέλ και στο φούρνο, σε πυρέξ ανάλογο.
Φωτό δεν πρόλαβα να βγάλω, γιατί απαλλοτριώθηκε αμέσως, καυτό. Έγινε κάτι σαν σουφλέ και πολύ νόστιμο....
Τις προηγούμενες μέρες έκανα μια σάλτσα Σολομού (κλικ ΕΔΩ), για να συνοδεύσει πέννες
Μόνο που έτριψα μέσα ξερό Ανθότυρο Κρήτης (ξερή μυζήθρα το λένε σε άλλα μέρη), στο χοντρό του τρίφτη, για να φαίνεται στο πιάτο.
Και όλα αυτά μέσα σε ένα ομιχλώδες τοπίο σχετικά με τα οικονομικά μας.
Πάλι περικοπές επάνω στις προηγούμενες περικοπές και άστα να πάνε στο διάολο....
Ούτε ο Βαρδάρης θα μπορέσει να καθαρίσει την ομίχλη, που πυκνώνει, όσο περνά ο καιρός και ο Κόσμος όλος έχει έρθει σε απόγνωση.
T R A G I C !!!!!!!!!
4 σχόλια:
Μουσακάς μες στο χειμώνα..........σκέφτεστε τίποτα καλύτερο????
Μου άρεσε ο χαρακτυρισμός,
"πλαστικές μελιτζάνες"
πράγματι φρούτα, και λαχανικά,
μόνο όταν είναι στην εποχή τους!
Η συνταγή πολύ ενδιαφαίρουσα!
Καλό βράδυ...
...Υιάμιιι.
Σας φιλώ, Υιώτα
μια χαρά το μουζάκα σου...μπράβο ότι έπρεπε....ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι σελίδες όπως η δική σου και ταξιδεύουμε .....γιατί αλλιώς θαχαμε προ καιρού σαλτάρει....να σαι καλά
Δημοσίευση σχολίου