Αυτή η κατασκευή ήταν "ταμπού" για το σπίτι μας και είχαμε να την κάνουμε πάνω από 13 χρόνια.
Είχα φτιαγμένο, στο ψυγείο, κιμά κοκκινιστό, με τον πασίγνωστο τρόπο και περίμενε κάποια ιδέα, εκτός από ζυμαρικά.
Δεν ήθελα να πάρω χειμωνιάτικες πλαστικές μελιτζάνες και χρησιμοποίησα πατάτες σε δύο στρώσεις.
Να και το αποτέλεσμα
Με συνοπτική περιγραφή:
Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος, υπολογίζουμε δύο στρώσεις στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
Δεν τις τηγανίζουμε, παρά τις λαδώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε στο γκριλ και από τις δύο πλευρές.
Στρώνουμε την πρώτη στρώση, καλύπτουμε με τον μισό κιμά, στρώνουμε την μισή μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε τυρί τριμμένο.
Επαναλαμβάνουμε τηνίδια διαδικασία
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για μια ώρα
Και σερβίρουμε
26 σχόλια:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ...ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ..ΑΥΤΑ......ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΚΑ ...ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ...ΚΟΛΑΣΙΜΟΣ ....ΚΑΛΗΜΕΡΙΣΙΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
τελειος ο χειμωνιατικος μουσακας σου!!!!
και ειχα πολυ καιρο να τον φτιαξω, μου εδωσες ιδεα
καλο μηνα και καλη συνεχεια!!!!!
Μεταξύ μουσακά και κρέμας ,επιλέγω ..και τα δύο!!Τίς πατάτες μηπως θάναι καλύτερα να τις βράσω ελαφρά , αντί στο φούρνο?
Καλή εβδομάδα!!!!!
Ωραίος και ο χειμωνιάτικος, αλλά εκείνο το γλυκάκι....μμμ να είχα λίγο!
@ LENA:
Καλή Εβδομάδα, Λενάκι!
___________
@ Ελευθερία:
Κάποτε, στα νιάτα μου, τον χεμώνα δεν υπήρχαν καλοκαιρινά λαχανικά.
Τώρα έχει, αλλά μου φαίνονται άνοστα.
Κι εγώ θυμήθηκα αυτή τη λύση, για να καταναλώσω τον έτοιμο κιμά.
Έσπασα και το ένα από τα ταμπού (;)
Καλό μήνα!
____________
@ RIRI:
Το δοκίμασα και με άψητες πατάτες.
Πάχος περίπου 1 εκατοστό και ένα φλυτζανάκι νερό (ίσως και λίγο λάδι), στον πάτο του ταψιού.
Με την προϋπόθεση ότι βάζεις ένα στώμα πατάτες.
Και δεν χρειάζεται βράσιμο!
Ο φούρνος όμως παραμένει προθερμασμένος, για το ψήσιμο μετά και δεν ξοδεύουμε πολλή ενέργεια επί πλέον.
Καλή Εβδομάδα
___________
@ Kiki:
"Εκείνο το γλυκάκι, είναι μια απλή κρεμούλα, που την χαακτήρισα Νοσοκομειακή, με κακάο, σε φόρμα και γλυκό φλούδες πορτοκάλι, που πάει και με την σοκολάτα.
Και με την προοπτική του γλυκού, έβαλα λιγότερη ζάχαρη.
Καλή Εβδομάδα!
___________
Οταν προτεινεις τετοια ωραια,
να μην πω τον καλό το λόγο;:)
Αριστα!!!
Καλή εβδομάδα...
@ VAD:
Μη νομίζεις ότι και τα αρνητικά σχόλια δεν πιάνουν τόπο!
Όλα χρειάζονται!
Καλή Εβδομάδα!
______________
Δε μπορώ να πω ... ο μουσακάς τέλειος αλλάααααααα αυτή η κρεμούλααααααααααα σλουρπ!!!!!!
Καλή εβδομάδαααααααααααααα
αγαπημένος κι έτσι ο μουσακάς, αλλά η κρεμούλα με σκόοοοοοτωσεεεεε!!!!!!
@ Asteri:
Την κρεμούλα, έτσι, δεν την είχα πετύχει την προηγούμενη φορά.
___________
@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ:
Πρώτα πρέπει να χορταίνει το μάτι, πουείναι και αχόρταγο πολλές φορές.
___________
Χαχαχαχ!!
Η έμπνευση οφείλεται στην αναφορά της μελιτζάνας μου;;
@ ....I'm a dreamer:
Δεν χρειάζεται να τρώμε μανιτάρια η μελιτζάνες για να παραφρονήσουμε!
Αρκεί μια ματιά στην TV!!!
Ο παππούς μου έλεγε "φας δεν φας, θα πληρώσεις".
Εγώ λέω "φας δεν φας, θα παραφρονήσεις"
Και αν νομίζεις ότι δεν παραφρονήσαμε και με τα blogs, πλανιέσαι πλάνην οικτρά (Θρασύβουλας)....
Να'σαι καλά Κοριτσάρα, και Καλή Εβδομάδα!!
________________
Η παραφρόνηση μέχρι ενός βαθμού είναι υγεία!!
Θέλω μουσακά!!
Άσχετο!Τώρα αν μου πεις κάτσε φτιάξε,θα έχεις παραφρονήσει εντελώς!!Χαχαχαχ!!
Πάλι μακαρόνια!!Πφφφφ
Γειά σου Σταύρε με τα νόστιμα σου.
Καλή εβδομάδα να έχεις.
Καλός ο μουσακάς και θα τον φτιάξω, αλλά η σοκολάτα με το πορτοκάλι!! στην καρδιά με χτύπησε!!
Καλό μήνα
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΜΗΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ....''ΑΠΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΣΤΑ'' ΦΑΓΗΤΑ ΣΟΥ...ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ...ΑΓΚΑΛΙΑΣΑ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ!!!!
Ωριαότατο το φαγάκι αυτό, το κάνω κι εγώ με τις πατάτες ψημένες πρώτα στα μικροκύματα και κρέμα γάλακτος λάιτ αντί για μπεσαμέλ. Πρέπει να προσέχουμε βλέπεις! Πολλά φιλιά και καλό μήνα!
αχ βρε Δύσπιστε και μ' έχουν οι γιατροί σε δίαιτα για τις κορτιζόνες...
Γιατί καλέ ταμπού ο μουσακάς;;;;
Αμαν Δύσπιστε...με τις συνταγές σου!!!!
Τί να πω...πολλά συγχαρητήρια!!!!
Θα μου επιτρέψεις να πάρω ένα μεγάλο κομμάτι...είναι από τα αγαπημενα μου φαγητά...και που δεν το φτιάχνουμε συχνά-πυκνά!!!
Καλό μήνα!!!
:))
Καλημέρα και καλό μήνα!
Καλός ο μουσακάς ...αλλά και η κρεμούλα σου θάνατος!
Αντε να πω πως αντί για κιμά εγώ βάζω ...όταν υπάρχουν άγρια μανιτάρια!
Τό γλυκό, αφήστε κάτω τό γλυκό!!!
Καλο μηνα!
Τα διάβασα όλα όσα έχασα...
Χόρτασα...γλυκάθηκα...
Ωραίος ο μουσακάς πατάτας αλλα και οι μανιταροκεφτεδες!!!
σίγουρα θα τους δοκιμάσω!
Σταύρο μου,
γεια-χαρά...
Στην μπεσαμέλ έχω "δυσκολία"...
υπάρχει ευκολότερη λύση;
μήπως με...κόκκινη σάλτσα, είναι εντάξει;
Θα τα πούμε, Χαιρετισμούς,
(καλημέρα, με καφεδάκι, εκεί είναι 9.16 ! πρωί...!!!)
Αχ!
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ
και... θύελλα #5 το Σάββατο-κύριακο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! έλεος, που λέτε εκεί!
πωπω ο χειμωνιάτικος μουσακάς σου,ήταν ο δικός μου αγαπημένος μουσακάς στα παιδικά μου χρόνια που δεν έτρωγα μελιτζάνα,πάντα η μαμά μου στο μεγάλη ταψί που έφτιαχνε μουσακά την μια γωνία την έφτιαχνε έτσι για μένα,έβαζε και μια οδοντογλυφιδα πανω για να θυμάται ποια γωνία είναι χιχι...τέλειοοοοο τωρα πια τρωω μελιτζανες αλλά πολύ την αναπόλησα τούτη την συνταγη!Τέλεια η ιδέα σου!!Καλημλερα!!!
Καλημέρα φίλε μου.
Πρώτη μου επίσκεψη στο σπιτικό σου αν και αποφεύγω τις κουζίνες.
Βέβαια ο παντός είδους μουσακάς είναι στις αδυναμίες μου αλλά εδώ στην ξενητιά μας και με τις ασχολίες μας δεν τον φτιάχνουμες εύκολα.
Ωραία η σελίδα σου και συγχαρητήρια.
Νάσαι καλά
Ντένης
Δημοσίευση σχολίου