Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΡΙΓΑΝΑΤΑ


Να λοιπόν, που καμιά φορά πετυχαίνει και η "Γεύση της Μαμάς".
Και το λέω, γιατί συχνά-πυκνά τρώγαμε αυτό το φαγητό, με διάφορες γαρνιτούρες και η γεύση θα με ακολουθεί μέχρι το...."τέλος"!!!!

Η συνταγή Της, προσαρμοσμένη στα μικρά μεγέθη της ζωής μας.
Υ Λ Ι Κ Α
250 γραμ. Συκωτάκια κοτόπουλου (σκέτα χωρίς καρδιές)
4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 φλ.τσαγ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
Ρίγανη αρκετή (τι διάολο ριγανάτα θα ήταν αλλιώς)
Αλάτι και Πιπέρι
1 νεροπότηρο Κρασί άσπρο
1 ζουμερό Λεμόνι (ή και 2), τον χυμό του

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Κόβουμε τα συκωτάκια στα δύο, τα πλένουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι, με το λάδι και τα σωτάρουμε για λίγο.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να πιούν τα υγρά τους, σε χαμηλή φωτιά.
Αφού τελειώσουν τα υγρά, τα αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν, γυρίζοντας και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.

Γαρνίρουμε με άσπρο ρύζι

ή πατάτες ΣΑΝ τηγανητές,
ή και με τα δύο, ανάλογα με τα γούστα που πρέπει να καλύψουμε

Ήξερε τι έκανε η Κυρά-Πιπίνα!!!!!!!!

9 σχόλια:

Asteri είπε...

Τα λατρεύω τα άτιμα!!! Βάλε μου μια μερίδα παρακαλώ με πατάτες τηγανιτές.
Καλημέρα :D

VAD είπε...

με συνοδεια καναδυο ποτηρακια μπρουσκο χυμα,ίσως και περισσότερα:))), ό,τι πρέπει...

ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ είπε...

Πεθαίνω για συκωτάκια, θα πάρω να φτιάξω γιατί ζήλεψα τώρα.
Καλή σου μέρα.

Μαριάνθη είπε...

μμμ!!τι νοστιμιές!!μοσχομύρισε
ναχαμε κι ένα ιστ πιλάφ
καλό μεσημέρι να΄χεις Σταύρο

Μαριάνθη είπε...

ιτσ, ήθελα να γράψω

Λίλα είπε...

Tα έφτιαχνε η γιαγιά μου τις Κυριακές που την επισκεπτόμαστε και τα σέρβιρε με χειροποίητο πουρέ πατάτας!
Τι μου θύμισες τώρα!

zoyzoy είπε...

Εγώ γιατί πάλι δεν τα συμπαθώ ιδιαίτερα δεν ξέρω ενώ ο συμβίος μου τρελαίνεται για δαύτα:))

Για μεζεδάκι μιά χαρά είναι!

mia maria είπε...

Τα αγαπημένα του καλού μου! Και οι πατατούλες πολύ λαχταριστές!

RIRI είπε...

Τέλεια νοστιμιά τα ριγανάτα σου!!!Θέλω κι εγώ οποσδήποτε μια μικρή μερίδα!!!!!