Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ, σε χρόνο αστραπής!!

Η σοκολάτα, αχ!, αυτή η Θεά, αν είχε στόμα να μιλήσει και τι δεν θα έλεγε!!
Η μέρα αυτού του ξενόφερτου Καθολικού Αγίου, ξέρεις του Βαλεντίνου, έρχεται κάθε χρόνο στις 14 Φλεβάρη και υπάρχουν ανεβασμένες ανάγκες για σοκολάτα και τριαντάφυλλα κόκκινα.  Η χαρά των ζαχαροπλαστών και των λουλουδάδων....
Βρίσκεις στα μαγαζιά σοκολατένια κέϊκ, σε σχήμα καρδιάς, αλλά την ώρα που βάζεις το μαχαίρι, ή έστω τα δάκτυλα, στην καρδιά, είναι ιεροσυλία.  Μια καρδιά δεν πρέπει να την κόβεις.
Γι αυτό κι εγώ το κάνω στρόγγυλο, χωρίς γωνίες και οι ποσότητα είναι για τέσσερις ή για δύο γερούς παίχτες.
Ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος, για να μπορεί να μείνει αρκετή ώρα για το.......παιχνίδι.
ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ εύχομαι μέσα από την σοκολατένια ψυχή μου!!!

Μέσα σε όλη την παραζάλη αυτών των τελευταίων ημερών, λίγη σοκολάτα κρίνω ότι είναι απαραίτητη, αλλά ότι γίνει πρέπει να γίνει σε χρόνο "αστραπής".
Και έγινε αυτό στα μικροκύματα

Υ Λ Ι Κ Α , για 4 κομμάτια
3 κουτ.σουπ. Μαργαρίνη Μινέρβα Benecol για μαγείρεμα, μισολυωμένη
1/4 φλ.τσαγ. Ζάχαρη άσπρη
1 Αυγό
1 συσκ. Βανίλια σκόνη
1/4 φλ.τσαγ. Γάλα light 2%
1/2 φλ.τσαγ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ.σουπ. Κακάο σκόνη, άγλυκο
1/4 κουτ.γλυκού Baking Powder
1 πρέζα Αλάτι
Για το γλάσο
125 γραμ. Κουβερτούρα
1 κουτ.σουπ. Μαργαρίνη (σαν την πιο πάνω)
3 κουτ.σουπ. Γάλα (σαν το πιο πάνω)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 
Βουτυρώνω ταψάκι ειδικό για μικροκύματα με λίγη από την μαργαρίνη.
Σε μπωλ την υπόλοιπη, την ζάχαρη, το αυγό και το γάλα.  Ανακάτεμα με το μίξερ χειρός, για 2'.
Μέσα και τα υπόλοιπα υλικά, ανακάτεμα καλό, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Αδειάζω στο ταψάκι, σκεπάζω με το ειδικό κάλυμα και στον φούρνο μικροκυμάτων, στην μέγιστη ένταση, για 3'.....
Σε άλλο όμοιο ταψάκι τα υλικά του γλάσου και πάλι στα μικροκύματα, για ένα λεπτό. Ανακατεύω για να ομογεννοποιηθεί.
Τουμπάρω το κέϊκ σε πιάτο, κρυώνει λίγο και καλύπτω με το γλάσο. Η ποσότητα του γλάσου είναι μεγάλη, αλλά, σαν σοκολατόπληκτοι, μας αρέσει να είναι παχύ.

Έκανα το ίδιο τον περασμένο Αύγουστο (κλικ ΕΔΩ) και..... αντιγράφω.  Με μόνη αλλαγή : Αντί για μαργαρίνη, δοκίμασα τις ίδιες κουταλιές με Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο και στο γλάσσο!!!!!  Τέλειο!!!!!!!

10 σχόλια:

ELENI είπε...

nice.....καλο π/σ/κ//////

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ ELENI :
Thanx... & > U2 !!!!!
_________________

zoyzoy είπε...

Τώρα μας δουλεύεις μετά από τόσες κρεπάλες μας έβαλες και την σοκολάτα να μας τρέχουν τα σάλια!!!

Μ'αρέσει πάντως που χρησιμοποιείς Becel kai light αυτά θα μας σώσουν:))

Τα θαλασσινά μου!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ zoyzoy :
Για να ξελαμπικάρει το μυαλό μου το έκανα, που θόλωσε τελευταία.
Έτσι λένε για την σοκολάτα.
Ελαιόλαδο έβαλα σήμερα. Γνήσιο αγουρέλαιο ......

Φιλιά Θεσσαλονικιώτικα!!
____________________

VickyR είπε...

Αδερφέ μου αγαπημένε,
Κάνεις που κάνεις τον κόπο, βάλε και κάτι παραπάνω και για μας τα φτωχά!
Θα έρθω αύριο να δω τον Έρικ. Κανόνισε....ξέρεις...

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ VickyR :
Βικάκι μου, αν πάρεις τηλ. 5 λεπτά πριν έρθεις και μέχρι να ανεβείς, θα σου έχω ένα καινούργιο και ζεστό!!!!
_________________

Αστοριανή είπε...

...αχ και να ήμουν κοντά!!!!!

όσο
για το ...λαπιτόπι, αναμένω!

Φιλιά γοργο-σοκολατένια,
Υιώτα
αστοριανή,
ΝΥ

sundayspoon είπε...

Σκέτος πειρασμός!!! Και φτιάχνεται τόσο εύκολα που σε προκαλεί να το φτιάξεις!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Αστοριανή :
Κοντά είσαι, αλλά όχι αρκετά κοντά!!

Καλή Εβδομάδα!!
_________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ sundayspoon :
Όπως είπα και την περασμένη φορά, η συνταγή είναι Αμερικάνικη.
Την άλλη φορά θα την φέρω πιο κοντά μας!! Θα το κάνω σιροπιαστό!!
Δεν γλυτώνει από το "πειραχτήρι"

Καλή Εβδομάδα!!
__________________