Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ........ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ....

Πολλές φορές είπα ότι μ'αρέσουν οι εκπλήξεις!
Σήμερα, μόλις είχαμε τελειώσει την απογευματινή βόλτα των σκύλων και γυρίσαμε, χτύπησε το θυροτηλέφωνο:
Είμαστε κάτω, ανοίξτε, ερχόμαστε για καφέ.
Από καφέδες είμαστε ΟΚ. Από κάποιο συνοδευτικό γλυκό, εκτός από γεμιστά μπισκότα, τίποτα!!
Η λύση, Αγαπητός, κοντά μας.  ΟΧΙ!!
Ευκαιρία να φτιάξω ένα κέϊκ σοκολάτας, μέχρι να στραγγίσει ο καφές φίλτρου!
Και έγινε!!!!

Υ Λ Ι Κ Α , για 4 κομμάτια
3 κουτ.σουπ. Μαργαρίνη Μινέρβα Benecol για μαγείρεμα, μισολυωμένη
1/4 φλ.τσαγ. Ζάχαρη άσπρη
1 Αυγό
1 συσκ. Βανίλια σκόνη
1/4 φλ.τσαγ. Γάλα light 2%
1/2 φλ.τσαγ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ.σουπ. Κακάο σκόνη, άγλυκο
1/4 κουτ.γλυκού Baking Powder
1 πρέζα Αλάτι
Για το γλάσο
125 γραμ. Κουβερτούρα
1 κουτ.σουπ. Μαργαρίνη (σαν την πιο πάνω)
3 κουτ.σουπ. Γάλα (σαν το πιο πάνω)

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 
Βουτυρώνω ταψάκι ειδικό για μικροκύματα με λίγη από την μαργαρίνη.
Σε μπωλ την υπόλοιπη, την ζάχαρη, το αυγό και το γάλα.  Ανακάτεμα με το μίξερ χειρός, για 2'.
Μέσα και τα υπόλοιπα υλικά, ανακάτεμα καλό, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Αδειάζω στο ταψάκι, σκεπάζω με το ειδικό κάλυμα και στον φούρνο μικροκυμάτων, στην μέγιστη ένταση, για 3'.....
Σε άλλο όμοιο ταψάκι τα υλικά του γλάσου και πάλι στα μικροκύματα, για ένα λεπτό. Ανακατεύω για να ομογεννοποιηθεί.
Τουμπάρω το κέϊκ σε πιάτο, κρυώνει λίγο και καλύπτω με το γλάσο. Η ποσότητα του γλάσου είναι μεγάλη, αλλά, σαν σοκολατόπληκτοι, μας αρέσει να είναι παχύ.

Στολίζω με γλυκό βύσσινο (αυτό βρέθηκε) και να η έκπληξη, από μεριάς μου!

Βέβαια, αν υπήρχε χρόνος να κρυώσει καλά, δεν θα βούλιαζαν τα βύσσινα στο γλάσο, αλλά ποιός τα προσέχει αυτά.

Μπροστά στην σοκολατένια εμφάνιση, όλα τα άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες!!!!
Ή μήπως κάνω λάθος???????
Και μια σημερινή, με παγωμένο το γλάσο και καινούργια βύσσινα
Posted by Picasa

19 σχόλια:

FLORA GIA είπε...

πολύ καλό το κέϊκ σου φαίνεται.
Πρέπει να είναι σαν αυτό των 5 λεπτών που γίνεται και μέσα σε φλυτζάνι τσαγιού.
Εκεί τα υλικά όλα είναι μετρημένα με κουταλιές αντί για φλυτζάνια (δηλαδή στο κέϊκ του φάριν άπ όπου φλυτζάνι βάζουμε κουταλιές και προσθέτουμε και 2 κουταλιές κακάο ακόμη.
Με την ίδια λογική στη συνέχεια έκανα και μηλόπιτα αυτή που βάζουμε τα μήλα από κάτω και όταν ξεφορμάρουμε έρχονται επάνω. Αν θέλεις πληροφορίες προσεχώς θα την αναρτήσω στο blog μου www.texnistories.blogspot.com
και έτσι ξέρω τώρα 2 γλυκά του 5λεπτου και έτσι αποφεύγω να έχω γλυκά μέσα στο σπίτι με την πρόφαση πως μπορεί να έρθει κάποιος για να μην τα τρώω μόνη μου. Όταν έρθει κάποιος σε 5 λεπτά έχω αχνιστό κέϊκ σοκολάτα ή μηλόπιτα μυρωδάτη

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ FLORA GIA :
Καλώς ήρθες στην παρέα.
Τα μικροκύματα τα χρησιμοποιώ μόνο για ζέσταμα. Πρώτη φορά για γλυκό με μια συνταγή από Αμερικάνικο site, όπου στέλνω φωτογραφίες.
Τα σκεύη που έχω για μικροκύματα έχουν ωφέλιμη διάμετρο 18 εκατοστά, για φούρνο 20 λίτρων.
Όταν έκανα την ανάμειξη στο μπωλ, είδα ότι η ποσότητα του μείγματος ήταν καλή, αλλά μου φάνηκε νερουλό, σαν να ήθελε περισσότερο αλεύρι. Κρατήθηκα όμως και δεν έβαλα.
Η συνταγή λέει για 2 μερίδες, μάλλον για μικρότερης διαμέτρου ταψάκι και για πιο χοντρές.
Έδώ βγήκαν 4 μεγάλες (τόσες ήθελα). Μπορεί να έβγαιναν και έξη.

Περιμένω την ανάποδη μηλόπιτα. Σε λίγο καιρό θα έρθει η πρώτη παρτίδα μήλων Πηλίου και θα μου είναι χρήσιμη.

Παίρνω και τις αναρτήσεις σου στο side-bar για παρακολούθηση.

Καλή Εβδομάδα!!
________________________

Selcouth είπε...

Κι έψαχνα να σε βρω αυτές τις μέρες να διαβάσω τί κάνεις και τί καινούργιο θα φτιάξεις!
Φούρνο μικροκυμάτων δεν έχω, αλλά έχω στομάχι μεγάλης χωρητικότητας! Να πάρω ένα κομματάκι; :P
Πέρα από την πλάκα, φαντάζομαι ότι μπορώ να το φτιάξω και στο φούρνο, απλά δεν θα είναι του 5λεπτου, σωστά;
Χα,χα,χα! Δεν κάνεις καθόλου λάθος! Τέλειο φαίνεται!

Καλή Κυριακή να έχεις Δύσπιστε!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Selcouth :
Αυτές οι μέρες, που μεσολάβησαν, δεν ήταν άδειες.
Έγιναν πράγματα για την επιβίωση, πήγα και τρεις μέρες "διακοπές" (ας τις πούμε έτσι), έχω και προβλήματα με φωτογραφίες που "καίγονται".
Με την ευκαιρία απρόσμενης επίσκεψης έκανα το μικροκυματικό κέϊκ και το ανέβασα.
Φυσικά μπορείς να το βάλεις στο φούρνο και να αυξήσεις τις ποσότητες αναλογικά, για το ταψι ή την φόρμα.
Καλή Κυριακή και Καλή την επόμενη Εβδομάδα!!
_______________________

ELENI είπε...

ΘΑ..ΔΟΚΙΜΑΣΩ 2 ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΕΦΑΓΑ ...ΛΕΜΕ....ΑΝΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΞΑΝΑ ...ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΑΙΑ ΠΛΕΟΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ ELENI :
Εύκολη κατασκευή, ακόμα και για όσους κακόμαθαν από τα έτοιμα των διακοπών........

Δεν λέμε ακόμη την γνωστή ευχή, γιατί έχουμε ακόμη Καλοκαίρι μπροστά μας (με κάτι αχνές ελπίδες για τον Σεπτέμβριο και βάλε).
______________________

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Aαααα..........ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Και λοιπόν;E allora? είπε...

καταπληκτικο!!!!και με παγωτο δίπλα μμμμμ!!!!

έχουμε φοβερή ζέστη αυτές τις μέρες αλλά αν μου δινες δε θα μπορουσα να αρνηθώ και να προσβάλω :P

Λίλα είπε...

Μπορώ να έχω μία από την σημερινή την παγωμένη και μια από την ζεστή παραλλαγή????? Λιγώθηκα!!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ :
Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο.

Καλή Εβδομάδα!
________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Και λοιπόν;E allora? :
Παγωτό διαθέσιμο δεν έχω.
Το φαντάζομαι όνειρο!!

Καλή Εβδομάδα!!
_________________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Λίλα :
Για την κρύα παραλλαγή κάτι μπορεί να γίνει.
Την ζεστή όμως την φτιάχνω στο τσάκα-τσάκα τώρα, για να είναι και ζεστή!!

Καλή Εβδομάδα!!
_________________

FLORA GIA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
xristin είπε...

Κέικ στον φούρνο μικροκυμάτων σε 3΄;
Πολύ ενδιαφέρον μου φαίνεται.
Και το γλάσο στον φούρνο μικροκυμάτων;
Ακόμη πιο ενδιαφέρον.
Θα το δοκιμάσουμε και θα δούμε.
Φιλάκια

Αστοριανή είπε...

...ΤΪ!!! και με ...μπέρδεψες!
Φίλε μου,
εχω ένα που -όπως λες- το χρησιμοποιώ για ζέσταμα...
Τώρα, για ένα μπωλ με φαγητό από το ψυγείο... για να γίνει αρκετά ζεστό... το βάζω για δυόμισι λεπτά...στα τρία, καίει...
Ή, μια φέτα πίτσα, για να ζεστάνει θέλει μισό λεπτό....

Μου το χάρησε 3 χρόνια πριν η κόρη μου που πήρε άλλο!!! και δεν έχω οδηγίες...

Νομίζεις, με αυτό το γνώρισμα, θα καταφέρω να φτιάξω το ...ζαλιστικό σου κέϊκ;;;;;;
Φιλιά στη Ράνια μας,
Υιώτα,ΝΥ

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ xristin :
Γλάσο στα μικροκύματα φτιάχνω συχνά, κέϊκ όμως για πρώτη φορά και θα το ξανακάνω.

Φιλιά Θεσσαλονικιώτικα!!
_______________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Αστοριανή :
Σαν να βλέπω το φουρνάκι σου με τα δυο κουμπιά.
Το ένα της ισχύος και το άλλο του χρόνου.
Το κέϊκ σε πλήρη ένταση για 2,5 έως 3 λεπτά και το γλάσο στο "ζέσταμα" για ενα λεπτό το πολύ.
Ζεσταίνονται το γάλα, λιώνει η μαργαρίνη και μαλακώνει η κουβερτούρα. Μετά καλό ανακάτεμα και ομογεννοποιούνται όλα μαζί.

Θα πετύχει, μη το φοβάσαι....

Φιλιά σε όλους
_______________________

Vita είπε...

Πολύ χρήσιμη ανάρτυηση Δύσπιστε! Το έχω ζήσει αυτό το ξαφνικό που λες, και συνήθως όταν δεν υπάρχει ου σοκολατάκι ουτε αναψυκτικό στο σπίτι. Καταγράφεται!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Vita :
Τις ξαφνικές επιθέσεις τις έχω συχνά και ως τώρα κάτι κατέβαζε η κούτρα μου.
Τώρα το βρήκα και ψάχνω και για άλλα.

Φιλιά από τα Βόρεια!!!
_____________________