Από τις σπάνιες φορές που κάνω κοτόπουλο, για μένα μόνο και το έκανα τηγανιά, αλλά κοκκινιστή με πατάτες ... σαν τηγανητές.
Υ Λ Ι Κ Α για μια γερή μερίδα
1/2 Στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
2 Πιπεριές κέρατο κομμένες σε χοντρά κομμάτια
2 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 μεγάλη σκελίδα Σκόρδο, στα τέσσερα
3 κουτ.σουπ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ.τσαγ. Κρασί κόκκινο
1 φλ.τσαγ. Νερό ζεστό
2 ώριμες Ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες
Αλάτι και πιπέρι
Πατάτες όσες θέλουμε
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ζεσταίνω το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω τα κομμάτια του σκόρδου. Τα σωτάρω για μερικά λεπτά και τα βγάζω.
Ρίχνω το κρεμμύδι και σε λίγο τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σωτάρω από όλες τις πλευρές, ρίχνω τις πιπεριές και το κρασί.
Σε μερικά λεπτά εξατμίζεται το οινόπνευμα και ρίχνω την ντομάτα και το νερό.
Χαμηλώνω την φωτιά, σκεπάζω και σιγοβράζω για 15'.
Ξεσκεπάζω για πήξει η σάλτσα. Έτοιμο!!
Τις πατάτες τις κόβω μικρά κομμάτια και τις λαδώνω με το χέρι, με μια-δυο κουταλιές ελαιόλαδο.
Στρώνω λαδόκολλα σε ταψί, τις απλώνω και ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και ρίγανη.
13 σχόλια:
ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΓΑΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΜΕΡΙΔΑ Κ ΦΙΞ Κ ΦΕΥΓΩ ΚΑΛΟ Σ/Κ....ΒΟΥΤΙΕΣ Κ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΚΑΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
Αφου εφαγες μονος επρεπε με καποιο τροπο να κανακεψεις τον εαυτο σου,να τον περιποιηθεις καπως πιο ιδιαιτερα,γιατι ο καλυτερος καλεσμενος ειναι πανω απο ολους ο εαυτος μας!Και μαλλον το κατορθωσες,αφου το συγκεκριμενο φαγακι θεωρω οτι ειναι απο τα νοστιμοτερα!!Οι πατατουλες,χωρις τυψεις..νοστιμοτατες-δεν διαφερουν σε τιποτε απο τις τηγανητες,εκτος απο τις περισσιες θερμιδες-και το κοτοπουλο..κοκκινιστο και κρασατο..απολυτη εγγυηση νοστιμιας!Αρα λοιπον εκανες πολυ καλα που περιποιηθηκες τοσο καλα τον εαυτο σου.Καλο ΣΚ και να εισαι καλα.
Aααα ξεχασα..οταν με το καλο φτιαξω την μαρμελαδα πεπονι,θα μου ειναι πιο ευκολο να σου στειλω ..ταχυδρομικως μια φωτογραφια της,μια που οι σχεσεις μου με τους υπολογιστες αρχιζουν και σταματουν στο ανοιξε και κλεισε το μηχανημα..μη γελας σε παρακαλω..η τεχνολογια δεν μου παει..Γεια και χαρα.
Αυτή είναι λοιπόν η περιβόητη τηγανιά!!
Αξιοζήλευτη μπορώ να πω και με εξίσου υπέροχο συνοδευτικό! Θα μου άρεσε αν στο κοτοπουλάκι έκαναν παρέα και μερικοί κύβοι από κεφαλοτύρι!
Καλή συνέχεια!
@ ELENI :
Να είσαι καλά που με βάζεις στα σχέδια σου.
Όταν γυρίσεις να με πεις αν ζέστανε το νερό!!!!!
Καλό Σ/Κ
_______________
@ Foteini Thes :
Οι παλιότεροι εδώ μέσα ξέρουν ότι για την συμβία, οτιδήποτε άλλο εκτός από μοσχάρι, είναι "τζιζ"!!!!
Έτσι κάνω άλλα πράγματα όταν λείπει.
Φωτογραφία ταχυδρομικώς;;;
Αδιανόητο.
Σιγά-σιγά θα μπεις στο πετσί της τεχνολογίας και αν χρειάζεται, εδώ είμαστε. Κι εγώ είχα βοήθεια από φίλους στο ξεκίνημα, και ακόμα έχω!!!
Καλό Σ/Κ
________________
@ Ερμιόνη :
Συμφωνώ για το κεφαλοτύρι, αλλά πολύ αλμυρό και με πολλά λιπαρά. Ακόμη και το Ελλασόνας, που είναι πιο ήπιο!!
Καλό Σ/Κ
_______________
Μμμμ, τέλειο θα το φτιάξω οπωσδήποτε θα καταπλήξω τα πλήθη,να είσαι καλά Δύσπιστε!!!!
@ Ροδανθη :
Εννοείται ότι θα ρυθμίσεις τις ποσότητες ανάλογα με τα πλήθη.
Μα τηγανιά άσπρη δεν εντυπωσιάζει, αλλά με ντοματα και κοκκινο κρασί, ίσως!!
Καλό Σ/Κ
____________________
Τέλεια η τηγανιά! Το κοτόπουλο από τα καλύτερά μου! Τις πατάτες τις φτιάχνω κι εγώ στο φούρνο και τις βρίσκω πολύ ωραίες!
Καλή χώνεψη Δύσπιστε! Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!
@ Selcouth :
Έτσι κάνω τις πατάτες πολλά χρόνια πριν το blog, με μικρές παραλλαγές στην τεχνική του λαδώματος, με όσο γίνεται λιγότερο λάδι.
Χρονοβόρο, βέβαια, αλλά το υπολογίζω αν έχουμε τραπέζωμα!!!
Καλό Σ/Κ
_________________
Δίνω ρέστα ως συνήθως!!!
Και το σημειώνω γιατί είναι εύκολο γρήγορο και στα γούστα μας.
Οι πατάτες τέλειες!
Καλό Σαββατοκύριακο:)
@ Thalassenia :
Τα ρέστα σου;;;
Τα βλέπω!
Φλος Ρουαγιάλ
Τα παίρνεις........
Έτσι λέγαμε όταν χαρτόπαιζα, φοιτητής ακόμα.....
Καλό Σ/Κ
_______________________
Δημοσίευση σχολίου