Αφού ακούστηκε το κλασσικό πια,"γεια στα χέρια σου", ήρθε και το.... "πιο ωραίο από εκείνο που έφαγα".
Η κουβέντα στο μεσημεριανό τραπεζι, σήμερα.
Το..."εκείνο" ήταν πριν δυο βδομάδες στο roof-garden του Ηλέκτρα Παλλάς, με τα κουμπαριά μας (εγώ φιλετάκια κοτόπουλου και οι κουμπάροι σολομό και μπριζόλα γάλακτος).
Φυσικά έγινε και η "ανάλυση" των υλικών, για νά 'χουμε και το νου μας στο περιεχόμενο της συνταγής του σεφ του εστιατορίου.
Και να πως φτάσαμε ως εδώ
Υ Λ Ι Κ Α για 4 μερίδες
2 μέτριες Μελιτζάνες φλάσκες (ή όποια άλλη), ξεφλουδισμένες και κομμένες κυβάκια
4 κουταλιές Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθενο
3 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
2 Πιπεριές κέρατο χοντροκομμένες
1 Κρεμμύδι κόκκινο χοντροκομμένο
1 κουτί (400 γραμ.) Ντοματάκια κονκασέ
15 Ελιές Καλαμών ξεκουκουτσωμένες
2 κουταλιές Κάπαρη τουρσί ξεπλυμένη
2 φλυτζάνια Κρασί λευκό
Αλατοπίπερο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σωτάρω μερικά λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Προσθέτω τις μελιτζάνες και συνεχίζω το σωτάρισμα για 5' ακόμα.
Σβήνω με το κρασί, περιμένω μερικά λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα και προσθέτω τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
Σκεπάζω το τηγάνι και χαμηλώνω το μάτι στο 1 (από 3).
Σιγοβράζω 25 λεπτά, ανακατεύοντας δυο-τρεις φορές και μετά ξεσκεπάζω, ανεβάζω τη φωτιά και σπεπάζω με την αντιπιτσιλιστική σίτα, μέχρι να πήξει στο επιθυμητό.
Σιγοβράζω 25 λεπτά, ανακατεύοντας δυο-τρεις φορές και μετά ξεσκεπάζω, ανεβάζω τη φωτιά και σπεπάζω με την αντιπιτσιλιστική σίτα, μέχρι να πήξει στο επιθυμητό.
....θα μπορούσε και με πατάτες, σαν τηγανητές, χωρίς τυρί, για να παραμείνει νηστίσιμη (vegeterian).
Μέσα στις μελιτζάνες που πήρα, ήταν και η παρακάτω, με το "τσουτσούνι", στην οποία έκανα την τιμή να την ψήσω, μαζί με άλλες, για να γίνει μελιτζανοσαλάτα.
10 σχόλια:
Με πατάτες "σαν τηγανητές", λες.
Αν είναι σαν αυτές που έκανες και δοκίμασα πέρσυ, θα είναι τέλεια!!
@ VickyR :
Αυτή τη στιγμή πατάτες δεν υπάρχουν στο σπίτι, ούτε μια.
Φεύγ όμως για Μηχανιώνα και στο δρόμο έχει μανάβικο ανοικτό.
Στην επιστροφή θα κάνω, για σήμερα.
Σαν τηγανητές, αλλά στο φούρνο!!
Έλα, αν μπορείς (δύσκολο το βλέπω από΄κει που είσαι)
_____________________
Ρε βάλθηκες να με παχύνεις; Τι είναι όλα αυτά; Αγαπώ μελιτζάνα σε οποία έκδοση της. Αντρέ μη πάρω το smart κ έρθω..τώρα χα χα
@ ELENI :
Αν δεις την διατροφική ανάλυση μια μερίδας, θα δεις ότι έχει ελαχιστότατα λιπαρά και αυτά από παρθένο ελαιόλαδο και χοληστερίνη 0 (μηδέν).
Με τέτοια δεν παχαίνεις!!
_____________________
H συγκεκριμένη πρόταση μου άρεσε ιδιαίτερα,αφού λατρεύω τις μελιτζάνες και προσπαθώ να ΄΄παντρεύω΄΄τους υδατάνθρακες με λαχανικά,αφού το ζητούμενο είναι πάντα ένα υγιεινό πιάτο.Εδώ έχουμε συνύπαρξη γεύσης και αθωότητας,μια που τα υλικά είναι αγνά αλλά το κυριώτερο μαγειρεύονται με κατάλληλο τρόπο.Καλο απόγευμα.
Η μελιτζάνα σε όλες τις εκδοχές της είναι αγαπημένο μου λαχανικό! Η σαλτσούλα αυτή είναι όνειρο και συνδυάζεται εύκολα με διάφορα! Υπέροχο!
@ Foteini Thes :
Για να αποκτήσει η ζωή μας μια διαφορετική γεύση, όλο και σοφίζομαι τρόπους, με τα ίδια υλικά.
Πάντα όμως με προσοχή στα λιπαρά και στο αλάτι (Νάτριο έχουν όλα τα λαχανικά, αθέατο). Και με ντόπια καρυκεύματα, όχι κάτι εξωτικά.
Καλή Εβδομάδα!!
_____________________
@ Εφη :
Εγώ για ζυμαρικά την έκανα, αλλά και σήμερα με τις πατάτες ήταν τέλεια.
Άλλο συνδυασμό δεν σκέφτομαι τώρα.
Μέχρι την επόμενη φορά θα δούμε!
Καλή Εβδομάδα!!
____________________
Τελικά βλέπω το έκανες.
Κρίμα να μην μπορώ να έρθω.
@ VickyR :
Το μανάβικο μετά την Νεράϊδα, περιέργως, ήταν κλειστό, αλλά όλα τα μπακάλικα τα βρήκα ανοικτά και στη Μηχανιώνα.....
Καλή Εβδομάδα...φιλιά!!
_____________________
Δημοσίευση σχολίου