Όταν λέμε "δεν πετάμε τίποτα", πρέπει και να το εφαρμόζουμε!
Είχε περισσέψει η "καρδιά" του λάχανου, ήταν και ζεματισμένη, για αύριο δεν είχαμε κάτι άξιο λόγου και στήθηκε στα γρήγορα ένα απλό λαχανόρυζο......
Το αποτέλεσμα και η γεύση του εντυπωσίασε ακόμη και 'μένα!
1 Λάχανο μικρό σε κομμάτια, όσο γίνεται χωρίς χοντρά νεύρα
1 φλυτζάνι Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες Σκόρδο
200 γραμ. Ντομάτες κονκασέ (μισό κουτί)
1/2 φλυτζάνι Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 φλυτζάνι Ρύζι Γλασέ
2 φλυτζάνια Νερό
Αλάτι - Πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Στο multi το κονκασέ και το σκόρδο, να γίνουν χυλός.
Σωτάρω στη χύτρα το κρεμμύδι στο λάδι μερικά λεπτά και ρίχνω το λάχανο. Συνεχίζω το σωτάρισμα ανακατεύοντας. Το δικό μου ήταν ζεματισμένο και δεν χρειάστηκε πολύ σωτάρισμα.
Ρίχνω το χυλό της ντομάτας, το νερό και αλατοπιπερώνω.
Όταν πάρει βράση, ρίχνω το ρύζι, ανακατεύω καλά και κλείνω το καπάκι.
Όταν αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας, χαμηλώνω την φωτιά κάτω από το μισό και σιγοβράζω για 8'. Σβήνω την φωτιά και αποσύρω τη χύτρα. Σε 8' ακόμη εκτονώνω και ανοίγω. Τα υγρά έχουν σωθεί και είναι έτοιμο.
Σε επόμενη φορά θα αντικαταστήσω το ένα φλυτζάνι νερό, με κρασί λευκό.
Κανονικά πρέπει να βάλω και τον χυμό ενός λεμονιού, αλλά "ορισμένες" δεν το θέλουν.... Έτσι θα βάλω μόνο στο δικό μου πιάτο.
Στις φωτό με το πιατάκι της δοκιμής, έτριψα και μείγμα 5 πιπεριών......
15 σχόλια:
εχω να το φαω απο μικρη. ειμαι περιεργη να δω τι εντυπωση θα μου εκανε τωρα, μικρη το μισουσα.
μαλλον θα το φιαξω!
ειρηνη
@ grEAT :
Το ίδιο κι εγώ!
Και γιαυτό στην δοκιμή μου φάνηκε περίεργα νόστιμο!
____________________
Τέλειο!!!!!!!!Καλό βράδυ!!!
@ eleni :
Η τελειότητα είναι καθαρά υποκειμενική έννοια.
Προσπάθειες προς τα εκεί γίνονται.
Π.χ. Την επόμενη φορά θα γίνει χωρίς ντομάτα, με κρασί και αυγολέμονο ....
και βλέπουμε!
Καλημέρα και καλώς ήρθες στο τσαρδί μου!
_______________________
Και βέβαια δεν πετάμε τίποτα, όλα μπορούν να αξιοποιηθούν! Καλημέρα!!!
Εξαιρετικό θα το έλεγα.
Από τα αγαπημένα όσων από εμάς .. βοσκάμε!
Καλημέρα!
Όπως λέει και η Γιαγιά Αντιγόνη όσοι από εμάς αγαπούν την "βοσκή" τέτοια πιάτα δεν τα αφήνουν με τίποτε!
Και επίσης είναι απολύτως βεβαιωμένο ότι με τα χρόνια αλλάζουν και τα γούστα μας. Δίνουμε πια περισσότερες ευκαιρίες σε φαγητά που δεν τρώγαμε ως πιτσιρίκια - με ελάχιστες πάντα εξαιρέσεις.
Καλημέρες.
το λατρεψα ετσι λαχταρισστο με πιπερακι απο πανω!
Το ίδιο έφτιαξα χτές από υπόλοιπο λάχανου πρόσθεσα 2καρότα,2κολοκυθάκια,1πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένα και έγινε τέλειο φαγάκι!
Και'γω είχα να το φάω από πιτσιρίκι καιρός να γυρίσουμε στα φαγητά που μεγαλώσαμε:))
Τα θαλασσινά μου!
λοιπόν και γω είχα χρόνια να το φάω και μόλις τόφτιαξα η μεγάλη μου θυγατέρα ξετρελλάθηκε τώρα το μαγειρεύουμε πιο συχνά
Ωραίο!Νόστιμο,
οικονομικό,
κι εύκολο.
Καλό βράδυ...
Ωραίο φαγάκι ..το έχω φάει είναι νοστιμότατο...καλησπέρα
Stavro mou,
apo ths korhs mas sou grafw... *no internet...*
Omws,
kati paromoio ekana me ta fylla tou kounoupidiou (agorasa 3! htan frskotata...)
Egw, ta yperagapw, o Dhmhtrhs? ...m' ekanes katsika aigiwtikh... ma ta efage!!! synodia me fileto-gourounaki mageirefto!!! meli!
Xairetismous,
Yiwta
astoriani, NY
'Ο,τι δεν πετάμε το αξιοποιούμε' μου έλεγε η γιαγιά μου και μάλλον είχε δίκιο.Τέλειο το λαχανόρυζο όπως και το πρασόρυζο είναι τ΄αγαπημένα μου.Να είσαι καλά καλό βράδυ και καλή ξεχειμωνιά.
πω πωωωωωωωω νοστιμιες........κ πειναωωωωωωω τωρα αλλα τετοια ωρα ....τιποτα δεν τρωμε ..καλοκαιρι ερχεται ....
Δημοσίευση σχολίου