Για τους περισσότερους αυτός ο συνδυασμός είναι "all time classic". Για μερικούς οι μπάμιες είναι "μπλιαχ"!!
Το "μαμαδίστικο" αυτό φαγητό είπα σήμερα να το ξαναθυμηθώ και έγινε
Υ Λ Ι Κ Α (για μια μερίδα)1/2 Στήθος κοτόπουλου, φιλεταρισμένο
200 γραμ. Μπάμιες κατεψυγμένες
200 γραμ. Ντοματάκι αποφλοιωμένο (κονκασέ)
1/2 φλ.τσ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλλες
2 κουτ.σουπ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. Κρασί λευκό ξηρό
Χυμό από 1 Λεμόνι
1/2 κουτ.γλ. Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και ροδίζω το φιλέτο και από τις δυο πλευρές.
Το βγάζω σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι σωτάρω το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω την ντομάτα και τον μαϊντανό και αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.
Το περιεχόμενο του τηγανιού το μεταφέρω στο κατσαρολάκι και προσθέτω το κοτόπουλο, το κρασί, την ζάχαρη, μισό φλυτζάνι νερό και αλατοπιπερώνω.
Τα αφήνω να βράσουν, με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Όσο βράζουν αυτά, σε άλλη κατσαρόλα, ζεματίζω τις μπάμιες, σε αλατισμένο νερό, για 5 λεπτά. Τις στραγγίζω και τις ραντίζω με τον χυμό του λεμονιού και τις αφήνω 10 λεπτά.
Όταν βράσει το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα, σκορπίζω τις μπάμιες επάνω στο κοτόπουλο και κουνώντας το κατσαρολάκι, φροντίζω να βραχούν από την σάλτσα. Συμπληρώνω και λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται.
Αφήνω το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά ακόμη, σε χαμηλή φωτιά, με ανοικτή την κατσαρόλα.
Αποσύρω από την εστία και σερβίρω σε 10 λεπτά....
Νοστιμότατο!!
Σημείωση: Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και χύτρα ταχύτητας, μειώνοντας τον χρόνο των 30 λεπτών σε 12-15 λεπτά, αλλά είπα να το κάνω παραδοσιακά.... και πέτυχε!!
2 σχόλια:
...το αγαπημένο μου φαγητό!
Χρόνια σας Πολλά και πάλι, πάντα με αγάπη,
Υιώτα,
"αστοριανή"
ΝΥ
τις μπαμιες τις βρισκω στην αγορα σε παγκους ασιατων, η στο ασιατικο μαρκετ διπλα στο γραφειο.
τις προαλλες που πηγα σε μεγαλη αλυσιδα σουπερμαρκετ βρηκα μπαμιες σε διαφανο κουτακι. τις μετρησα, ηταν δεκα και το κοστος 1,80 ευρω!!!!
πολυ εξωτικο λαχανικο ειναι εδω.
καλη κυριακη
Δημοσίευση σχολίου