ΥΛΙΚΑ
250 γραμ. Ρεβύθια μικρόσπερμα (Γρεβενών βιολογικά)
1 κουτ.σουπ. Αλάτι χοντρό
1/2 φλ.τσ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 μέτριο Κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κουτ.σουπ. Αλεύρι γ.ό.χ.
1500 ml νερό
Πιπέρι λευκό
Χυμό από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από βραδύς μούσκεψα τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό με το αλάτι.
Σήμερα τα ξεπλένω καλά, με πολλά νερά.
Βάζω στην χύτρα το 1,5 λιτρ. νερό και όταν πάρει βράση ρίχνω τα ρεβύθια. Κλείνω την χύτρα και σιγοβράζω για 30 λεπτά.
Εκτονώνω, ανοίγω και προσθέτω το κρεμμύδι, το λάδι, το πιπέρι και πασπαλίζω την επιφάνεια με το αλεύρι. Κλείνω και σιγοβράζω για 15 λεπτά.
Αποσύρω από το μάτι και εκτονώνω. Ανοίγω και έτοιμα για σερβίρισμα με τον χυμό του λεμονιού.
5 σχόλια:
Ευπρόσδεκτη αυτή η συνταγή αρέσει σε όλους.Ευχαριστούμε!
Η Μαρία Μαράντη τη θέλει με μάραθο!
Καλό ξημέρωμα!
@ Frezia :
Και η γιαγιά μου έβαζε διάφορα μέσα, αλλά έτσι ξεφεύγει από το "Σιφνέϊκο".
Αν όμως είναι για την Μαριμάρ, μέχρι ζαμπονάκι ZWAN βάζω μέσα!!
Καλή σου Μέρα!!
...χαθήκαμε!!!
Η συνταγή σου, καλόδεκτη....
συχνά την φτιάχνω άσπρη, με ξύδι...
Φιλιά και στους δυο,
Υιώτα
αστοριανή, ΝΥ
Είναι ένα υπέροχο φαγητό που αγαπάω ιδιαίτερα και μάλιστα όπως την έφτιαξες.
Δεν υπάρχει "σιγοβράσιμο" σε χύτρα ταχύτητος. Ανάλογα με την κατασκαυή, η πίεση διατηρείται συγκεκριμένη, άρα και η θερμοκρασία (νόμοι της Φυσικής). Αν δυναμώσεις τη φωτιά, απλά χάνεις νερό, χωρίς να επιταχύνεις, ή να επιβραδύνεις το αποτέλεσμα.
Δημοσίευση σχολίου