Για σήμερα...ζυμαρικά. Τι άλλο;;
Με ένα τρόπο που θυμίζει "ο γκρατέν", "παστίτσιο", ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων.
Το αποτέλεσμα αποζημειώνει και σε εμφάνιση και σε γεύση
Υ Λ Ι Κ Α (πολλά σε αριθμό, σε μικρές ποσότητες)250 γραμ. Μακαρόνια χοντρά Νο2 ΖΙΤΙ
3 κ.σ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
200 γραμ. Ντοματάκι αποφλοιωμένο, χυλό στο multi
3 κ.σ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. Ζάχαρη άσπρη
1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 Ζωμό λαχανικών Σπιτικό
400 γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό 2%
3 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. Μαγιονέζα χωρίς αυγό και γάλα, νηστήσιμη
3 κουτάλες ζωμό από τα μακαρόνια
200 γραμ. Γιδοτύρι, στο χοντρό του τρίφτη
100 γραμ. Παρμεζάνα στο ψιλό και
100 γραμ. Παρμεζάνα στο χοντρό του τρίφτη
Πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βράζω τα μακαρόνια σε ελαφρά αλατισμένο νερό.
Ζεσταίνω το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρω για λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίχνω τον χυλό της ντομάτας, και τον ζωμό των λαχανικών, μαζί και μια κουτάλα νερό από τα μακαρόνια και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ικανοποιητικά. Αφήνω να κρυώσει.
Σε μπωλ ανακατεύω την μαγιονέζα, το πιπέρι, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, τον μαϊντανό, το γιδοτύρι και την ψιλή παρμεζάνα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, το αραιώνω με μια-δυο κουτάλες νερό από τα μακαρόνια. Ρίχνω και την σάλτσα που κρύωσε και ανακατεύω πολύ καλά.
Λαδώνω ένα ταψάκι πυρέξ, το πασπαλίζω με λίγη φρυγανιά και στρώνω τα μακαρόνια.
Από πάνω απλώνω το μείγμα του γιαουρτιού, να καλυφθούν καλά και πασπαλίζω με την χοντρή παρμεζάνα
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά και γίνεται έτσι
Το ταψάκι είναι 20Χ30 εκατοστά και περίσσεψε μείγμα γιαουρτιού, που το έβαλα στον καταψύκτη για μελλοντική χρήση.
Αυτό βγάζει 4 μερίδες και είναι νοστιμότατο, έστω και χωρίς αλάτι. Τα τυριά και τα μακαρόνια έχουν αρκετό (για μένα!)
4 σχόλια:
Φαίνεται υπέροχο. Θα το φτιάξω σύντομα.Λύσε μου μια απορία μόνο. Μαγιονέζα χωρία αυγά; Wtf? Αν βάλω κανονική πειράζει η θα "κόψει" λες;
@ J Koul :
Και χωρίς την μαγιονέζα καλό θα γίνεται. Απλά είχα στο ψυγείο λίγη νηστίσιμη και είπα να την καταναλώσω.
Μαγιονέζα με αυγά έχω χρόνια να φτιάξω. Προτιμώ κάποια από τις δυο νηστίσιμες που ξέρω, με κορν-φλάουερ ή πατάτα.
Η κανονική μαγιονέζα δεν κόβει αν είναι της ίδιας θερμοκρασίας με τα υπόλοιπα υλικά, στο ανακάτεμα.
Φιλιά
από την "γοητευτική "καθαρή Κυρία"
τη Νέα Υόρκη!!!!!!!!!!
Υιώτα-Δημήτρης
Μπορούμε να παραλίψουμε
μερικά υλικά?
Με την άδεια σου φυσικά.
Καλό σαββατοκύριακο!
Δημοσίευση σχολίου