Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΚΟΓΧΥΛΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ Η ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

Την μισή απάντηση στο αιώνιο ερώτημα "Τι θα φάμε σήμερα;", την βρήκα στο φιλικό blog "Τι θα φαμε σήμερα;  στην χθεσινή ανάρτηση.
Βέβαια δεν ακολούθησα κατά γράμμα την συνταγή, αλλά την προσάρμοσα στα υλικά που είχα, παρόμοια πάντως.
Και να το αποτέλεσμα
Γράφω την δική μου εκδοχή, αλλά αν θέλεις πάτα ΕΔΩ για την original συνταγή.
Υ Λ Ι Κ Α  για 2 (+ κάτι) μερίδες
250 γραμ. Κογχύλια 
200 γραμ. Γιδοτύρι
250 γραμ. Σπανάκι (φύλλα)
15 κρεμμυδάκια κοκκάρι (του στιφάδου)
3 κουταλιές Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
2 φλυτζανάκια του Ελληνικού καφέ Νερό
Αλατι (λίγο, λόγω τυριού)
Πιπέρι

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε αρκετά τα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε το σπανάκι, το αλατοπίπερο και το νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να μισολυώσει.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Μειώνουμε τον χρόνο κατά 2', αν τα θέλουμε al dente.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά.


Σ'αυτό το σημείο και πριν τελειώσει η ντοματόσουπα, δεχόμαστε την κλασσική πια, επίθεση, από την γειτόνισσα.
Την κρατάω λίγη ώρα, μέχρι να τελειώσει και η σούπα και φεύγει με πιάτο και ταπεράκι!



ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΙΔΕ

Υ Λ Ι Κ Α
1 κουτί Ντοματάκια κονκασέ (400 γραμ.)
2 κουταλιές Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα Σκόρδο
1 κουτ.γλυκού Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
2-3 κουταλιές Ελαιόλαδο
1 λίτρο Νερό
3 φωλιές Φιδέ ψιλό


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βάζουμε τα πρώτα επτά υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε.
Το νερό σε κατσαρολάκι και, όταν βράσει, ρίχνουμε το περιεχόμενο του multi και βράζουμε για 15-20'.
Σπάζουμε με το χέρι τον φιδέ, τον ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και συνεχίζουμε τον βρασμό για 3-5' ακόμη.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί ( φέτα, κατσικίσιο ή κάποιο κρεμμώδες Νιβατό, Κατίκι, Ξυνομυζήθρα).

Αν δεν έχουμε φιδέ μπορούμε να βάλουμε μακαρονάκι κοφτό.

Posted by Picasa

6 σχόλια:

Dreameraki είπε...

Δίαιτα;;;

Εφη είπε...

Με τέτοιο τυράκι κι εγώ τα τρώω τα ζυμαρικά έτσι!!!!
Η ντοματόσουπα του 10λεπτου και με ότι μικρό ζυμαρικούλι έχω στο ντουλάπι...και μπόλικο λεμονάκι από πάνω.....μιαμ..μιαμ!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Αυτό μάλιστα!
Αύριο θα ετοιμαστεί το πρώτο και το δεύτερο για βραδινό!
Καλή μας όρεξη!

Margo είπε...

Και τα δύο πολύ αγαπημένα φαγητά τα κάνω συχνά με τον δικό μου τρόπο βέβαια. Παίρνω ιδέες όμως και θα τα βελτιώσω σίγουρα!
Τα μακαρόνια τα τελειώνω στο φούρνο όμως μου αρέσει πολύ ο τρόπος που μας προτείνεις.
Καλό βράδυ Δύσπιστε

manousina είπε...

Χαίρομαι που σου άρεσε το φαγητάκι μου πολύ ενδιαφέρουσα και η δική σου εκδοχή!!! Όσο για τον φιδέ, μου αρέσει πολύ για κρύα βράδια όταν έχω λιγουρίτσες....

Betty's Cuisine είπε...

Δεν υπάρχει περίπτωση να πω όχι σε ζυμαρικό σε οποιαδήποτε μορφή, γεύση, εμφάνιση!