Πριν ξαναφύγω, έκανα ένα εύκολο γκιουβετσάκι, χρησιμοποιώντας την γάστρα.
Και λέω εύκολο και απλό, γιατί έχει απλή εκτέλεση.
Το αποτέλεσμα νοστιμότατο.
Υ Λ Ι Κ Α
500 γραμ. Κρέας μοσχαρίσιο άπαχο (νουά)
500 γραμ. Κριθαράκι χοντρό
400 γραμ. Ντομάτες ξεσποριασμένες και ξεφλουδισμένες
1 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 Κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 λίτρα Νερό (πρέπει, μαζί με τον ντοματοπολτό, να είναι 1:4 σε όγκο με το κριθαράκι)
Αλάτι-Πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Πλένουμε το κρέας και ΔΕΝ το τσιγαρίζουμε.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο multi.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κριθαράκι, στη γάστρα και φουρνίζουμε για 3 ώρες, στους 100 οC, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε για 20-25' ακόμη. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε 2-3 φορές.
Το φαγητό μας θα έχει ζουμί, που θα απορροφηθεί όλο από το κριθαράκι.
Ρίχνουμε, προαιρετικά, τυρί τριμμένο, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε 5-10' στον σβησμένο φούρνο.
Σερβίρουμε και τρώμε ζεστό κι ας έχει καύσωνα, ιδρώνουμε και κάνουμε και αποτοξίνωση.
Θυμήθηκα το γκιουβετσάκι που έφαγα πηγαίνοντας για την Σχοινούσα, με τον σκυλοπνίχτη "ΚΥΚΛΑΔΕΣ", χωρίς A/C.
Αλλά για εκείνο το ταξίδι, άλλη φορά.......