Τον τρόπο αυτόν τον ακολουθούν οι γύφτοι της Ουγγαρίας, ξέρεις τώρα, αυτοί οι τσιγγάνοι με τα βιολιά, που στα πρήζουν στα ταβερνάκια!! Κάτι τέτοιους βρήκα και στην Βουλγαρία το 1975!! Από τότε δεν ξαναπήγα, ευτυχώς....
Το φαγητό όμως είναι νόστιμο και καυτερό!
Φυσικά, εδώ που έμπλεξα, οι ποσότητες είναι για ΜΙΑ(!) μερίδα, μόνο για μένα
Υ Λ Ι Κ Α για μια μερίδα (πολλαπλασιάστε κατά το δοκούν)
150 γραμ. Στήθος κοτόπουλου (μισό στήθος) σε κύβους
100 γραμ. Κονκασέ χυλό στο multi (οι Ούγγροι βάζουν γλυκειά πάπρικα 2 κουταλιές)
200 γραμ. Μανιτάρια μικρά ολόκληρα ή φέτες
1 Κρεμμύδι κόκκινο μικρό (αυτοί βάζουν άσπρο)
1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτ.γλ. Ζάχαρη (καστανή έβαλα)
1/2 φλ.τσ. Κρασί κόκκινο ξηρό
3 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο (αντί για βούτυρο)
1 πρέζα Μπούκοβο (παραγωγής μου έβαλα)
60-70 γραμ. Σπαγγέτι ή λιγκουΐνι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε μικρό κατσαρολάκι (μη ξεχνάς ότι είναι για μια μερίδα) ζεσταίνω το λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι, μαζί με το μπούκοβο. Σε λίγο προσθέτω το σκόρδο και τα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν και τότε ρίχνω το κοτόπουλο. Συνεχίζω το τσιγάρισμα μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο και τότε σβήνω με το κρασί. Σε 3-4 λεπτά ρίχνω και το χυλό της ντομάτας με την ζάχαρη.
Συνεχίζω το βράσιμο για 15-20 λεπτά και αφήνω ανοικτή την κατσαρόλα, στο σβησμένο μάτι, για να πήξει η σάλτσα.
Τα μακαρόνια τα βράζω σε αλατισμένο νερό, με μια κουταλιά λάδι, 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που γράφει το πακέτο.
Πασπαλίζω με λίγη χοντροτριμμένη παρμεζάνα και καταβροχθίζω "αυθορεί και παραχρήμα", όπως θα έλεγαν και οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι, αν είχαν τέτοια καλούδια!!!!!!
Και για μετά...... ένας δυνατός καφές
Στην υγειά σας!!