Έτσι κι εγώ ο γέρος χρόνια άκουγα και έβλεπα την πατατόσουπα, αλλά ποτέ δεν την έφτιαξα.
Σήμερα ήρθε η ώρα της, αλλά και με καπνιστό σολομό, αντί για μπέϊκον, που έχουν πολλές συνταγές.
Να και το αποτέλεσμα
Υ Λ Ι Κ Α
200 γραμ. Σολομό καπνιστό φιλέτο κομμένο σε μπουκιές
1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες Σκόρδο, λιωμένες στην πρέσσα
5 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 Καρότο τριμμένο στο ρεντέ
2 συσκευασίες Ζωμό Λαχανικών Σπιτικό Knorr
1,5 λίτρο Νερό ζεστό
700 γραμ. Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1/2 κουτ.γλ. Δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1/2 κουτ.γλ. Ρίγανη ξερή
1 φλ.τσαγ. Γάλα εβαπορέ light
Πιπέρι άσπρο
Αλάτι χοντρό
Μαϊντανό
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σωτάρω καλά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο, για 5 λέπτά.
Στο ζεστό νερό διαλύω τον Σπιτικό ζωμό και το ρίχνω στην κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση ρίχνω τις πατάτες, σκεπάζω και σιγοβράζω για 20 λεπτά.
Σε ένα πιάτο βγάζω τις μισές πατάτες περίπου και πολτοποιώ την σούπα με το μπλέντερ-ράβδο.
Ρίχνω στην κατσαρόλα το γάλα, την ρίγανη, το δενδρολίβανο και
βράζω μερικά λεπτά ακόμα.
Επιστρέφω στην κατσαρόλα τις πατάτες και ρίχνω και τα κομμάτια του σολομού.
Σβήνω το μάτι και αφήνω μερικά λεπτά ακόμα.
Σερβίρω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δυστυχώς είχαν τελειώσει τα παγάκια του ζωμού λαχανικών και αναγκάστηκα να αγοράσω. Είχα πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσω τέτοιους ζωμούς και ξέχασα ότι είναι πολύ αλατισμένοι. Έτσι το σύνολο "τσίμπησε" λίγο στο αλάτι.
Τα εύσημα ("γεια στα χέρια σου") όμως ακούστηκαν, εκτός από την πρώτη κουταλιά και στο ενδιάμεσο, συνοδευόμενα από το χαρακτηριστικό "μμμμμμμμμμ" της Ψυχούλη!!