Από την περιήγηση σε διάφορα φιλικά και μη blogs, "ψάρεψα" την παρακάτω συνταγή, με ενδιαφέροντα τίτλο
ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ-ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ
Υ Λ Ι Κ Α
Οι υπόλοιπες είναι από την σημερινή κατασκευή
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
200 γρ. γίγαντες (Κινέζικοι! Όσοι επιπλέουν είναι επηρεασμένοι από την ελαφρότητα της Σκέψης του ΜΑΟ)
1 κούπα αλεύρι έβαλα σχεδόν 2 ολικής
1 κουτάκι μπύρα
2 κουταλιές Ελαιόλαδο για το κουρκούτι
1 φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ τσίπουρο
2 κουταλιές Ελαιόλαδο για το κουρκούτι
1 φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ τσίπουρο
λίγο αλάτι
λάδι για τηγάνισμα
λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
λίγο κύμινο και λίγη πάπρικα καυτερή
Η παρακάτω φωτό είναι η "δανεικιά"
Οι υπόλοιπες είναι από την σημερινή κατασκευή
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Πλένουμε (για να φύγει η Κινεζίλα) και Μουλιάζουμε (σε αλατισμένο νερό) αποβραδύς τους γίγαντες. Την άλλη μέρα τους βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν. Προσοχή να μη μας λιώσουν.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι, με τη μπύρα μαζί με μια πρέζα αλάτι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να βράσουν τα φασόλια. Μόλις γίνουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι για τηγάνισμα και το αφήνουμε να κάψει. Περνάμε τα φασόλια από το κουρκούτι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι, με τη μπύρα μαζί με μια πρέζα αλάτι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να βράσουν τα φασόλια. Μόλις γίνουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι για τηγάνισμα και το αφήνουμε να κάψει. Περνάμε τα φασόλια από το κουρκούτι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Για την σάλτσα: βάζουμε την ντομάτα με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ. Μετά μαζί με μία κούπα νερό και το ελαιόλαδό μας, τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και κύμινο και αν χρειαστεί ρίχνουμε κι άλλο νερό.
Μπορούμε να σερβίρουμε την σάλτσα χωριστά.
Προτίμησα μαζί, για να δώσει και λίγο χρώμα.
Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και κύμινο και αν χρειαστεί ρίχνουμε κι άλλο νερό.
Μπορούμε να σερβίρουμε την σάλτσα χωριστά.
Προτίμησα μαζί, για να δώσει και λίγο χρώμα.