Συνταγές για Μουσακά βρίσκεις και στα περίπτερα, πόσο μάλλον στο διαδίκτυο.
Η σημερινή έκδοση έχει γεύση "γιαγιάς Δήμητρας", που οφείλεται στο τριμμένο μοσχοκάρυδο, που έβαλα στην μπεσαμέλ.
Και να το αποτέλεσμα.........ζουμερό με παχειά την κρέμα.
Παράλληλα έψησα στο γκριλ την τελευταία μελιτζάνα και κάμποσες πιπεριές "κέρατο".
Την μελιτζάνα την ξεφλούδισα, την έλιωσα με το πηρούνι, έβαλα μια ψημένη και ξεφλουδισμένη πιπεριά, λίγη ψιλοκομμένη τομάτα (αντί πιπεριάς Φλωρίνης, που έχει η original), μια σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο (αντί του κρεμμυδιού, που έχει η original), λαδόξυδο και μερικά φυλλαράκια μαϊντανού, για ντεκόρ.
Ως εδω είναι η λεγόμενη "Αγιορείτικη", που μπορείτε να δήτε ΕΔΩ .
Μετά προστέθηκε λίγο γιδοτύρι και έγινε η "Θεσσαλονικώτικη" έκδοση!!
Τις πιπεριές, αφού τις ξεφλούδισα κάτω από τρεχούμενο νερό, έβαλα λαδόξυδο, με άσπρο ξύδι, ελιές Καλαμών και μερικές φετούλες τομάτας.
Ως εδώ είναι η "Αγιορείτικη" εκδοση.
Για την "Θεσσαλονικιώτικη" έκδοση, πρόσθεσα το γνωστό πια γιδοτύρι.
9 σχόλια:
@ Ο μουσακάς με "αγοραστές" μελτζάνες, "τι δεν πα κι αξίζει", θα έλεγε η Πόντια θεία μου, αν ζούσε.
Οι παλιοί σου, που δοκίμασα, ήταν ανυπέρβλητοι.
Αυτόν, αν με καλέσεις, θα σου πω!
Αύριο όμως, γιατί τώρα τσίμπησα κατιτις.
@ VickyR:
Φιλενάδα, ξέρεις καλά, ότι η πόρτα μας είναι ανοικτή, αλλά να θέλεις ιδιαίτερη πρόσκληση, Ναι, την έχεις.
Έλα αύριο, νωρίτερα λίγο, για να τα πούμε!
_________________
@ VickyR:
Ξέχασα να σου πω ότι ούτε εσύ θα έχεις ρεύμα 12-14 αύριο!!
Θα το κόψουν σε όλη την περιοχή, αλλά για το ζεσταμα, αν δεν έρθει στις 2, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!
_______________
ακριβως εχθες ελεγα στον συζυγο οτι πρεπει να φιαξω μουσακα μια απο αυτες τις ημερες. μπλογκ με ελληνικη κουζινα χωρις μουσακα δεν γινεται!
Να είσαι καλά φίλε Σταύρο με τις δημιουργίες σου!Μια από τις αδυναμίες μου κι ο μουσακάς αλλά είσαι μακριά...Καλή Κυριακή!
Wow, that was yummy recipe.. Thanks!
Πότε θα αρχίσουν οι διαδικτυακές αποστολές; Τι γεύμα Θεέ μου!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΥΣΠΙΣΤΕ!!
ΤΕΛΕΙΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ
@ grEAT:
Σε Αμερικάνικο site, όπου είμαι μέλος, στο κεφάλαιο της Ελληνικής Κουζίνας, λείπει ο μουσακάς.
Σκέφτομαι να στείλω συνταγή και φωτογραφία.
Για σένα είναι πιό εύκολο να τον φτιάξεις! Περιμένω.......
_______________
@ Ζείδωρον:
Ένα από τα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά φαγητά.
Έχεις δίκιο!
_______________
@ Notcathy :
One of the most tastefull Greek dishes.
Thank you for visiting my blog!
_______________
@ Vita :
Είναι στο στάδιο της μελέτης.
Που θα πάει, θα ααπτυχθεί και αυτή η τεχνολογία!
_______________
@ georgiaxara:
Εδώ ο "μουζάκας" είναι γνωστός και αγαπητός στους ξένους, πόσο μάλλον σε μας
_______________
Δημοσίευση σχολίου