Αυτή η "κατασκευή" θα μπορούσε να προστεθεί στον "Οδηγό επιβίωσης" για φοιτητές και εργένηδες.
Είναι τόσο εύκολη!
Το πιάτο που ακολουθεί φωτογραφήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί, αφού έγινε μια μικρή δοκιμή, πριν τον πρωινό καφέ.
4 Μπριζόλες χοιρινές με κόκκαλο (ή χωρίς)
3 μεγάλες Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 6 (περίπου 1300 γραμ.)
3 Καρότα καθαρισμένα και κομμένα χοντρές ροδέλες
1 Ντομάτα σε φέτες, ξεσποριασμένη
Για την μαρινάδα
1/2 φλ.τσ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο1 φλ.τσ. Κρασί άσπρο
1 κουτ.γλ. Ρίγανη
2 κουτ.γλ. Μουστάρδα καυτερή (Dijon)
1/2 κουτ.γλ. Μπούκοβο
1 Κρεμμύδι
2 σκελίδες Σκόρδο
λίγο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βάζουμε τα υλικά τς μαρινάδας στο multi και δουλεύουμε για 1'.
Βάζουμε τις μπριζόλες σε πυρέξ ή κατ'ευθεία στην πήλινη γάστρα και τις περιχύνουμε με την μαρινάδα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Βάζουμε στη γάστρα τις πατάτες, τα καρότα και περιχυνουμε με την μαρινάδα.
Βάζουμε επάνω σε κάθε μπριζόλα τις ροδέλλες τομάτας και....
......ψήνουμε σε φούρνο, στους 100 βαθμούς, για 4-5 ώρες, με σκεπασμένη τη γάστρα.
Αυτά άρχισαν χθες βράδυ στις 11.30' και σήμερα το πρωί στις 6 ήταν έτοιμο το μεσημεριανό φαγητό, για να κερδίσω τον πρωινό χρόνο, για άλλες δουλειές!
7 σχόλια:
Μμμμμμ!! μας άνοιξες την όρεξη πρωί-πρωί. Πολύ νόστιμο φαγητό κι έχει ένα ζουμάκι!! μούρλια!!
Καλή βδομάδα.
Αυτό είναι!!!Η καλή νοικοκυρά πριν πεινάσει μαγειρεύει!!!Είσαι και ο πρώτος!και το φαγάκι τέλειο φαίνεται! Καλή όρεξη!
Όλοι δρόμοι οδηγούν στο σολωμό!!!
Είδα τη συνταγή που λες της σάλτσας και τη λιγουρεύτηκα! μα καπνιστό σολωμό δεν είχα!
Είχα μονο φιλέτο αλλα σκέφτηκα δεν θα είναι το ίδιο!
Πάω το βραδυ στην αδελφή μου...
-Άνοιξα μεγάλο πακέτο καπνιστό σολωμό και πάρε μαζί το μισό να μην μου μείνει!!!!
Αύριο λοιπόν δοκιμάζω! :-)
Καλή βδομάδα ξέχασα να πω!
@ Marί :
Μαρία μου, δεν είναι και πολύ ωραίο, να είσαι αναγκασμένος να δοκιμάσεις πριν τον πρωινό καφέ!
Από ζουμάκι σχίζει!!
Αυτός είναι και ο λόγος που έριξα όλη την μαρινάδα!
______________
@ ElenaG :
Έτυχε να κάνω μια άλλη σάλτσα με φρέσκο φιλέτο και είχε γίνει πολύ καλή.
Απλά έκοψα κυβάκια τον σολομό και τον σωτάρισα σε λάδι. Μόλις άρχισε να αλλάζει χρώμα, τον έσβησα με λέμόνι.
Μετά η ίδια διαδικασία.
Καλή επιτυχία!
ΥΓ: Χθες φάγαμε το υπόλοιπο μισό με σπαγγέτι. Σήμερα, αυτό που βλέπεις, ότι ώρα τελειώσουμε....
__________________
Να 'χα μια τέτοια γάστρα!!!!
Καλή εβδομάδα
Στη γάστρα τα φαγητά απογειώνωνται...φαίνεται να λιώνει το κρέας!!!
Τέτοια οργάνωση ούτε η καλύτερη νοικοκυρά:-))
Η γάστρα κάνει νόστιμο φαγάκι από μόνη της.
Άριστος!!!
Δημοσίευση σχολίου