Πριν 2 χρόνια (τώρα άρχισα να έχω και παρελθόν...) έκανα τα ΠΙΤΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ ΕΥΚΟΛΑ.
Πριν μια ώρα ξαναπήγα στη συνταγή και την άλλαξα, ελαφρά(;).
Να και το αποτέλεσμα
ΥΛΙΚΑ (για 30-35 κομμάτια)
280 γραμ. αλεύρι ολικής, που φουσκώνει μόνο του
200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 αυγό ολόκληρο + 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό
280 γραμ. αλεύρι ολικής, που φουσκώνει μόνο του
200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 αυγό ολόκληρο + 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό
150 γραμ. ξερή μυζηθρα τριμμένη (ή γιδοτύρι ή φέτα)
50 γραμ. ελαιόλαδο
Σουσάμι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Όλα τα υλικά σε λεκανάκι και ζύμωμα με το χέρι ή (πιό εύκολα) με τα ζυμωτήρια του μίξερ χεριού
2) Πλάθουμε μπαλλάκια σαν καρύδι και δεν τα πατάμε βάζοντάς τα σε ταψί με λαδόκολλα
3) Αλείφουμε την επιφάνεια με τον χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι
4) Ψήνουμε στους 180 οC για 20'
50 γραμ. ελαιόλαδο
Σουσάμι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Όλα τα υλικά σε λεκανάκι και ζύμωμα με το χέρι ή (πιό εύκολα) με τα ζυμωτήρια του μίξερ χεριού
2) Πλάθουμε μπαλλάκια σαν καρύδι και δεν τα πατάμε βάζοντάς τα σε ταψί με λαδόκολλα
3) Αλείφουμε την επιφάνεια με τον χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι
4) Ψήνουμε στους 180 οC για 20'
Προκειμένου να ντύνομαι και να βγαίνω για να αγοράσω "ετοιματζίδικα", πιό εύκολο ήταν να τα φτιάξω
4 σχόλια:
Μ' αρέσει πολύ η συνταγή σου! Θα την κάνω στο πάρτυ του μικρού μου.
Καλημέρα : )
Mου έφεραν γιδοτύρι από τα Γιάννενα!
Τα καλά της πεθεράς!
Πρέπει να ανταποδώσω την προσφορά και τούτη η συνταγή είναι εύκολη και νόστιμη!
Καλημέρα!!!!
Σκεφτόμουν πριν διαβάσω την προηγούμενη απάντηση, ότι την έχεις βρει με την μαγειρική....μέχρι να αρχίσουν οι θαλασσοεξορμήσεις ;-))
Τι να σου κάνω που δεν είμαστε κοντά, να σε προμηθεύω ζαρζαβατικά και να κάνεις θαύματα!!!
Παίρνω 5-6 άνευ παρεξήγησης.
Καλό μεσημέρι.
Πολύ νόστιμα φαίνονται! Καλό ΣΚ!
Δημοσίευση σχολίου