Για μπαρμπουνοφάσουλα έγραψα και άλλοτε, αλλά τότε ήταν με κρέας (ΕΔΩ).
Σήμερα, μέσα σε μια ώρα, τα έφτιαξα στην αρχή γιαχνί και μετά στο φούρνο.
Το αποτέλεσμα από πολύ κοντά
Υ Λ Ι Κ Α
1 σακκουλάκι 450 γρ. Φασολάκια Χάντρες (του γνωστού αγροτοβιομήχανου με το καπέλο)
5 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένη
400 γρ. Τομάτες στο ρεντέ
Αλάτι
Πιπερι
Ρίγανη
1 Τομάτα σε φέτες
1 φλ.τσαγ. ζεστό νερό
1/2 φλ.τσαγ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Στη χύτρα ταχύτητος (όχι την SEB αυτή τη φορά, αλλά μια άλλη μικρότερη 6 λίτρων), ζεσταίνω το ελαιολαδο και σωτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Σωτάρω και τις "χάντρες", μέχρι να λαδωθούν.
Ρίχνω την τριμμένη τομάτα, το πιπέρι και το ζεστό νερό, κλείνω το καπάκι και σιγοβράζω για 10', από την στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας.
Ως εδώ και βάζοντας το αλάτι και τη ρίγανη, είναι το λεγόμενο "γιαχνί", αρκεί να αφήσουμε να βράσει με ανοικτό το καπάκι, για να πήξει η σάλτσα.
Πήρα ένα πυρέξ 20x30 εκατοστά και, πριν ρίξω μέσα το περιεχόμενο της χύτρας, ρίχνω το αλάτι και τη ρίγανη. Στρώνω τα φασόλια, πασπαλίζω με το μαϊντανό και καλύπτω με τις φέτες τομάτας.
Πασπαλίζω και με το τυρί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Γυρίζω λίγη ώρα στο γκριλ και όταν ροδίσει το τυρί, σερβίρω το τσίπουρο, με ή χωρίς γλυκάνισο.
Με μπόλικη φέτα και φρεσκοψημένο ψωμί, τρώς όλο το ταψάκι (μικρό είναι. Για 3 μερίδες μόνο).
1 σακκουλάκι 450 γρ. Φασολάκια Χάντρες (του γνωστού αγροτοβιομήχανου με το καπέλο)
5 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένη
400 γρ. Τομάτες στο ρεντέ
Αλάτι
Πιπερι
Ρίγανη
1 Τομάτα σε φέτες
1 φλ.τσαγ. ζεστό νερό
1/2 φλ.τσαγ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Στη χύτρα ταχύτητος (όχι την SEB αυτή τη φορά, αλλά μια άλλη μικρότερη 6 λίτρων), ζεσταίνω το ελαιολαδο και σωτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Σωτάρω και τις "χάντρες", μέχρι να λαδωθούν.
Ρίχνω την τριμμένη τομάτα, το πιπέρι και το ζεστό νερό, κλείνω το καπάκι και σιγοβράζω για 10', από την στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας.
Ως εδώ και βάζοντας το αλάτι και τη ρίγανη, είναι το λεγόμενο "γιαχνί", αρκεί να αφήσουμε να βράσει με ανοικτό το καπάκι, για να πήξει η σάλτσα.
Πήρα ένα πυρέξ 20x30 εκατοστά και, πριν ρίξω μέσα το περιεχόμενο της χύτρας, ρίχνω το αλάτι και τη ρίγανη. Στρώνω τα φασόλια, πασπαλίζω με το μαϊντανό και καλύπτω με τις φέτες τομάτας.
Πασπαλίζω και με το τυρί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Γυρίζω λίγη ώρα στο γκριλ και όταν ροδίσει το τυρί, σερβίρω το τσίπουρο, με ή χωρίς γλυκάνισο.
Με μπόλικη φέτα και φρεσκοψημένο ψωμί, τρώς όλο το ταψάκι (μικρό είναι. Για 3 μερίδες μόνο).
18 σχόλια:
Αν είναι μόνο για τρεις μερίδες τι θα μείνει;
Μη τσιγκουνεύεσαι!
Βάλε και λίγο τσίπουρο.
Στην υγειά σου!
@ Γιαγιά Αντιγόνη:
Τι να σου κάνει ένα σακκουλάκι 450 γραμμαρίων;
Πες μου ότι έρχεσαι και φτιάχνω ένα τόνο, με ένα βαρέλι τσίπουρο....
________________
Αμπελοφάσουλα ψημένα στο φούρνο δεν εχω δοκιμάσει ποτέ!!Ειμαι περίεργη να τα δοκιμάσω γιατί μου άρεσε πολύ η συνταγή σου.. αλλά να ρωτήσω κάτι, το βλέπω στεγνό στη φωτογραφά , σαλτσούλα εχει?Διότι εμείς ειμαστε της βούτας...
Καλό Σ/Β
@ RIRI:
Άλλο πράγμα είναι τα αμπελοφάσουλα.
Αυτά είναι οι λεγόμενες χάντρες, που εμείς τα λέμε μπαρμπουνοφάσουλα.
Στην αρχή που τα έβαλα στο φούρνο, τα σκέπασα με το αντίστοιχο διαφανές πυρέξ, για να μείνουν ζουμερά, αλλά σε λίγο μετάνοιωσα και τα άφησα ξεσκέπαστα.
Μπορείς να συμπληρώσεις νερό και περισσοτερη τριμμένη τομάτα.
___________________
...την προηγουμενη εβδομαδα ειχα κανει χαντρεs και το στεφανι μου το εγλειψε το ταψι!!!...την επομενη θα την κανω την δικη σου που ειναι πιο ενισχυμενη!!!!!!!!!!!!!!!!! μπραβο!!!!
Moυ αρέσουν γενικώς τα όσπρια και με φετούλα είναι ότι καλύτερο!!!!
Άψογο σερβίρισμα.
Κράτησέ τα ζεστά κι έρχομαι.
Μόνο γιαχνί τα έχω φτιάξει μέχρι τώρα, που τρελαίνεται η κόρη μου!
Πολύ ενδιαφέρουσα μου φαίνεται η εκδοχή σου, τη σημειώνω...
@ Maria:
Αν έχεις λίγο χρόνο παραπάνω, αξίζει.
Στέκεται καλά και σε "μπουφέ".
_______________
@ Λίλα:
Η φέτα απαραίτητη και σε γενναίες ποσότητες.
Τα διαιτολόγια που λένε "σαν σπιρτόκουτο", τα μεταφράζω σε σπιρτόκουτο για τζάκι!!
_______________
@ Thalassenia:
Σε περιμένω!!
_______________
@ Betty's Cuisine:
Μετά το γιαχνί, στόλισμα και στον φούρνο. Αλλάζει η γεύση.
_______________
ωραία έγιναν και πολύ ωραία η μεριδούλα, εμφανίσιμη!!!! το νόστιμη θεωρείται αυτονόητο!!!!!
@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ:
Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτή τη φορά είχαν πιο ήπια γεύση και έγιναν κατάλληλα για κύριο γεύμα.
Τις άλλες φορές έβαζα 2 σκελίδες σκόρδο και η γεύση ήταν έντονη, πιο πολύ για ουζακι.
_______________
Όχι και ουζάκι...
Ένα ωραίο κόκκινο κρασάκι...τέλειο!
Φυσικά περί ορέξεως!!!
@ ElenaG:
Τα έχω συνδέσει με ούζο ή τσίπουρο.
Τώρα όμως που πήραν άλλη γεύση, ένα κόκκινο κρασάκι δεν θα ήταν άσχημο.
____________________
Βερμούδα αδυνατίσματος
Πώς να χάσω κιλά σε κοιλά & στομάχι περφέρεια μηρούς μέση γόνατα με 25€
www.plaza24.gr
ΧΑ!ΧΑ! στο τέλος κάτω από τα σχόλια
μου βγήκε αυτό!!! E! μετά από μια μεγάλη μερίδα φασόλια...ότι έπρεπε!
@ ElenaG:
Είναι οι διαφημίσεις που βάζει η Google. Σε μένα έχει για το Google Chrome.
Και...μη με κάνεις να αισθάνομαι ένοχος!
Κάποτε με είπαν ότι πρέπει να έχω μετοχές στα Bodyline!!
Πολύ γέλιο!!!!
__________________
Συγγνώμη για το διαφορετικό, επείγον θέμα:
3 ΝΕA ΗΦΑΙΣΤΕΙA σε Σουμάτρα-Καμτσάκα ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ για ενδεχόμενο πολυετή ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και οι εγωμανείς πολιτικάντηδες εμποδίζουν ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ-ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ... ΩΣ ΠΟΤΕ;;;
http://www.iceagenow.com/Two_Russian_volcanoes_erupting_at_the_same_time.htm
http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw
Πολύ θέλω να το δοκιμάσω αυτό το φαγάκι!
Μου φαίνεται πεντανόστιμο!!!
Καλό μήνα!
αυτο πρεπει να ειναι πολυ ωραιο.
και εμενα μου αρεσουν πολυ αυτα τα φασολια.
Δημοσίευση σχολίου