Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΑ


Τα "μπαρμπουνοφάσουλα", που καμία σχέση δεν έχουν με τα γνωστά μπαρμπούνια, εκτός από το χρώμα της φλούδας τους, πολλοί τα ονομάζουν "χάντρες" και εννοούν τα αποφλοιωμένα.
Έτσι και η Κα Ελισσάβετ, του blog "Betty's Cuisine" , τα λέει "χάντρες" και μας δίνει την ιδέα της για "Χοιρινό με χάντρες"
Εγώ την έκανα με μοσχάρι, με διαφορετικές τις ποσότητες των υλικών και με μια προσθήκη στο τέλος.....
Το τελικό προϊόν , σερβιρισμένο....

ΥΛΙΚΑ για 3 άτομα (τόσοι είμασταν χθές)
500 γραμ. "χάντρες" κατεψυγμένες (1 σακκουλάκι)
600 γραμ. μοσχάρι νουά
400 γραμ. τομάτες αποφλοιωμένες και ξεσποριασμένες
1 φλυτζ.τσαγ. ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, Πιπέρι και λίγη ζάχαρη
Τυρί για πασπάλισμα (έβαλα ξερή μυζήθρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι στη χύτρα και σωτάρουμε το κρέας για να κάνει κρούστα από παντού.
Ρίχνουμε το κεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για λίγο ακόμη.
Προσθέτουμε τις τομάτες, αλατι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και ένα φλυτζάνι ζεστό νερό.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ώρα από το σφύριγμα της βαλβίδας.
Ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε τις χάντρες και ένα φλυτζ. ζεστό νερό ακόμη και αφήνουμε να σιγοβράσει ξανά για 30'.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά μετά το μισάωρο, οι χάντρες ήταν ακόμη σκληρές και τότε κατέβηκε η ιδέα του φούρνου.
Άδειασα το περιεχόμενο της χύτρας σε ένα pyrex, πρόσθεσα ένα φλυτζ. ζεστό νερό ακόμη, και πασπάλισα με ξερή μυζήθρα (είχα βάλει λιγότερο αλάτι).
.........Και το φωτογράφησα.....
Έβαλα το πυρέξ στο φούρνο στους 200 οC, μέχρι να μειωθεί το υγρό και μετα λίγο grill, για να ροδοκοκκινήσει και έγινε έτσι..........

Η νοστιμιά του ανυπέρβλητη. Το συνοδεύσαμε με κρασί κόκκινο Ραψάνης.
Posted by Picasa

14 σχόλια:

Λίλα είπε...

Φαίνεται καταπληκτικό το φαγάκι σας! Τις χάντρες τις φτιάχνω γιαχνί, με κρέας δεν το έχω δοκιμάσει!

VaD είπε...

Κρατάω το κόκκινο Ραψάνης,κρατηστε τα φασολάκια:)))

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Λίλα: Μέχρι τώρα και εμείς γιαχνί τα φτιάχναμε και κυρίως για κατανάλωση με ούζο και κάποιο αλμυρό.
Ίσως με χοιρινό να είναι νοστιότερα. Θα το δω την επόμενη φορά.
_____________
@ VaD: Κάτι πρέπει να ξέρεις από την γειτονιά.
Για το Λιτόχωρο όμως της προηγούμενης ανάρτησης, δεν είδα να λες τίποτα.....

Cheryl είπε...

Φαίνεται νόστιμο! Μπράβο!! :)

VaD είπε...

Πώς μου ξεφυγε;Ασυγχωρητος:)Θα τον εχω υποψιν για το καλοακιρι με την επιστροφή...

Betty's Cuisine είπε...

Λαχταριστό δείχνει, ελπίζω να το απολαύσατε όσο εμείς το χοιρινό!
πάντως,και μην το θεωρήσεις υπόδειξη, από εμπειρία το λέω, οι χάντρες θέλουν μια γεμάτη ώρα στην κατσαρόλα για να ψηθούν καλά και να χυλώσουν...

άγονη είπε...

Και μόνο που τα λένε μπαρμπουνοφάσουλα, μου αρέσουν πολύ!
Μου άρεσε η ιδέα με το τυρί πασπαλισμένο!

Καλό σου απόγευμα.

zoyzoy είπε...

Με λουκάνικο χωριάτικο να'δεις νοστιμιά!
το κρέας το προτιμώ με πατάτες,ζυμαρικά,ρύζι!!

Καλό βράδυ με φιλιά θαλασσινά!

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Αργώ αλλά μαθαίνω δεν ήξερα ότι μπαρμπουνοφάσολα=χάντρες .Έχω ήδη πει στη Μπέτυ ότι μόλις βρω΄τα φασόλια θα το φτιάξω.....ή και με μοσχάρι όπως προτείνεις ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ.

Καλημέρα και καλώς σε βρήκα!

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

Μάγειρας είσαι μωρέ??

Alice World είπε...

Δύσπιστε σε ανακυρήσσω επίσημα τον πρίγκιπά της κουζίνας. Πάλι καλά που δεν σε γνωρίζω προσωπικά γιατί θα είχα βάλει χιλιάδες κιλά!

Όι εικόνες τις δικής σου παραλαγής φαίνονται γαργαλιστικά νόστιμες!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Cheryl: Ναι, ήταν νόστιμο. Ευχαριστώ.
____________
@ VaD: Τώρα ξέρεις...
____________
@ Betty's: Καλό ήταν και θα το ξανακάνω.
____________
@ Άγονη: Καμία σχέση με μπαρμπούνια. Μοιάζουν λίγο στο χρώμα, όταν είναι ακαθάριστα. Τέτοια εποχή και έπειτα βρίσκεις κατεψυγμένα, αυτού του αγροτοβιομήχανου μπάρμπα....
____________
@ Zoyzoy: Δεν έχεις άδικο, αλλά πολύ βαρύ δεν θα γίνει;;
____________
@ Και λοιπόν?: Όλες τις εποχές μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα κτψ των Σ/Μ και θα βρείς εύκολα.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
____________
@ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΕΤΟΝΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ: Δεν διεκδικώ τον τίτλο του μάγειρα. Απλώς ξεδίνω και τρεφόμαστε κιόλας.
Και φίλοι και γείτονες καμιά φορά.
Με πολλά ασχολήθηκα και ασχολούμαι.
____________
@ Alice World: Ο τίτλος ταιριάζει αλλού πιο πολύ. Εγώ φτιάχνω τα καθημερινά μας φαγητά και σε μικρές ποσότητες, για να υπάρχει ποικιλία.
Με μικρές μερίδες δεν κινδυνεύεις από τα κιλά.
Μακάρι να είμασταν κοντά για να το διαπίστωνες.
Από ψηφιακή φωτογραφία είμαι νέος. Στην παραδοσιακή με φιλμ ήμουν καλός.

Καλό απόγευμα σε όλους.
Με πρόβλημα στην σύνδεση του ίντερνετ, απαντώ με ένα άλλο δίκτυο, από τα πολλά που πιάνω στην περιοχή, και χωρίς κλειδί!!!

olga είπε...

Αύτό τό πράγμα που βλέπω πρέπει νάναι ἀπίστευτο. Ὀ συνδυασμός φασιλιών καί ρεβυθιών μέ κρέας, ιναι θεϊκός.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Olga:
Απίστευτο δεν το δέχομαι!!!
"Δυσπίστευτο" όμως ταιριάζει πιο πολύ!
Ή μήπως δεν είναι έτσι;
________________