Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ.....ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ ΠΑΤΑΤΟΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Σήμερα, πριν το μεσημέρι, διαπιστώνω ότι λίγα υλικά υπήρχαν στο σπίτι και επειδή βαριόμουν να πάω για ψώνια, έστω και εδώ κοντά, αποφάσισα να κάνω κάτι πολύ κοινό, αλλά νόστιμο.

Και.....όπως πάντα.....ξεκινάω από το τέλος.
Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα, έτοιμο, σερβιρισμένο

ΠΑΤΑΤΕΣ & ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ (για ταψάκι ή pyrex 30x20 εκατοστά)

3-4 Πατάτες, μέτριες, κομμένες κυδωνάτες
2 Κολοκυθάκια κομμένα ροδέλες 4-5 εκατοστά
300 γραμ. τομάτες ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες
2 Πιπεριές κέρατο χοντροκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζ.τσαγ. Ελαιόλαδο
1 Νεροπότηρο κρασί άσπρο
Χυμό από ένα λεμονι
Λίγο μαϊντανό
Αλατοπίπερο και ρίγανη κατά βούληση (τη ρίγανη την ξέχασα στην εκτέλεση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε καλά τις κομμένες πατάτες και τα κολοκυθάκια, για να μη ξεραθούν.
Τα στρώνουμε στο ταψί, μαζί και τις πιπεριές.
Αλέθουμε τις τομάτες στο multi (αν θέλουμε ρίχνουμε μαζί το σκόρδο και το αλατοπίπερο).
Ρίχνουμε στο ταψί το κρασί, περιχύνουμε με το μείγμα τομάτας και τον χυμό του λεμονιού.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό .
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και είναι έτοιμο για φούρνο.

Ψήνουμε στους 180 οC για 1 ώρα με το ταψί σκεπασμένο και για 30' ξεσκέπαστο ή μέχρι να μείνει όσο ζουμί θέλουμε.
Τότε πασπαλίζουμε με την ρίγανη, αν δεν την ξεχάσετε και 'σεις. Αλλά και χωρίς ρίγανη καλό έγινε.
Posted by Picasa

6 σχόλια:

Εβιτα είπε...

Τα σαλια μου που τρέχουν τα βλέπεις;
Μα καλά δε μας λυπάσαι καθόλου;
Φιλιά πολλά

Betty's Cuisine είπε...

μμμ το φαντάζομαι γευστικότατο, ζουμερό και καλοψημένο...

Λίλα είπε...

Απλούστατα μεν, λιχουδιάρικα δε! Άν βάλουμε και λίγο φέτα στο τελείωμα του ψησίματος θα κάνουμε μακροβούτια στη σάλτσα!

Η τρελή είπε...

Δεν ξέρω τι, αλλά κάτι πρέπει να γίνει! Να μπορούμε να παίρνουμε ένα μεζέ βρε αδελφέ μέσω ΝΕΤ! Σλουρπ, μου τρέχουν τα σάλια, σαν της σκυλίτσας μου!
Καλημέρες

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

Καλή σας όρεξη.
Την καλημέρα μου.

Asteri είπε...

Απλό και ωραίο φαγάκι :)
Καλό σου βράδυ