Τώρα που χειμώνιασε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα....
Γιαυτό ήρθε το Μενού με μέηλ.
Είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες,ή και νύχτες.
________________________________________
Πατατόσουπα βελουτέ.
Την σούπα αυτή μας την σερβίρισε η αδελφή του Δημήτρη και μας άρεσε πολύ .
Τα υλικά:
4 πατάτες καθαρισμένες.
5 μέτρια καρότα
1 πράσο
1 κρεμμύδι
1 κομμάτι φρέσκο Τζίντζερ, όσο μισό καρύδι σε κομματάκια.
Μία μικρή πιπερίτσα, κόκκινη καφτερή (προαιρετική)
Λάδι και αλάτι και πιπέρι όπως συνηθίζουμε.
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα λαχανικά σε κομμάτια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό όσο να σκεπασθούν καλά.
Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και πιπέρι.Βάζουμε τα λαχανικά σε κομμάτια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό όσο να σκεπασθούν καλά.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αλέθουμε με το μούλτι μέχρι να γίνουν όλα ένας πολτός βελουτέ.
Η Χορτόπιτα.
Τα υλικά:
6 φύλλα πίτας ( έτοιμα, ή πλαστά)
150 γρ. τυρί άσπρο σε κομματάκια.
1 αυγό
50 γρ βούτυρο Αγνό
50 γρ βιτάμ
Λίγο λάδι.
1 κιλό σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, πράσο, παπαρούνα, , λάπατα (ότι υπάρχει διαθέσιμο ψιλοκομμένα )
Μυρωδικά φρέσκα: άνηθο, δυόσμος, μάραθο καυκαλίθρα, μυρώνια.
Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
Γέμιση: Λειώνουμε το βούτυρο μαζί με το βιτάμ
Ζεματάμε και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια , τα πράσα, το σπανάκι ανακατεύοντας ελαφρά, στο τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά, το τυρί.
Τα αφήνουμε στο σβηστό μάτι να εξατμισθούν τα υγρά τους.
Τρίβουμε το τυρί και προσθέτουμε το τυρί.
Κρατάμε λίγο κρόκο από το αυγό στην άκρη και προσθέτουμε το υπόλοιπο στην γέμιση, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί
Στρώνουμε τρία φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε καλά
Αδειάζουμε την γέμιση και την στρώνουμε
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε καλά
Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο κρόκο στο υπόλοιπο μείγμα βουτύρου, ανακατεύουμε και πασαλείβουμε την κομμένη πίτα (για να κάνει ωραίο χρώμα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 45 λεπτά, κατεβάζουμε το ταψί στον πάτο του φούρνου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
Και αυτό είναι το αποτέλεσμα.....
Μπραουνι (υγρό κέικ σοκολάτας με καρύδια).
Τα υλικά:
150 γρ κουβερτούρα
150 γρ βούτυρο,
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
90 γρ αλεύρι μαλακό
180 γρ καρύδια ελαφρά καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Λειώνω την σοκολάτα με το βούτυρο
Χτυπώ στο μίξερ ζάχαρη με αυγά μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτω το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύω με την κουτάλα
Προσθέτω το αλεύρι με τα καρύδια μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη
Βουτυρώνω μια φόρμα ορθογώνια 25 x 30 εκ ή αντίστοιχο στρόγγυλο ταψάκι.
Ψήνω για 25 λεπτά στους 160 οC ( πρέπει να είναι λίγο υγρό το μέσα) και το βγάζω αμέσως για να μην καεί.
Το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.
Και αυτό είναι το αποτέλεσμα....
10 σχόλια:
Όλα καλά μα η σούπα βελουτέ πολύ μου άρεσε. Κι έλεγα τι να κάνω αύριο.
Απλή εύκολη και σίγουρα νόστιμη.
Φεύγοντας παίρνω και τη συνταγή το λέω.
Καληνύχτα σας.
Ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση:)
Ωραίο μενού η σούπα θα μπορούσε άνετα να συνοδεύσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι η χορτόπιτα πάντα καλοδεχούμενη όσο για το μπράουνι!!!
Ποιος δεν αγαπά τη σοκολάτα;;;;;
Καλημέρα Δύσπιστε θα σου ευχηθώ τώρα τα Χρόνια πολλά που η σύνδεσή μου έγινε πιο φιλική αύριο μπορεί να μου θυμώσει πάλι:))
Να είσαι καλά.. να έχεις χαρούμενες γιορτές με την οικογένειά σου και όσους αγαπάς!
ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ!!! ΤΕΛΙΚΑ Η ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΧΕΙ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΟ ....ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ!!
Στην αρχή νόμισα πως είχα θολώσει η κάμερα....χααχαχαχαχχαχα!
Ωραία τα εφέ καθώς και οι συνταγές βέβαια!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Ψηφίζω μακράααααααααν το τελευταίο!Αδυναμίες είναι αυτές!Δίαιτα express έχεις να μας προτείνεις για μετά;;;
Υπάρχει κανείς που να έχει αντίρρηση σε τόσο νόστιμα φαγητά?
Υπέροχο μενού αν και το μπράουνις κλέβει τις εντυπώσεις...
Πολύ έξυπνος ο τρόπος που παρουσιάζεις τα πιάτα μέσα από τις φωτογραφίες...
καλή βδομάδα!
Από χθες προσπαθώ να αναρτήσω σχόλιο και δεν με άφηνε! Λίγη ζεστή σουπίτσα θα ήθελα!!!! Περίσσεψε????
ωωωω βλέπω και πολλα κολπα ..θολωνεις και λεθολωνεις τα φαγητα στα οποια αναφερεσαι
πολυ σουπερ μενου και πολυ ευκολο θα ελεγα για μενα που δεν ειναι και το φορτε μου η μαγειρικη
Σταύρο μου και τα φαγητά σου και ο στολισμός στην προηγούμενη ανάρτηση πολύ όμορφα!Να είσαι καλά και καλά να περάσετε τις γιορτές.
Καλό βράδυ!
Εγώ ξέρω πως με σένα να διαβάζω κάθε μέρα... δίαιτα..δεν θα αρχίσω ποτέ....
Ουφ!!!!!!!!!
(δεν μπορώ να περιμένω να δοκιμάσω αύριο την πατατόσουπα... )
Δημοσίευση σχολίου