Με μια νόστιμη επικάλυψη (dressing όπως λένε οι Αγγλοσάξωνες ), μπορούμε να κάνουμε μια κοινή σαλάτα, τουλάχιστον ενδιαφέρουσα .
Ένα κουνουπίδι με μυΤούλες από καροτάκια baby, παρόμοιο με το προηγούμενο, που έβαλα εδώ, μεταμορφώνεται.
Υ Λ Ι Κ Α
3-4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο
3-4 κουτ.σουπ. Κρέμα γάλακτος light
1 Λεμόνι (τον χυμό του)
50 γραμ. Ροκφόρ ή blue cheese (όσο ένα σπιρτόκουτο)
Αντικατέστησα την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές γάλα εβαπορέ 4% και 2 κουταλιές Γιαούρτι στραγγιστό 2%.
Το αποτέλεσμα ήταν ίδιο και φαίνεται στην φωτό
Ένα κουνουπίδι με μυΤούλες από καροτάκια baby, παρόμοιο με το προηγούμενο, που έβαλα εδώ, μεταμορφώνεται.
Υ Λ Ι Κ Α
3-4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο
3-4 κουτ.σουπ. Κρέμα γάλακτος light
1 Λεμόνι (τον χυμό του)
50 γραμ. Ροκφόρ ή blue cheese (όσο ένα σπιρτόκουτο)
Αντικατέστησα την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές γάλα εβαπορέ 4% και 2 κουταλιές Γιαούρτι στραγγιστό 2%.
Το αποτέλεσμα ήταν ίδιο και φαίνεται στην φωτό
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Όλα τα υλικά στο multi (ή και με το χέρι) και δουλεύουμε για 4-5 λεπτά.
Ρυθμίζουμε την επιθυμητή ρευστότητα αντικαθιστώντας μέρος του Ελαιολάδου με κάποια μαργαρίνη soft ή προσθαφαιρώντας κρέμα γάλακτος.
Καλύπτει περίφημα σαλάτες βραστές (κουνουπίδι, μπρόκολο κ.ά.), ωμές πράσινες (μαρούλι,ρόκα, σπανάκι) και ότι άλλο ταιριάζει με την γεύση του ροκφόρ.
___________________
Στην παρακάτω φωτό μπορούμε να δούμε με πιο τρόπο βράζουμε το κουνουπίδι, στον ατμό, στο καλαθάκι της χύτρας ταχύτητας, που δεν έδειξα στην περασμένη ανάρτηση
Όλα τα υλικά στο multi (ή και με το χέρι) και δουλεύουμε για 4-5 λεπτά.
Ρυθμίζουμε την επιθυμητή ρευστότητα αντικαθιστώντας μέρος του Ελαιολάδου με κάποια μαργαρίνη soft ή προσθαφαιρώντας κρέμα γάλακτος.
Καλύπτει περίφημα σαλάτες βραστές (κουνουπίδι, μπρόκολο κ.ά.), ωμές πράσινες (μαρούλι,ρόκα, σπανάκι) και ότι άλλο ταιριάζει με την γεύση του ροκφόρ.
___________________
Στην παρακάτω φωτό μπορούμε να δούμε με πιο τρόπο βράζουμε το κουνουπίδι, στον ατμό, στο καλαθάκι της χύτρας ταχύτητας, που δεν έδειξα στην περασμένη ανάρτηση
10 σχόλια:
Θα φάμε ελαφριά σήμερα.... είπε...
και έκανε την σάλτσα ροκφόρ... που προσέθεσε 500 θερμίδες...
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαα
Βρε συ.... δεν αφήνεις κανέναν να αγιάσει....
Βαλτός από τα Βοδιλάιν είσαι???
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχα
@ aKanonisti: Αν εξαιρέσεις τους λίγους κεφτέδες, με λίγο τηγανιά και το λίγο ρύζι, φάγαμε μόνο σαλάτα με όλα λάϊτ.
Αν όμως μειώσεις τις ποσότητες, δεν χρειάζεται να πεις "εβρυβόδι στο βοδιλαϊν".
Καλό απόγευμα και Καλές Γιορτές.
Επειδή χθες στο τραπέζι που'χα πάει υπήρχε κι ένας Γάλλος,μετά το φαγοπότι βγήκαν τυριά γαλλικά και ιταλικά,μπαγκέτα και μπόλικο κρασί.Μετά αναρωτιέμαι γιατί δεν έφαγα βραδινό και σήμερα πρωινό χαχχαχ
Χρόνια πολλά Δύσπιστε σε όλη την οικογένεια,δίποδους και τετράποδους ;)
@ E allora: Κάτι τέτοιες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών είναι που σε κάνουν και χάνεις τον λογαριασμό. Τελικά φαίνεται μόνο από τα άδεια μπουκάλια...
Καλές Γιορτές.
χρόνια πολλά φίλε μου
και πάντα να μας δίνεις νόστιμες συνταγές!
@ Logia: ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!
Όταν αρχίσει να εξαντλείται το απόθεμα μου, θα αρχίσω το copy/paste, όπως βλέπω σε μερικά (λίγα) blogs.
καλές γιορτές και καλή χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά και υπέροχες συνταγές...
Χρόνια πολλά και καλά!
πρέπει να έχει πολύ καλή γεύση το θέμα!!
φαντάζομαι του πάει πολύ, αλλά για διαίτης δέν το κόβω..
άλλο light και άλλο πραγματικά χωρίς θερμίδες.. αλλά σε σχέση με την κανονική συνταγή του σίγουρα ελαφρύτερο..
καλησπέρα σας :)
@ Thumbelina, Kiki : Ευχαριστώ και ανταποδίδω τις ευχές.
_____________
@ Ευρύνοος: Δεν είπα πουθενά ότι είναι διαίτης.
Όλα μπορούν να γίνουν διαίτης, αν βαφτιστούν έτσι.
Να'σαι καλά, Καλή Κυριακή
______________
Δημοσίευση σχολίου