Σήμερα έγιναν δύο πιάτα, για δύο άτομα. Γούστα και βίτσια είναι αυτά! Τι να κάνουμε!
Πρώτα έγιναν τα Φασουλάκια
Υ Λ Ι Κ Α
500 γραμ. Φασολάκια φρέσκα στρογγυλά, καθαρισμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γραμ. Τομάτες ξεσποριασμένες και τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη (έμειναν περίπου 350 γραμμάρια καθαρά)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
Αλατοπίπερο
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Χρησιμοποιήθηκε χύτρα ταχύτητος.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε τα φασολάκια και τα σωτάρουμε κι αυτά, ανακατεύοντας, μέχρι να λαδωθούν καλά.
Ρίχνουμε την πολτοποιημένη τομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε την χύτρα όταν αρχίσει το βράσιμο χαμηλώνουμε τη φωτιά και μετράμε 10' από το σφύριγμα της βαλβίδας.
Εκτονώνουμε και ανοίγουμε τη χύτρα.
Αν χρειάζεται αφήνουμε τη χύτρα στο μάτι, για να πήξει η σάλτσα.
Αν δεν έχουμε χύτρα ταχύτητος, τότε βραζουμε 30'.
____________________________________________________
Πρώτα έγιναν τα Φασουλάκια
Υ Λ Ι Κ Α
500 γραμ. Φασολάκια φρέσκα στρογγυλά, καθαρισμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γραμ. Τομάτες ξεσποριασμένες και τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη (έμειναν περίπου 350 γραμμάρια καθαρά)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
Αλατοπίπερο
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Χρησιμοποιήθηκε χύτρα ταχύτητος.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε τα φασολάκια και τα σωτάρουμε κι αυτά, ανακατεύοντας, μέχρι να λαδωθούν καλά.
Ρίχνουμε την πολτοποιημένη τομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε την χύτρα όταν αρχίσει το βράσιμο χαμηλώνουμε τη φωτιά και μετράμε 10' από το σφύριγμα της βαλβίδας.
Εκτονώνουμε και ανοίγουμε τη χύτρα.
Αν χρειάζεται αφήνουμε τη χύτρα στο μάτι, για να πήξει η σάλτσα.
Αν δεν έχουμε χύτρα ταχύτητος, τότε βραζουμε 30'.
____________________________________________________
Και για μένα.... έκανα το γνωστό Σπασμένο Μπιζέλι με σάλτσα Κάπαρης (κλικ), ίσα-ίσα για δυο μερίδες.
Παράλληλα έβαλα και παστό μπακαλιάρο να ξαλμυρίζει, για αύριο και ας μην είναι 25η Μαρτίου ή Βαΐων.
Πάλι Γούστα είναι αυτά!!!
Πάλι Γούστα είναι αυτά!!!
10 σχόλια:
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κομμένο μπιζέλι, ενδιαφέρον φαίνεται.. και πάνω που αναρωτιόμουν τι θα κάνω τόση κάπαρη που έφτιαξα προχθές.
υ.γ. Σύμπτωση, έκανα ανάρτηση με φραγκοσκολούλουδα:-)
Καλό ξημέρωμα Δύσπιστε
Καλημέρα καλό μήνα!!!!
Τέλεια και τα δυο σου πιάτα :)
Καλημέρα και καλό μήνα!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
Olá, amigo!
Passei para outra visitinha...
Para ver essas delícias que só você sabe preparar.
Uma ótima semana!
Beijinhos.
Itabira
Brasil
Καλημέρα αγαπητέ Σταύρο και καλό μήνα!
Φασολάκια δεν θα πάρω,ευχαριστώ!
αυτά τα φασολάκια τα βρίσκω....τα τσαουλιά δε βρίσκω :(((...στο πιάτο μου ψιλοκόβω φρέσκο σκόρδο,η μητέρα μου μου το'μαθε,πελοποννήσια
καλό μήνα
Καλό μήνααααα! Τα φασολάκια είναι τρέλλα φαγητό, με ή χωρίς το ίδιο είναι.
@ Margo:
Η σάλτσα κάπαρης πάει και με την φάβα την κίτρινη.
Με την κάπαρη στο μπλέντερ, την τρώμε και με χοιρινές μπριζόλες.
_______________
@ ΦΟΥΛΗ:
Καλό καλοκαίρι!
_______________
@ Αsteri:
Καλό μήνα και καλό καλοκαιρι!
_______________
@ ELENI:
Ελπίζω να είναι καλό και αυτό το καλοκαίρι.
Ευχαριστώ για τα άνθη!
_______________
@ Magia da Ines:
Obrigado por visitar.
Bom mês de Junho
_______________
@ Zeidoron: Κι εγώ δεν είμαι και πολύ φαν.
Γι αυτό έκανα και την πράσινη φάβα.
Καλό καλοκαίρι
_______________
@ ...E allora:
Για την Ιταλία δεν ξέρω, αλλά στο Βέλγιο και στη Γαλλία έβλεπα μόνο τέτοια στρόγγυλα και τα είχα δοκιμάσει σε σαλάτα, ελαφρά βρασμένα. Πιο τρυφερά από τα Ελληνικά!
Καλό καλοκαίρι!
_______________
@ Cummulus:
Αν είναι τρυφερά ΟΚ. Συνήθως έχουν κλωστές, που δεν τις πάω καθόλου.
_______________
@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ:
Καλό καλοκαίρι!
_______________
... Λαχταριστές γεύσεις!!!
(και σου έγραφα πρώτη-πρώτη ότι θα τα φτιάξω με μπουτάκια κοτόπουλο... διότι έρχονται -ήρθαν- τα παιδια από την Βιρτζίνια, και τους αρέσουν...
και το σχόλιο ΔΕΝ μπήκε;;;!!!
Δύσπιστέ μου,
απορώ!
Χαιρετισμούς,
Υιώτα, αστοριανή, ΝΥ
Δημοσίευση σχολίου