Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ...


Στο Σ/Μ και δίπλα στην φαρίνα ολικής, βλέπω κάτι νέο. Φαρίνα με πορτοκάλι.
Φυσικά πήρα ένα πακέτο για δοκιμή και, μια και δεν είχαμε γλυκό, έφτιαξα ένα απλό κέϊκ.
Επάνω στο πακέτο έχει έξη συνταγές, αλλά εγώ έκανα αυτά που ξέρω χρόνια τώρα, προσέχοντας και τις χοληστερίνες και τα σάκχαρα.

Υ Λ Ι Κ Α
250 γραμ. από αυτή τη νέα φαρίνα
100 γραμ. Μινέρβα Benecol με ελαιόλαδο
50 γραμ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο (όπως πάντα)
 1 φλ.τσαγ. Ζάχαρη άσπρη
2 Αυγά
3/4 φλ.τσαγ. Γάλα
1/2 φλ.τσαγ. Καρύδια τριμμένα
1/2 φλ.τσαγ. Σταφίδες αλευρωμένες (για να μη βουλιάζουν)
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
125 γραμ. Κουβερτούρα
1 κουτ.γλ. Benecol σαν το παραπάνω
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασια περιβάλοντος.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, να ασπρίσει.
Ρίχνουμε τα αυγά, χτυπώντας συνέχεια με το μιξεράκι χειρός, για μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα, μέχρι να ομογεννοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 οC, για μία ώρα. Στο πρώτο μισάωρο, έχουμε σκεπασμένη τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
Λυώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπαιν-μαρί και την απλώνουμε επάνω στο κέϊκ, αφού κρυώσει (το κέϊκ εννοείται).
Για  απογευματινό γλυκάκι....όχι πολλά, αλλά κάτι λέει!!!

4 σχόλια:

Thalassenia είπε...

Αμάν βρε ΔΥΣΠΙΣΤΕ, δεν σε προλαβαίνω.

Είχα δοκιμάσει παλιά αυτό το αλεύρι, αλλά όπως είπες δεν λέει πολλά.
Ρίξε δύο βρασμένα πορτοκάλια στο απλό να δεις γεύση!!!

Κερνάς καφέ;

ELENI είπε...

αααα ΤΕΛΕΙΑ ...ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΠΙΝΩ ΤΩΡΑ ....ΦΙΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ..ΒΡΟΧΕΡΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ..ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΤΑ ..ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ....PERFECT!!!!!!!!!!!!!

Dreameraki είπε...

Κάθε φορά που μπαίνω εδώ και α) μ'αρέσει κάτι, β) είναι εύκολο,λέω θα το κάνω!Ακόμα να φιλοτιμηθώ η γαιδούρα!Είναι να μη πεισμώσω όμως!

Έλα από μένα!Το τραγουδάκι είναι soundtrack του blog σου :)))

Εσένα θυμόμουν!!

zeidoron dtsoukas είπε...

Εισαι παιδί μου πειρασμός!!!
Να είσαι καλά αγαπητέ Σταυρό και να δημιουργείς πάντα λιχουδιές!