Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΧΑΝΑΚΙ....


Μέσα στο καταχείμωνο, ο εύκολος τρόπος να κάνεις Γαρίδες Σαχανάκι, είναι να πάρεις κατεψυγμένες.
Τον τρόπο τον έγραψα ΕΔΩ  , για τις κατεψυγμένες και ΕΔΩ 
για τις φρέσκες.
Μόνο που λίγο πριν το τέλος έτριψα μέσα 100 γραμ. Φέτα.
 Εμείς δεν το φάγαμε σαν ορεκτικό, αλλά το συνοδεύσαμε με σπαγγέτι.
Τα υλικά και η πορεία φαίνεται πιο κάτω
Η ταλαιπωρία μου ήταν όταν διαπίστωσα ότι οι γαρίδες είχαν το ραχιαίο εντεράκι.
Και αυτό όταν ξεπάγωσαν.
Αναγκάσθηκα να τις επεξεργαστώ μία-μία (70 κομματια).
Την επόμενη φορά δεν θα ξαναπάρω γαρίδες μάρκας "7 θάλασσες".
Επίσης άφησα αρκετό ζουμί για να γίνουν οι σχετικές βουτιές με το φρεσκοψημένο ψωμάκι.....
αυτό

9 σχόλια:

Nandia είπε...

Απλά τέλειοοοοο!!!!!

Asteri είπε...

Ένα έχω να πω!

ΣΛΟΥΡΠ!!!!!

Τhalassokrator είπε...

Στο "χ" κόλλησα.
Σαγανάκι το λέμε εμείς και όχι σαχανάκι.
Διόρθωσέμε.
Εμπορεύομαι και το σαγανοτύρι Αράχωβας η αλλιώς φορμαέλα.
Τόσο λάθος κάνω?
Εφερα μαζί μου σήμερα ρεβύθια, αύριο θα έχεις νέα μου.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

αχ αυτό το σαχανάκι το μακεδονίτικο!!

Thalassenia είπε...

Εδώ θα βγούνε τα μαχαίρια, λάθος τα κουτάλια ήθελα να πω.
Πού να φας σαγανάκι στον τόπο μου και όχι μόνο.
Θαλασσοκράτορα τι να σου διορθώσει; Άκου σαχανάκι;)

Ωστόσο τις επόμενες μέρες θα τιμήσω την μακαρονάδα σου ΔΥΣΠΙΣΤΕ.

Καλό βράδυ.

Εφη είπε...

Σαγανάκι, σαχανάκι, έχει σημασία με τέτοιες φωτό????
Σλουρπ και ξανασλουρπ!!!
Καλό Σ/Κ!

ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ είπε...

Χαιρετίσματα από την Βουδαπέστη.
Το σαχανάκι ή σαγανάκι μου φαίνεται πολύ μακρινό εδώ πέρα που βρίσκομαι.
Όταν σε λίγες μέρες έλθω στα πάτρια εδάφη θα το ξαναδώ.
Φιλιά

VAD είπε...

Αμάν,καρντάση,αριστούργημα!
Η αμβροσία των θεών του Ολύμπου δεν μπορει να ήταν τίποτ'αλλο παρά γαριδες με σάλτσα!:))Και να σου πω πού τις δοκιμασα για πρωτη φορά,προ αμνημομνευτων ετων,Ταβέρνα Τα Σπαριά,παραλιακος Αρετσούς,αλλά στα πίσω δρομακια,φοιτητική ψαροταβερνα εκεινης της εποχής,δεν πιστευω να υπάρχει μετά από τοσα χρόνια.Από τοτε λάτρεψα αυτό το πιάτο!
-Α,για την καλή μας Thalassenia,
σαχανάκι ειναι,απ'την αραβική λεξη "σάχαν",που σημαινει πιάτο...

Καλο Σαββατοκύριακο...

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Nandia:
Μερικές φορές το έχω και σαν κύριο πιάτο. Όχι μόνο ορεκτικό ή με ζυμαρικά.
______________

@ Asteri:
Αυό και μόνο που λες, μου φτάνει!!!
______________

@ Thalassokrator:
Aν κάνεις αναζήτηση στο google με "χ" και με "γ" θα έχεις αποτέλεσμα και με τα δύο.
Εμείς οι Βόρειοι το λέμε με "χ" και νομίζω είναι το σωστό, λόγω προέλευσης της λέξης sahan.
Στο Βόλο τα τσιπουράδικα είναι μοιρασμένα μεταξύ Γ και Χ. Ο Μονοσάνδαλος πάντως το γράφει με Γ και το προφέρει με Χ.
_______________

@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ:
Βορειοελλαδίτικο, θα έλεγα!
_______________

@ Thalassenia:
Κάνε ένα τεστ μοναχή σου.
Ηχογράφησε τη λέξη όπως την λες και άκουσε την.
Αν δεν την προφέρεις με Χ τότε μπορείς να ξεκινήσεις τον εμφΙλιο πόλεμο (εμφίλιος=μεταξύ φίλων/ εμφύλιος=μεταξύ φυλών).
_______________

@ Εφη:
Όπς και να το πεις, νόστιμο είναι!
_______________

@ ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥKA:
Πράγματι πολύ μακρυνές είναι αυτές οι νοστιμιές από το Ανατολικό μπλοκ, όσο και αν λεγονται Ευρωπαίοι πια!
Η πατρίδα έχει άλλη χάρη, όσο και αν μας έχει πληγώσει!!
_______________

@ VAD:
Πες τα χρυσόστομε καρντάση, να τα βλέπουν οι χαμουτζήδες, που μέχρι χτες τρωγανε "νερομπούρμπουλα" (ομολογία της θείας μου Μαίρης, που ήρθε εδώ από την Αμαλιάδα και δοκίμασε την κουζίνα της γιαγιάς μου. Αυτά πριν γεννηθώ).

Τα "Σπαριά" δεν ξέρω αν υπάρχουν.
Απέναντι τους επί της Δρακοπούλου μετακόμισε η "Καλυμνος", αλλά έχω χρόνια να περάσω από εκεί.

Τις Καλημέρες μου στο Χαρτούμ!
______________