Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

COOKIES ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ, ΜΕΛΙ και ΤΑΧΙΝΙ


Χθες, απόγευμα, το σπίτι στεγνό (σχεδόν) από γλυκό και βλέπω στο φιλικό blog  "Τι θα φάμε σήμερα;"   μπισκοτάκια με νιφάδες βρώμης
Να η ιδέα! Αμέσως ταμείο των υλικών και έχω απ'όλα!
Μόλις γύρισα από την βραδυνή βόλτα με τα σκυλιά, τα σκάρωσα και αυτό είναι το αποτέλεσμα
Βέβαια η δική μου φωτογραφία διαφέρει από την original.
Έγιναν πιο πλατειά, αλλά μαλακά, όπως πρέπει.
Το ταχίνι που χρησιμοποίησα είναι με κακάο και θυμίζει μερέντα.
και το μέλι ελατόμελο. Όλα πιο πυκνά.
Έβαλα κι εγώ στη ζύμη ένα ποτηράκι από το καινούργιο μου μυστικό λικέρ για να την αραιώσω
Τα έψησα 2' λιγότερο σε 20 οC ψηλότερη θερμοκρασία και, όπως πάντα, τα έκανα μεγαλύτερα.
Ευχαριστώ την Manousina
για την ιδέα.
Είναι και νηστίσιμα.....

8 σχόλια:

manousina είπε...

Περίμενα με αγωνία να τα δω. Ταχίνι που μοιάζει με μερέντα και δεν το έχω δοκιμάσει;;; Γιατί εγώ έχω το απλό;;;; Μυστικό λικέρ;;; Δεν θα μας αποκαλύψεις το λικεράκι; Πάντως είναι ότι πρέπει αυτά τα μπισκοτάκια για τις γλυκιές λιγούρες, τα δικά μου βέβαια θέλουν και γερά δόντια!!!! (νόστιμα όμως...) Καλό βράδυ.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Manousina:
Αν πατήσεις την εικόνα με τα υλικά, παίρνεις μεγέθυνση και μπορείς να δεις το ταχίνι.
Το λικέρ είναι το πρώτο που έκανα από το βιβλίο της Κας Κικής "Λικεράια & Σερμπέτια" και το λέει "Λικέρ 44".
Το επόμενο που ωριμάζει είναι Τεντούρα.
Καλό βράδυ!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Για πες μου σοφέ και πολυμήχανε αν βάλω κακάο στο ταχίνι θα "δέσει" ή θα μου γίνουν..για πέταμα;
Κάνει κρύο ψιλιχιονίζει και αν γλιστρήσω θα πάθω το γνωστό... ο γέρος κ.λ.π..
Είναι που τα θέλω εδώ και τώρα η ανυπόμονη!

Καλημέρα!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Γιαγια Αντιγόνη:
Λογικά πρέπει να γίνει.
Στη σύνθεση που είδα στο βαζάκι έχει κακάο τύπου 60%. Έχει και λάδι, μάλλον για αραίωση.
Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις.
Αν γίνει πιο σφιχτό από την μερέντα, αραίωσε το.
Εγώ το σύνολο της ζύμης, για να μη σπάσει το κουτάλι, το αραίωσα με λικεράκι. Αυτό είχα μπροστά μου.
Καλή Επιτυχία και να προσέχεις με τις παγωνιές. Αυτό που ισχύει για τα παιδιά και τα σχολεία, ισχύει και για εμάς (η λέξη "παλινπαιδισμός" σε όλο της ο μεγαλείο).
Καλή σου μέρα!!
_____________

Εφη είπε...

Δεν σε πιστεύω!!!
Μόλις έβαλα να φτιάξω και εγώ με βρώμη αλλά αλλιώτικα..χαχαχα!!!
Κάτι μου λείπει και θα τα συνεχίσω το μεσημεράκι!!!!
Ευτυχώς δεν έβαλα τα υγρά να μου πάνε σκουπίδια...που να μείνει μυαλό...
Καλημέρες!!

*Τι μυστικό λικεράκι είναι αυτό???

Vita είπε...

Ωραίο νηστίσιμο γλυκάκι Δύσπιστε. Εμείς πειστήκαμε :-)

Betty's Cuisine είπε...

Την βρώμη την χρησιμοποιώ εδώ και καιρό σε cookies, διαφορετικά από τα δικά σου, και όχι μόνο... πρόσφατα το έβαλα σε κεφτεδάκια αντί για ψωμί και ενθουσιάστηκα ~ η σχετική ανάρτηση θα ακολουθήσει σύντομα!
με το ταχίνι έχω ένα θέμα, δεν το πολυσυμπαθώ, μια φορά το έβαλα σε μπισκοτάκια αλλά δεν έμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα...
ίσως ξαναδοκιμάσω...

Αστοριανή είπε...

...ο Δημήτρης είναι "γλυκοφαγάς..."
τώρα, τούτο τον καιρό, δεν θα του τα δείξω...
αργότερα,.....................

Φιλάκια και στους δυο σας,
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ