Για τις συνταγές της Χρύσας Παραδείση έγραψα αρκετές φορές.
Είναι γεμάτες από κρέμα γάλακτος, ολόπαχα τυριά, βούτυρα ζωικά και άλλα τέτοια παχυντικά και χοληστερινούχα υλικά.
Εγώ, για να δικαιολογήσω και τον χαρακτηρισμό "πειραχτήρι" που μου έδωσαν, παίρνω κάποια συνταγή της, κυρίως από τα βιβλιαράκια της "Ελαΐς", που μοίραζε στους επισκέπτες της ΔΕΘ, πριν μόλις 50+ χρόνια!!!
Για σήμερα είπα να κάνω λίγα ζυμαρικά, ίσα-ίσα για το μεσημέρι, αλλά με κάποια διαφορετική σάλτσα, που να ταιριάζει και με σολομό.
Τελικά έγινε το παρακάτω πιάτο
5 κουταλιές γεμάτες Νιβατό (ή άλλο μαλακό φρέσκο τυρί)
150-200 ml Γάλα εβαπορέ light
1-2 κουταλάκια Κορν-φλάουρ
2-3 κουταλάκια Νερό
3 κουταλιές Άνιθο ψιλοκομμένο
Πιπέρι άσπρο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Τα δύο πρώτα υλικά είναι για να αντικαταστήσουν την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε το τυρί με το γάλα καλά. Στην ανάγκη χρησιμοποιούμε μπλέντερ ή μίξερ, μέχρι να γίνει λεία κρέμα.
Σε βαζάκι (ή σέϊκερ) διαλύουμε το κορν-φλάουερ με το νερό.
Βράζουμε την κρέμα και μόλις αρχίσει ο βρασμός, ρίχνουμε τον άνιθο και το διαλυμένο κορν-φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήξει.
Ρίχνουμε και το πιπέρι, όσο θελουμε.
Έβρασα σπαγγέτι, έβαλα και 4 κουταλιές σάλτσα, έκανα αι τρύπες και φύτεψα ρολλάκια σολομού και....έτοιμο
Μοιάζει κάπως και με τη ανιθοσαλάτα που τρώμε στο ΝΤΟΡΕ, αλλά είναι πιο νοστιμη (στο ΝΤΟΡΕ την κάνουν με κρέμα γάλακτος και γιαούρτι, χωρίς βράσιμο).
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπου μπορούμε να σκεφτούμε, αλλά με σολομό είναι τέλεια.
8 σχόλια:
Υπέροχη πρόταση! Και πραγματικά όπως λες ταιριάζει με πολλά.Άνετα θα γαρνίριζε και ντολμαδάκια μου φαίνεται.
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...ΣΤΑΥΡΕ ...
ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!!!
ΑΓΑΠΩ ΑΝΗΘΟ!!!!!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!
Στα μακαρόνια δυστυχώς δεν μπορώ να πω όχι μα με τον άνηθο και τη ρίγανη
δεν έχω καθόλου καλή σχέση!
Καμια ιδέα για άλλο μυρωδικό;
Σλουρπππππππππππππ!!!!!!! υπέροχη
Καλό βράδυ
Τη φαντάζομαι γευστική και μυρωδάτη!
και μια και θα λείψω για λίγες μέρες, σου εύχομαι από τώρα καλή Καθαρά Δευτέρα!
ίδιο και καλύτερο το γευστικό σου αποτέλεσμα συγκριτικά με την κρέμα γάλακτος με την οποία δεν έχω καθόλου καλές σχέσεις. όσο για τον σολωμό, νομίζω έχετε καταλάβει ότι μου αρέσει πολύ.
Κι έκανα μιά χαρά κι εγώ όταν είδα τον τίτλο της ανάρτησή σου να φιγουράρει εκεί δεξιά στο blog μου.....
Πάλι υλικά δυσεύρετα? Γιατί μου το κάνεις αυτό αγαπητέ Σταύρε? Ούτε τέτοιο τυράκι υπάρχει εδώ αλλά ούτε γάλα εβαπορέ :-( Κρίμα......
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΥΣΠΙΣΤΕ!
ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ Η ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΥ!!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ!!
Δημοσίευση σχολίου